Ajax Amsterdam – Paok Saloniki (28-07-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Ajax Amsterdam – Paok Saloniki
Stadium: Amsterdam ArenA
Capacity: 51.638
Attendance: 24.151
Result: 1-1
Line-ups:

Ajax Amsterdam:
Maarten Stekelenburg – Toby Alderweireld – Vurnon Anita – Gregory van der Wiel – Jan Vertonghen – Siem de Jong – Urby Emanuelson (79. Jeffrey Sarpong) – Eyong Enoh – Rasmus Lindgren (62. Demy de Zeeuw) – Luis Suarez – Miralem Sulejmani (67. Christian Eriksen)

1-0 13. Luis Suarez

Paok Saloniki:
Konstantinos Chalkias (15. Dario Kresic) – Anis Boussaidi – Bruno Cirillo – Stylianos Malezas – Miroslaw Sznaucner – Vitolo – Pablo Garcia – Vladimir Ivic (75. Georgios Fotakis) – Olivier Sorlin – Vieirinha – Dimitrios Salpingidis (92. Athanasios Papazoglou)

1-1 73. Vladimir Ivic

Scorecard:

Locatie: 3
Ver buiten het centrum van Amsterdam op een industrieterrein/retail park. Het ligt dicht bij de autosnelweg en een trein/metro station.
Wij hebben de auto geparkeerd bij station Duivendrecht. Vanaf de parkeerplaats aldaar kun je te voet binnen een kwartier naar de Arena lopen.
Gelukkig zijn er in de omgeving van het stadion wel nog een aantal caf├ęs.

Stadion: 4
Het stadion wordt voor veel meer gebruikt als alleen maar voetbal. Helaas straalt het stadion dit ook uit. Van de buitenzijde is het allemaal redelijk apart.
De Arena zou zo in een sciencefiction film kunnen figureren. Echter als je binnen komt wordt het allemaal een stuk minder.
Voor je gevoel zit je enorm ver van het veld verwijderd. Alles is erop ingericht om ook andere evenementen kunnen houden.
Ondanks dat het bewegende dak een van de eerste in Europa was heeft het in mijn ogen niets met voetballen te maken.

Sfeer: 8
Paok had een vergroot uitvak, tevens hadden ze dit ook nog eens volledig uitverkocht. Het geluid dat geproduceerd werd door dit vak was ongelooflijk.
Tevens hadden ze nog wat vuurwerk meegenomen om af te steken. Op de hoofdtribune bevond zich ook nog een redelijke groep Paok fans die behoorlijk luidruchtig waren. Ook de sfeer van Ajax viel me in positieve zin mee. Tijdens mijn eerste bezoek een aantal jaren geleden met Fortuna was het er doodstil.
Nu was vak410 redelijk nadrukkelijk aanwezig. Jammer genoeg was alleen maar de eerste ring open waardoor het stadion redelijk leeg oogde terwijl er toch ruim 24.000 toeschouwers aanwezig waren.

Wedstrijd: 5
Ajax was onmachtig, spelers die normaal gesproken excelleren vielen deze avond volledig door de mand. Paok vocht met een kwalitatief minder team voor wat het waard was. Dit had het voor hun beoogde effect. Ajax kwam dan wel op voorsprong maar uiteindelijk werd het 1-1. Voor Paok was dit een prima resultaat waarmee ze de terugwedstrijd in Griekenland met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Verkrijgbaarheid Tickets: 4

In dit geval was het voor mij via, via mogelijk om kaarten te regelen.
Tijdens het seizoen zijn er een aantal wedstrijden zonder clubkaart verplichting, echter zijn deze meestal snel uitverkocht.
Voor de rest zijn het voornamelijk wedstrijden met verplichte buscombi’s en clubkaart verplichtingen.

Totaal: 5
Ajax is een van de traditionele topclubs. Echter als club zijnde kan Ajax mij niet bekoren. Er hangt veel te veel een hype om de club en zodra het even wat minder (4de plek in de Eredivisie b.v.) gaat dan laten de supporters het afweten. Gelukkig zorgden de Paok fans voor een echte vurige sfeer in de Arena. Dat dan weer wel.

De Arena werd vandaag door de M.E. bewaakt.

Uitgezonderd het uitvak en van 410 (eigenlijk vakken 424 en 425) was de gehele 2 de ring gesloten.

De meegereisde PAOK fans. Geweldig wat een sfeer en geluid de Grieken produceerden.

De sfeeractie van vak410.

Wedstrijd moment.

Een aantal Paok fans had kaarten voor de hoofdtribune.

Wedstrijd moment.