Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard (03-09-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard
Stadium: Het Kasteel
Capacity: 11.026
Attendance: 7.743
Result:
3-3
Line-ups:

Sparta Rotterdam:
André Krul – Emmanuel Boakye – Ruud Knol – Ruud Kras – Donovan Slijngard – Lerin Duarte – Kevin Strootman – Michiel van den Berg – René van Dieren – Joshua John (66. David Abdul) – Johan Voskamp (82. Joey Godee)

1-0 12. Lerin Duarte
2-1 37. Ruud Knol
3-1 60. Joshua John

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Rick Geenen – Zarko Grabovac – Badre Kotbani – Philippe Liard – Yoann de Boer – Bernhard Hofstede – Ramon Voorn – Fabio Caracciolo – Soufiane Dadda – Anthony Di Lallo

1-1 28. Fabio Caracciolo
3-2 70. Zarko Grabovac
3-3 76. Fabio Caracciolo

Scorecard:

Locatie: 4
Het stadion ligt in de Rotterdamse wijk Spangen. In de nabijheid van het stadion zijn wel wat kroegen te vinden maar het is toch wel ver verwijderd van het centrum. Parkeren is er ook niet even gemakkelijk. De beste optie is in de wijk naast het stadion. Echter hebben wij hier onze auto al eens teruggevonden met de ramen ingeslagen. Dus geen waardevolle spullen achter laten.

Stadion: 8
Het kasteel is een mooi stadion. De buitenzijde van de kasteeltribune is het meest aansprekend. Van het kasteel aan de buitenzijde ontleend het stadion zijn naam.
Van binnen is het stadion ook in orde. De stoeltjes op de tribune zijn afgewerkt in de clubkleuren. Ondanks de gracht heb je het gevoel kort op het veld te zitten.

Sfeer: 7
Aan Sparta zijde was een protest actie tegen een eventuele samenwerking met Feyenoord. Dit lieten ze gedurende de wedstrijd ook een aantal keren merken.
Op de momenten dat Sparta voorkwam en goed voetbalde stonden de supporters goed achter de club.
Dit sloeg echter snel over in gemor toen Fortuna terugkwam. De 100 uit Sittard meegereisde fans waren gedurende het duel prima aanwezig.
Toen de support aan Sparta zijde stilviel werd de sfeer in het uitvak alleen maar beter.

Wedstrijd: 8
Het was een leuke wedstrijd. Uiteraard had Sparta meer kwaliteit op het veld staan. Dit zorgde voor een vroege voorsprong van Sparta.
Fortuna begon wat meer van zich af te bijten. Een doorgebroken speler werd in de 16 onderuit gehaald, de daarop volgende penalty werd foutloos binnen geschoten. Daarna liep Sparta eenvoudig uit naar een 3-1 voorsprong. Toch toonde Fortuna veerkracht en kwam het terug naar 3-2.
Een extra aanvaller werd ingebracht en dit zorgde voor de terechte gelijkmaker.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
In de Jupiler League is het redelijk probleemloos. Ondanks dat willen er nog wel een verplichte combi’s en clubkaart verplichtingen zijn.
In de Eredivisie ben je afhankelijk van de administratie om een kaart te bemachtigen.

Totaal: 7
Sparta heeft een mooi stadion en de keren dat ik er ben geweest was de sfeer altijd wel redelijk in orde.
Heb je de mogelijkheid om de club te bezoeken dan zou ik dat zeker doen.

De Denis Neville tribune.

De Kasteeltribune.

De Hoofdtribune.

De loge's van het Kasteel, helaas was het niet mogelijk om van het karakteristieke kasteel zelf een paar foto's te maken.

De Bok de Korver tribune.

De fanatieke aanhang van Sparta protesteerde tegen een mogelijke samenwerking met Feyenoord.

De spelers betreden het veld.

Wedstrijd moment.

De Denis Neville Tribune na afloop van het duel dat in 3-3 eindigde.

Panorama van het Kasteel.