Wuppertaler SV – Carl Zeiss Jena (30-04-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Wuppertaler SV – Carl Zeiss Jena
Stadium: Stadion am Zoo
Capacity: 28.300
Attendance: 1.954
Result: 1-1
Line-ups:

Wuppertaler SV:
Christian Maly (35. Sascha Samulewicz) – Bahadir Incilli – Stefan Lorenz – Marco Neppe – Mario Neunaber – Ken Asaeda – Karsten Fischer – Karoj Sindi (73. Edgar Bernhardt) – Björn Weikl – Tobias Damm – Burak Uca (59. Steve Müller)

1-0 17. Karsten Fischer

Carl Zeiss Jena:
Carsten Nulle – Marco Riemer (84. Tim Petersen) – Ralf Schmidt – Carsten Sträßer – Tim Wuttke – Michael Gardawski – Stefan Kühne (54. Patrick Amrhein) – Orlando Smeekes – Jens Truckenbrod – Sebastian Hähnge – Melvin Holwijn (46. Stefan Kolb)

1-1 89. Patrick Amrhein

Scorecard:

Locatie: 7
Het stadion ligt een behoorlijk eind van het centrum. In dit geval maakt dat eigenlijk niet veel uit. Het stadion ligt in de nabijheid van de dierentuin (Zoo) vandaar ook de naam. Het ligt tegen een heuvel aan in een redelijk groot gebied. Naast het stadion bevindt zich ook de schwebebahn. Een monorail die boven de weg “zweeft”. In de buurt van het stadion is genoeg parkeergelegenheid, er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt en ook in de naburige wijk kan de auto betrekkelijk eenvoudig geparkeerd worden.

Stadion: 5
De buitenkant van het stadion is erg mooi. Via de centrale ingang kom je bij een leuk gebouw uit waarin de fanshop zich bevindt. Hier kun je ook de wedstrijdkaarten aanschaffen. Als je vandaar uit verder doorloopt richting de hoofdtribune kom je ook weer aan een mooie façade uit. Echter als je dan het stadion zelf binnentreedt is de pret voorbij. Ontzettend veel beton, zonder kleur en sfeer overheersen. Alleen de hoofdtribune heeft zitplaatsen en is overdekt. De rest van het stadion zijn onoverdekte staanplaatsen.

Sfeer: 5
Wuppertaler SV was reeds gedegradeerd naar de Regionalliga. De supporters van de SV hadden een kruis op de hoofdtribune gelegd en op de onoverdekte noord tribune hing een doek waarmee de supporters een dak boven hun hoofd eisten. Het viel me verder wel op hoeveel supporters van Carl Zeiss Jena de reis hadden gemaakt. De wedstrijd begon op vrijdag middag om 18.00 uur en het is toch een kleine 400km die afgelegd moesten worden. Toch hadden naar eigen schatting een 250 a 300 supporters de reis gemaakt. Zij waren ook het meest luidruchtig gedurende de wedstrijd.

Wedstrijd: 6
Het was eigenlijk het gehele duel eenrichtingsverkeer. Wuppertaler SV wou niet meer en Carl Zeiss Jena moest wel. Echter geheel tegen de verhoudingen in kwam de thuisploeg in de 17de minuut op voorsprong. Hetgeen er voor zorgde dat er een nog groter offensief kwam van Jena.
Het duurde echter tot de 89ste minuut voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan. Ook daarna bleef Jena aanvallen en ging meerder keren de keeper mee naar voren. Helaas voor Jena zonder resultaat. De 1-1 bleef op het scorebord staan, waardoor Jena niet mag deelnemen relegations wedstrijden voor promotie naar de 2de Bundesliga.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
28.300 plaatsen zijn in het stadion en er waren nog geen 2.000 toeschouwers. Het lijkt me duidelijk dat het geen problemen opleverde.

Totaal: 6
Het stadion is van de buitenkant mooi afgewerkt, de lelijke binnenzijde en de matige sfeer zorgen voor de lage score. Ik heb me laten vertellen dat de wedstrijden tegen Düsseldorf echter wel de moeite zijn om te bezoeken. Helaas zal het wel nog even duren voordat dit affiche weer op het programma staat aangezien de clubs momenteel 2 divisies uit elkaar spelen.

De mooie ingang van het stadion.

De buitenzijde van de hoofdtribune.

De Nordkurve en de hoofdtribune.

De Gegengerade.

De Südkurve is volledig voor de bezoekende club.

Aparte zitplaatsen op de hoofdtribune.

Protest actie voorafgaand aan het duel.

De Nordkurve met een doek waarop de fans een dak vragen.

Een gedeelte van de uitsupporters.

Zwartkijkers in het bos.

Nogmaals het uitvak.

Wedstrijd moment, zelfs de keeper van Carl Zeiss Jena is mee naar voren.

Floodlight

Panorama van stadion am Zoo.