FC Zwolle – Fortuna Sittard (12-11-2010) revisit.

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: FC Zwolle – Fortuna Sittard
Stadium: FC Zwolle Stadion
Capacity: 10.000
Attendance: 5.780
Result: 4-1
Line-ups:

FC Zwolle:
Diederik Boer – Said Bakkati – Eric Botteghin – Gillian Justiana – EtiĆ«nne Reijnen – Arne Slot (82. Erik Bakker) – Joey van den Berg – Albert van der Haar (79. Frank Olijve) – Sjoerd Ars – Danny Schreurs – Bram van Polen (66. Yanic Wildschut)

1-0 1. Arne Slot
2-1 45. Danny Schreurs
3-1 71. Sjoerd Ars
4-1 78. Sjoerd Ars

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Rick Geenen – Zarko Grabovac – Badre Kotbani (71. Soufiane Dadda) – Philippe Liard – Joeri Schroyen – Bernhard Hofstede – Pinheiro Sousa – Ramon Voorn – Anthony Di Lallo – Sebastiano Garlisi (81. Noah Jaspers)

1-1 30. Zarko Grabovac

Scorecard:

Locatie: 5
Het nieuwe stadion van Zwolle ligt nog geen 100m van de locatie waar voorheen het Oosterenk stadion heeft gestaan.
Het ligt langs de autosnelweg een behoorlijk eind vanaf het centrum. Wederom een weinig aansprekende locatie.
Er is een speciale parkeerplaats voor de bezoekende supporters bij het uitvak. Het thuispubliek kan op de andere parkeerplaatsen de auto kwijt.

Stadion: 4
Ik ben niet kapot van het nieuwe stadion van FC Zwolle. De tribunes staan ver van het veld en zijn ook nog eens een behoorlijk stuk hoger dan het veld.
Daarnaast kijk je in het uitvak ook voortdurend tegen een misselijk net aan. Het nieuwe Zwolle stadion kan me niet bekoren…
Verder zijn er plannen om bij een eventuele promotie van FC Zwolle het stadion uit te breiden van 10.000 plaatsten naar 12.500 plaatsen.

Sfeer: 5
Ondanks dat FC Zwolle bovenaan staat in de Eerste divisie en dat het eerder die week FC Twente een moeilijke avond had bezorgd was de sfeer ver beneden maats.
Er waren wel wat spandoeken en vlaggen maar ook niet meer dan dat. Vocaal was er nauwelijks sfeer. Ook waren er maar 35 Fortuna fans meegereisd deze keer. Het mag duidelijk zijn dat ook zij geen sfeervol stadion kunnen realiseren. Deze editie van Zwolle – Fortuna was maar erg matig.

Wedstrijd: 8
Het was duidelijk waarom dat Zwolle bovenaan staat op dit moment. Zwolle heeft het best voetballend team van alle elftallen die ik tot nu toegezien heb deze jaargang in de Eerste Divisie. Fortuna is alleen maar bezig geweest FC Zwolle tegen te houden en kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe. Na 18 seconden lag de eerste treffen van Zwolle al achter de Sittardse goalie. Na deze treffer probeerde Fortuna wel naar voren te voetballen maar echt succesvol was dat niet. Dat na een klein half uur 1-1 werd was dan ook meer geluk dan wijsheid. Het leek erop dat de rust gehaald zou worden met een 1-1 stand. Dit was echte buiten ex-Fortunees Danny Schreurs gerekend. Hij maakte op slag van rust de 2-1.
De tweede helft was niet meer als een formaliteit. Zwolle voetbalde op zijn gemak naar een 4-1 voorsprong en Fortuna wist daar niets meer tegenover te zetten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 5
Ditmaal was een verplichte auto/buscombi. Aan de dagkassa waren ze vervelend aan het doen. Een aantal supporters zijn weggestuurd. Er werd zelfs gedreigd met een stadionverbod…

Totaal: 5
Zwolle heeft in mijn ogen op dit moment het beste elftal in de Jupiler league en dat was op het veld ook te zien.
Jammer genoeg was er weinig sfeer en blijft het nieuwe stadion een lelijk ding…

De Maarten Elbrink tribune.

De Fred Patrick tribune.

De Henk Timmer tribune fungeert als hoofdtribune.

In de catacomben van het stadion is het kleurrijk geheel...

Onze harten kloppen geel groen.

Wedstrijd moment.

Jammer genoeg krijgt ook kampioenskandidaat FC Zwolle het stadion niet vol.

Wedstrijd moment.

Panorama van het FC Zwolle stadion.