KVSK United – RAEC Mons (16-05-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KVSK United – RAEC Mons
Stadium: Gemeentelijk Sportstadion
Capacity: 12.500
Attendance: 4.000
Result: 1-0
Line-ups:

KVSK United:
Björn Sengier – Zinho Chergui – Mike de Koninck – Harald Pinxten – Davy Brouwers (46. Jason Oost) – Christophe Delande – Guy Dufour – Robin Henkens – Patrice Noukeu – Antonio Caramazza (86. Sam Vanaken) – Jeroen Ketting

1-0 67. Jason Oost

RAEC Mons:
Tristan Peersman – Julien Bailleul – Aliou Dia – Khalifa Papa Sankaré – Nicolas Timmermans – Agyeman Dickson (79. Mounir Diane) – Zola Matumona – Tom van Imschoot – Moussa Gueye (79. Mustapha Alasan Jarju) – Hervé Oussalé – Cedric Roussel

Scorecard:

Locatie: 8
Het stadion ligt aan de rand van Lommel. Het is omringd door naaldbomen en je hebt niet het idee dat je in de stad zit. Het stadion ligt ongeveer een kilometer vanaf het stadscentrum en is dus goed te belopen. Wij konden de auto gewoon langs de kant van de weg kwijt en dit was geen enkel probleem. Ook na afloop van het duel waren we zo weg.

Stadion: 7
De hoofdtribune is een mooie zittribune die ongeveer driekwart van de lengte van het veld bestrijkt. De andere tribune aan de lange zijde is een grote 2 rings tribune. Beneden is een staangedeelte en boven in is een groot zitgedeelte. Het uitvak bevindt zich aan de korte zijde en is een onoverdekte staantribune. De andere korte zijde is ook een onoverdekte staantribune die in tweeën gedeeld wordt door een niet meer in gebruik zijnde kantine. Daarnaast sta je overal in het stadion tussen de bomen, dit geheel geeft een aparte sfeer aan het stadion.

Sfeer: 8
Deze wedstrijd was er 1 in het kader van promotie/degradatie wedstrijden. De publieke belangstelling was best redelijk. Een 4.000 supporters waren aanwezig voor dit duel waaronder een 150 vanuit Mons meegereisde fans. Voorafgaand aan het duel werd door de fanatiekere supporters van KVSK United een groene rookbom afgestoken en de fans van Mons deden een soort van choreo met hun sjaals. Ook tijdens de wedstrijd werd er van beide kanten redelijk wat sfeer gemaakt. Niets op aan te merken.

Wedstrijd: 8
Het was al vlug duidelijk dat er een reden was dat beide elftallen bovenaan in de 2de klasse stonden. Leuk technisch voetbal werd afgewisseld met een echte strijd op het middenveld. Het mag daarom ook geen verrassing zijn dat er pas laat in het duel werd gescoord. De in Nederland ook goed bekende Jason Oost zorgde voor de enige treffer in het duel.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8

In België is het niet vlug een probleem om tickets te krijgen. Lommel is hier gelukkig geen uitzondering op.

Totaal: 8
Normaal heb ik eigenlijk niets met dit soort fusie clubs. Nu is in België zo’n beetje iedere club een fusieclub dus moet ik dat gevoel maar naast me neerleggen. Vandaar ook de hoge score voor KVSK United-Overpelt-Lommel. Het was gewoon een leuke middag in een leuk stadion.

De Bematribune.

De hoofdtribune.

De meegereisde fans van Mons.

De fanatiekere supporters hadden wat rookpotten meegenomen.

De spelers maken zich klaar voor de wedstrijd.

...

Wedstrijd moment.

...

...