AGOVV Apeldoorn – Fortuna Sittard (13-08-2010) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: AGOVV Apeldoorn – Fortuna Sittard.
Stadium: Sportpark Berg & Bos (Fly Brazil / Desko stadion)
Capacity: 3.259
Attendance: 2.820
Result: 3-1
Line-ups:

AGOVV Apeldoorn:
Stefan Postma – Jaime Bruinier (89. Rene Bot) – Ramon Leeuwin – Hesdey Suart – Stanley Tailor – Mike van der Kooy – Paul Mulders – Levi Schwiebbe (79. Mees Siers) – Julius Wille (62. Michiel Hemmen) – Soufiane Laghmouchi – Ugur Yildirim

1-1 49. Paul Mulders
2-1 68. Michiel Hemmen
3-1 84. Michiel Hemmen

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Gino Facenna – Rick Geenen (64. Guliano Alvita Diaz) – Zarko Grabovac – Badre Kotbani (82. Mohammed Riyani) – Philippe Liard – Yoann de Boer – Yassine Halim (46. Sebastiano Garlisi) – Bernhard Hofstede – Fabio Caracciolo – Anthony Di Lallo

0-1 48. Fabio Caracciolo

Scorecard:

Locatie: 7
Leuk tegen de rand van Apeldoorn tussen de bossen in.
Bij het uitvak is er een aparte parkeerplaats, thuis publiek moet in de wijk een plekje zoeken en een stukje lopen.

Stadion: 6
2 redelijke standaard tribunes staan aan de lange zijde en aan één korte zijde. Het pareltje van dit stadion is echter de hoofdtribune.
Dit is een mooie ouderwetse tribune die half in het bos verscholen staat. Deze tribune trekt de score omhoog.
Jammer genoeg is het uitvak van een hele slechte kwaliteit. Inmiddels wil men in Apeldoorn het stadion verder gaan uitbreiden met een 4de tribune achter de goal.
Hier zou dan het uitvak komen te liggen. Wanneer deze verbouwing gaat beginnen is nog niet duidelijk.

Sfeer: 8
De sfeer was prima vanavond. Dit was het meest te danken aan de Fortuna fans die massaal waren afgereisd voor het eerste duel van het nieuwe seizoen.
Ruim een uur voor de wedstrijd moest er extra ruimte gemaakt worden voor de bezoekende fans omdat het uitvak bomvol was.
Uiteindelijk zouden een 250 Fortuna fans in en naast het uitvak zitten. Ook waren er aan AGOVV zijde veel meer supporters aanwezig dan vorig jaar.
Het stadion zat behoorlijk vol. Dit gaf een redelijk knusse sfeer.

Wedstrijd: 7

Het was een redelijk open wedstrijd. Beide elftallen hadden nog niet veel van elkaar gezien buiten wat oefenwedstrijden. De eerste helft was dan ook vooral aftasten.
In de 2de helft werd na goed doorzetten de 0-1 gescoord. AGOVV zette daarna alles op de aanval. In de verdediging werden een aantal cruciale fouten gemaakt waardoor AGOVV uiteindelijk met 3-1 de punten in huis zou houden.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Ondanks dat het goed druk was en er nog rijen voor de kassa stonden vlak voor aanvang was het geen enkel probleem om kaarten te krijgen.
Er was gewoon vrije verkoop. Er werd zelfs een gedeelte van de thuistribune omgedoopt in uitvak dus niets dan lof daarover.

Totaal: 7
Lekker weer, een goede sfeer en goed gevulde tribunes. Enige smet op deze wedstrijd was de nederlaag van Fortuna.
Ik moet zeggen dat ik AGOVV steeds beter begin te waarderen. Nu nog een volwaardig stadion en AGOVV kan zijn score nog een stuk omhoog halen.

De mooie hoofdtribune van de Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging. Inmiddels staat de afkorting AGOVV voor Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder.

De Klaas-Jan Huntelaar tribune.

De meegereisde fans van Fortuna. Dit waren er zoveel dat er een vak naast het uitvak geopend moest worden om iedereen binnen te laten.

De spelers maken zich klaar voor de aftrap.

De lange zijde van het inmiddels naar Fly Brazil / Desko stadion hernoemde sportpark Berg & Bos.

Nogmaals de hoofdtribune, deze keer met publiek.

Wedstrijd moment.

Het uitvak viert feest na de 0-1

Wedstrijd moment.