FC Zwolle – Fortuna Sittard (23-04-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: FC Zwolle – Fortuna Sittard
Stadium: FC Zwolle Stadion
Capacity: 10.000
Attendance: 6.325
Result: 3-0
Line-ups:

FC Zwolle:
Diederik Boer – Said Bakkati – Zdenko Kaprálik – Etiënne Reijnen – Dennis van der Wal – Erik Bakker (68. Gieljan Tissingh) – Albert van der Haar – Cecilio Lopes (87. Gillian Justiana) – Eldridge Rojer – Danny Schreurs – Bram van Polen

1-0 26. Cecilio Lopes
2-0 50. Eldridge Rojer
3-0 91. Danny Schreurs

Fortuna Sittard:
Danny Wintjens – Gino Facenna – Rick Geenen – Badre Kotbani (60. Markus Rychlik) – Nico Vanek (84. Guliano Alvita Diaz) – Edwin Linssen – Angelo Simone – Ramon Voorn – Anthony Di Lallo – Harrie Gommans (75. Demba Traoré) – Marc Mboua

Scorecard:

Locatie: 5
Het nieuwe stadion van Zwolle ligt nog geen 100m van de locatie waar voorheen het Oosterenk stadion heeft gestaan. Het ligt langs de autosnelweg een behoorlijk eind vanaf het centrum. Wederom een weinig aansprekende locatie. Er is een speciale parkeerplaats voor de bezoekende supporters bij het uitvak. Het thuispubliek kan op de andere parkeerplaatsen de auto kwijt.

Stadion: 4
Ik ben niet kapot van het nieuwe stadion van FC Zwolle. De tribunes staan ver van het veld en zijn ook nog eens een behoorlijk stuk hoger dan het veld. Daarnaast kijk je in het uitvak ook voortdurend tegen een misselijk net aan. Het nieuwe Zwolle stadion kan me niet bekoren…

Sfeer: 7
Het thuispubliek had een leuke sfeeractie georganiseerd omdat dit de laatste wedstrijd van het seizoen was. Fortuna had 500 supporters meegenomen om de club te steunen in de strijd tegen degradatie. Dit resulteerde in een aardige sfeer in Zwolle.

Wedstrijd: 7
Zwolle was heer en meester. Fortuna werd van het kastje naar de muur gestuurd en wist zich geen raad met de opkomende middenvelders. Dit zorgde ervoor dat Zwolle al vroeg in de wedstrijd op 1-0 kwam. Toen was het eigenlijk al gedaan met het verzet van Fortuna. Omdat MVV thuis met 5-1 won van FC Oss en FC Eindhoven met 1-2 won bij SC Telstar was Fortuna veilig. Dit zorgde voor uitzinnige vreugde bij de meegereisde aanhang. Een feestje met de eigen spelers werd gebouwd en dit zette zich voort op de parkeerplaats van het stadion. Totdat de “fans” van Zwolle het nodig vonden om wat auto’s te slopen…

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
Al verschillende seizoen heeft Zwolle er een handje aan om alles en iedereen een verplichte combi op te leggen. Echter de controle op identiteits bewijzen aan de kassa zijn niet heel erg streng.

Totaal: 6
Het nieuwe FC Zwolle stadion is een behoorlijke achteruitgang ten opzichte van het Oosterenk stadion. FC Zwolle speelt wel al een aantal jaren redelijk aantrekkelijk voetbal. Alleen jammer van hun “fans” die erom bekend staan regelmatig iets te slopen.

De Fred Patrick tribune.

De Marten Elbrink tribune.

Sfeeractie voorafgaand aan het duel.

Wat vlagvertoon voorafgaand aan het duel.

Wedstrijd moment.

De Fortuna fans vieren de handhaving in de Jupiler League.

...

...