Helmond Sport – Fortuna Sittard (26-11-2010) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Helmond Sport – Fortuna Sittard
Stadium: de Braak
Capacity: 4.100
Attendance: 2.898
Result: 5-2
Line-ups:

Helmond Sport:
Robert van Westerop – Philipp Haastrup – Guus Joppen – Jop van der Linden – Daniel Guijo-Velasco (86. Sjaak Lettinga) – Robbie Haemhouts – Charles Kazlauskas – Ilja van Leerdam – Bruno Andrade – Etiënne Esajas (70. Youssef Koubali) – Marc Höcher

1-0 7. Bruno Andrade
2-0 52. Robbie Haemhouts
3-0 72. Guus Joppen
4-2 86. Bruno Andrade
5-2 89. Ilja van Leerdam

Fortuna Sittard:
Mark Voss – Rick Geenen (65. Noah Jaspers) – Zarko Grabovac – Badre Kotbani – Joeri Schroyen – Yoann de Boer – Bernhard Hofstede – Diogo Pinheiro Sousa – Ramon Voorn – Fabio Caracciolo – Anthony Di Lallo (46. Sebastiano Garlisi)

3-1 81. Zarko Grabovac
3-2 83. Fabio Caracciolo

Scorecard:

Locatie: 5
Het stadion ligt in een volksbuurt op loop afstand van het centrum.
De locatie is echter niet zo mooi als die van bijvoorbeeld Go Ahead.
Voor de supporters van de bezoekende club is er bij het uitvak een aparte parkeerplaats. Hoe het met het parkeren zit voor het thuispubliek weet ik niet.

Stadion: De Braak 5
Het stadion krijgt een laag cijfer en wel vanwege het volgende. Dat het stadion over 3 tribunes beschikt hoeft niet eens een probleem te zijn. Zeker niet als er mensen op de garages zitten met een tuinstoel en krat bier. Wat echter in het nadeel spreekt is dat de tribunes hoog boven het veld uitkomen en dan ook nog eens behoorlijk van het veld afstaan. Daarnaast is het zicht vanuit het uitvak op de linker helft ook beroerd.

Sfeer: 7
Het stadion was redelijk gevuld en het publiek was redelijk aanwezig.
Het mooiste sfeerplaatje van de avond komt echter op naam van de Fortuna fans in het uitvak. Bij opkomst van de spelers waren er veel vlaggen en dubbelhouders in het uitvak te zien. Dit zorgde voor een ouderwets sfeervol uitvak. Vocaal waren de meegereisde fans ook het beste te horen.

Wedstrijd: 7
Het was een leuk duel. Jammer genoeg is het verhaal van Fortuna dit seizoen een lastig verhaal. Achterin worden teveel persoonlijke fouten gemaakt. Vandaag was daarop helaas geen uitzondering. Helmond Sport kreeg de treffer in de schoot geworpen en liep eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Heel even was er de hoop op een stunt van Fortuna toen de ploeg binnen 5 minuten terugkwam naar 3-2. Echter Helmond Sport zette even aan en liep verder uit naar 5-2 door weer een aantal domme fouten in de verdediging van Fortuna.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
In Helmond hebben ze er een handje aan om iedereen een verplichte combi op te leggen. Als dit het geval is wordt er aan de kassa op legitimatie gecontroleerd. Hier kunnen ze lastig over doen.

Totaal: 6
Ten opzichte van het bezoek eerder dit jaar valt de score hoger uit.
Het was een veel leuker duel, ondanks de nederlaag van mijn club. Ook was de sfeer vele malen beter als eerder dit jaar.

De Oosttribune is tevens de Hoofdtribune.

De Noordtribune.

De Westtribune.

Old Skool uitvak.

...

Wedstrijd moment.