K. Lyra TSV – Tempo Overijse (03-10-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: K. Lyra TSV – Tempo Overijse
Stadium: Lyra stadion
Capacity: 6.000
Attendance: ???
Result: 1-1
Line-ups:

K. Lyra TSV:
Lauwereys – Hendrickx – van den Brande – Ory – Ooms – Coart (46. Rolvink) – Blommaerts – Delcour – G. Jacobs – B. Jacobs – Verschueren (65. Wouters)

1-1 61. B. Jacobs

Tempo Overijse:
Verelst – Vergeylen – Michiels – Pannis – Melotte (76. Taelemans) – Buyuk – Francis – Jennart – Delmotte (90. De Bruille) – Charlier – van Gestel

0-1 19. Pannis

Scorecard:

Locatie: 7
Het stadion is volledig ingebouwd in een woonwijk. Ook de ingang naar het stadion is erg apart.
Via het plaatselijke tankstation kun je een kaartje aanschaffen en het stadion betreden.
Parkeren is redelijk eenvoudig langs de doorgaande weg in de nabijheid van het stadion.

Stadion: 8
Het Lyra stadion is een van de leukere in de lagere reeksen in Belgiƫ. Nadat je via het tankstation bent binnengekomen kijk je tegen de compleet vervallen achterkant van de staantribune aan de korte zijde aan. Je loopt ook gelijk tegen de grote kantine aan. Als je vanaf de kantine niet gelijk naar binnen loopt maar naar links kom je in een klein steegje dat ook naar de tribune leidt. Dit is een erg leuke manier om het stadion te betreden. Eenmaal binnen wordt de aandacht gelijk getrokken door de in 1923 gebouwde tribune aan de lange zijde. Deze is compleet onderkomen, er hangen compleet verkleurde reclame borden en alles ziet eruit alsof het elk moment kan omvallen. Dit is echt genieten :-) . De grote staantribune aan de korte zijde valt ook op. Dit is een prima tribune voor het aanschouwen van een pot voetbal. Het enige wat uit de toon valt is het sponsorgebouw dat zich aan de andere korte zijde bevindt.

Sfeer: 7
Ondanks dat het niet echt heel erg druk was, was de sfeer gemoedelijk. Het thuispubliek was een aantal keren de naam van hun club aan het scanderen en ook de uit Overijse meegereisde fans waren duidelijk aanwezig. Daarnaast hadden de mensen om ons heen een behoorlijk gevoel voor humor en cynisme. Dit in combinatie met het Vlaams zorgt voor hilarische taferelen.

Wedstrijd: 8
Ik heb genoten. Het was een open duel tussen 2 ploegen die boven aan in 4c spelen. De vleugels werden veelvuldig gezocht en de voorzetten kwamen ook nog redelijk aan. Beide elftallen hadden een redelijk keeper die goed in de wedstrijd zat. Het duel leek met de brilstand de rust te halen totdat een speler van Lyra vanuit de middencirkel een wereldgoal scoorde. Na rust zocht Tempo Overijse meer de aanval. Dit resulteerde in de terechte gelijkmaker.
Deze uitslag kunnen beide elftallen tevreden mee zijn.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Geen enkel probleem.

Totaal: 8
Ik heb vol verbazing gestaan bij deze club. Wat mij betreft een echte aanrader om eens te bezoeken.

De leuke ingang van het stadion.

Na binnenkomst kun je via dit steegje naar de hoofdtribune gaan.

Een duidelijke boodschap.

Om het ergste maar meteen gehad te hebben, het sponsorgebouw.

De mooie staantribune achter de goal. Let ook eens op het scorebord, de club was zelf erg enthousiast en had er al 9-0 opgezet.

De oude trap naar de staantribune was om duidelijke redenen niet meer in gebruik.

Aan de andere kant van de staantribune was de gezellige kantine.

Leuke contradictie in het stadion.

Het hoogtepunt van het stadion is de uit 1923 stammende hoofdtribune.

De gevulde hoofdtribune.

Wedstrijd moment.

Aan de andere lange zijde was geen tribune. Hier kun je gewoon aan de boarding staan om de wedstrijd te bekijken.