Bonner SC – 1. FC Saarbrucken (08-05-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Bonner SC – 1.FC Saarbrucken
Stadium: Sportpark Nord
Capacity: 12.000
Attendance: 3.000
Result: 0-1
Line-ups:

Bonner SC:
Andy Hubert – Thiemo Höhn – Adama Niang – André Wiwerink – Danilo – Jan Hammes (53. Gordon Addai) – Arkadius Moschny – Stephan Nachtigall (46. Abdemalek Adnaouene) – Ercan Aydogmus – Dalibor Karnay (59. Mike Rietpietsch) – Marco Quotschalla

1. FC Saarbrücken:
Enver Marina – Pietro Berrafato – Marc Lerandy – Marcus Mann – Caner Metin – Nabil Dafi – Lukas Kohler – Nico Weißmann – Nico Zimmermann (83. Sammer Mozain) – Velimir Grgic (87. Jonathan Zydko) – Michael Petry (69. Markus Fuchs)

0-1 12. Nico Zimmermann

Scorecard:

Locatie: 4
Het stadion ligt een kilometer of 3 buiten het centrum. Het ligt in een woonwijk. Echter de hele omgeving geeft een treurig gevoel als je er doorheen loopt.
Parkeren is er geen probleem.

Stadion: 3
Wat een lelijk stadion, de leukste feature zijn de overwoekerde staantribunes achter de goal. Deze zijn overigens niet meer in gebruik.
De gegengerade is een onoverdekte staantribune en bestaat uit alleen maar beton onderdelen. De hoofdtribune bestaat uit 2 blokken een bovenste ring met staanplaatsen en een onderste ring met zitplaatsen. Verder stelt ook deze tribune niet veel voor. Daarnaast is er nog een sponsor gedeelte. Dit bevindt zich een gebouw dat in de Soviet Unie van de 60-er jaren niet had misstaan. Tel daarbij op dat er ook nog eens een volwaardige sintelbaan om het veld ligt en het mag duidelijk zijn waarom er een lage score uitkomt.

Sfeer: 7
De reden van ons bezoek was het aanstaande kampioenschap van Saarbrucken.
Als er vandaag werd gewonnen dan was de titel een feit en kan de ploeg zich opmaken voor de 3de Bundesliga. Voorafgaand aan het duel werd echter al duidelijk dat de directe concurrent voor de titel Sportfreunde Lotte zijn duel had verloren en Saarbrucken derhalve het kampioenschap al binnen had. Dit weerhield de aanhang van de 1. FC er niet van om massaal af te reizen naar Bonn. Het duel moest zelfs een kwartier later beginnen omdat er nog fans van Saarbrucken voor de kassa stonden. Er werd door hun een goed feestje gebouwd. De fans van Bonner SC stelden daar maar bitter weinig tegenover. 10 minuten voor het einde van het duel waren de fans van Saarbrucken al over de hekken aan het klimmen en bezit aan het nemen van de sintelbaan. Na het laatste fluitsignaal gingen de hekken open en namen de fans van Saarbrucken bezit van het veld. De Ultras van Bonn wouden het veld ook nog even op en toen werd het onvriendelijk. De harde kern van Saarbrucken maakte met harde hand duidelijk dat dit niet gewenst was. De M.E. moest zelfs nog even ingrijpen. Dit was eigenlijk de enige smet op het feestje van Saarbrucken.

Wedstrijd: 7
Het was al vlug duidelijk waarom dat Saarbrucken bijna het hele seizoen bovenaan stond in de Regionalliga West. Er werd redelijk verzorgd voetbal gespeeld en hier en daar werden leuke combinaties opgezet tegen het onmachtige Bonner SC. Nadat het 0-1 werd waren de spelers van Saarbrucken dan ook meer bezig met hun eigen aanhang dan met de wedstrijd. Iets wat logisch is natuurlijk.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Via de bekende kanalen: Voorverkoop, internet en de dagkassa.

Totaal: 6
Het is dat Saarbrucken met een goede aanhang was afgereisd en dat het duel van een redelijk niveau was. Als de beoordeling alleen op basis van Bonner SC gedaan werd dan was het een dikke onvoldoende geweest. Nu wordt het geheel omhoog getrokken door het feest van 1. FC Saarbrucken.

De hoofdtribune van sportpark Nord.

Het Oostblok-achtige sponsor gebouw.

Een apart figuur tijdens de warming-up gaat de spelers alvast feliciteren.

Het volle uitvak.

Wat vlaggen van de Ultras van Bonn.

Wedstrijd moment.

De fans van Saarbrucken bereiden zich alvast voor op de pitch invasion.

Pitch invasion!

Bij een pitch invasion hoort natuurlijk ook vuurwerk.

...