Everton FC – Sunderland (28-12-2008)

Facts & Figures:

Fixture: Everton FC – Sunderland
Stadium: Goodison Park
Capacity: 40.157
Attendance: 39.146
Result: 3-0
Line-ups:

Everton FC:
Tim Howard – Leighton Baines – Tony Hibbert – Phil Jagielka – Joleon Lescott – Mikel Arteta – Tim Cahill (85.  Lukas Jutkiewicz) – Marouane Fellaini (77.  Victor Anichebe) – Phil Neville – Leon Osman (69. Dan  Gosling)  – Steven Pienaar

1-0 10. Mikel Arteta
2-0 27. Mikel Arteta
3-0 83. Dan Gosling

AFC Sunderland:
Márton Fülöp – Phillip Bardsley – Danny Collins – Nyron Nosworthy – Steed Malbranque (46. Carlos Edwards) – Kieran Richardson – Teemu Tainio (75.  Dwight Yorke) – Dean Whitehead – Djibril Cissé (75.  David Healy) – Kenwyne Jones – Daryl Murphy

Scorecard:

Locatie: 8
Geweldig het stadion ligt praktisch in de tuin van de huizen. Verschillende huizen zijn beschilderd met tekeningen die verwijzen naar Everton FC.
In de buurt van het stadion zitten gezellige pubs. Hier hebben we ons ook uitstekend vermaakt voorafgaand aan de wedstrijd.
Hoe het met de parkeer mogelijkheden zit weet ik niet. Wij hebben uitsluitend gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.

Stadion: 9
De dag voorafgaand aan het duel heb ik de mogelijkheid gehad om alvast wat foto’s te maken van het stadion.
Helaas stopte de camera er toen mee waardoor het bij deze foto’s is gebleven.
De Park Stand is de meest recent gebouwde tribune, deze valt ook behoorlijk uit de toon in vergelijking met de rest van het stadion. De Bullens Road Stand en Gwladys End, ademen voetbal uit. Wij hadden plaatsen die zich bevonden op de Main Stand, op het Top Balcony om precies te zijn. Veel te kleine houten stoeltjes zorgden voor een prima voetbal ambiance.

Sfeer: 6
Qua sfeer was het niet echt bijzonder, maar toch ook weer wel, de Engelse supporters beleven de wedstrijd op een hele andere manier als hun tegenpolen uit bijvoorbeeld Duitsland. Het is echter wel machtig om een heel stadion mee te maken wat zijn adem inhoudt als er een kans is, gevolgd door een ooooeeehhhhh als de bal er niet ingaat.
Ook kwam er behoorlijk wat geluid uit het stadion na de doelpunten.

Wedstrijd: 7
In de eerste helft kwam Everton op een 2-0 voorsprong door 2 doelpunten van Mikel Arteta. De 1-0 werd direct uit een vrije trap gescoord en de 2-0 werd gescoord uit een rebound van een vrije trap die vlak daarvoor was genomen. Ook deze goal kwam op naam van Mikel Arteta. Arteta was ook veruit de beste speler op het veld. In de 2de helft werd het ook nog 3-0 door Dan Gosling.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
Ik heb ze zelf niet besteld, dat werd geregeld. Echter heeft het wel wat telefoontjes gekost om ze te krijgen.

Totaal: 7 / 8
De eindscore zit tussen de 7 en de 8 in. Ik was behoorlijk overrompeld van mijn eerste wedstrijd op Engelse bodem.
Het stadion is een pareltje, de locatie, de opbouw van de tribunes, de ouderwetse stoeltjes. Het is moeilijk om zoiets in Nederland voor te stellen.

De achterzijde van de Park Stand.

Nogmaals de achterzijde van Park Stand nu van dichtbij.

De Bullens Road Stand.

Main Stand.
Gwladys Stand.