KAS Eupen – Lierse SK (17-04-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KAS Eupen – Lierse SK
Stadium: Stadion am Kehrweg
Capacity: 6.000
Attendance: 3.000
Result: 1-2
Line-ups:

KAS Eupen:
Radek Petr – Gilles Colin (74. Freddy Mombongo-Dues) – Alex – Alessandro Iandoli – Fazli Kocabas – Mijat Maric – Juan Aguilar – Sofian Benzouien (53. Jérôme Colinet) – Danijel Milicevic – Olivier Vinamont (53. Matthias Lepiller) – Marko Obradović

1-1 82. Freddy Mombongo-Dues

Lierse SK:
Vladan Kujovic – Camacho – Garry de Graef (90. Kevin Janssens) – Eric Deflandre – Gonzague van Dooren – Roel van Hemert – Mohamed Abdelwahed – Tim Matthys – Akwetey Mensah – Joseph-Désiré Job (16. Jurgen Cavens / 90. Douala) – Gunter Thiebaut

0-1 45. Gunter Thiebaut
1-2 84. Garry de Graef

Scorecard:

Locatie: 8
Het stadion ligt op een mooie locatie in het kleine plaatsje Eupen.
Dit dorp in het Duitstalige gedeelte van België ligt op een steenworp afstand van Aken en is makkelijk te bereiken. Het stadion zelf ligt boven op een heuvel die boven het dorp uitrijst. Parkeren kun je gewoon langs de weg.

Stadion: 4
Het stadion an sich stelt niet veel voor. De hoofdtribune is de enige zittribune van het stadion. Deze steekt ook nog eens hoog boven het veld uit. De andere 3 tribunes zijn staan tribunes. Deze beginnen gewoon op veld hoogte en zijn een stuk lager dan de hoofdtribune. Bij de ingang staat een chalet waar je wat te drinken kunt halen. Dit is dan wel weer een leuke feature van dit voor de rest niet bijzondere stadion. Omdat Eupen op een positie speelt die recht geeft voor promotie/degradatie wedstrijden te mogen spelen zijn er al plannen voor een aanpassing van het stadion mocht de club promoveren naar de 1ste klasse.

Nawoord: Eupen is inderdaad gepromoveerd naar de 1ste klasse. Hierdoor voldeed het stadion niet meer. Omdat er te weinig licht capaciteit was en te weinig zitruimte is het stadion afgelopen zomer verbouwd. Dit duel is een van de laatste geweest in dit kleine stadion. Voor het nieuwe stadion zal een keer een re-visit gedaan worden.

Sfeer: 9
De sfeer was een super, van de 3.000 aanwezigen waren een kleine 2.500 supporter van Lierse. Dit omdat Lierse voor het kampioenschap speelde. Van Eupen zijde viel de opkomst erg tegen. Wel hadden de Eupener Ultras een Bengaalse fakkel mee naar binnen gesmokkeld. Waarom ze deze vervolgens naar hun eigen keeper gooide is me een volstrekt raadsel. De fans van Lierse in het uitvak hadden verschillende gele rookbommen meegenomen die voor aanvang van het duel werden afgestoken. wat echter opviel was dat naast het volledig uitverkochte uitvak de rest van het stadion vol stond met Lierse fans. Ondanks dit gegeven is er geen onvertogen woord gevallen en was het ontzettend gemoedelijk. (Ik heb wel eens andere verhalen gehoord van de Lierse aanhang.) Na afloop van het duel werden nog verschillende rookbommen afgestoken, echter ik heb daar niet zo’n problemen mee. Ik vind ze zelfs sfeerverhogend.

Wedstrijd: 8
Wat een leuk duel om te aanschouwen, beide elftallen waren ontzettend aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde in kansen over en weer echter doelpunten bleven vooralsnog uit. In de toegevoegde tijd van de eerste helft was het dan toch raak, Lierse wist de 0-1 binnen te tikken. In de tweede helft was het Eupen dat beter en beter in de wedstrijd kwam, dit resulteerde in de gelijkmaker 8 minuten voor tijd. Waar ikzelf had verwacht dat het een gelijkspel zou blijven zocht Lierse onmiddellijk weer de aanval op. De eerste echte goede aanval na de gelijkmaker zorgde voor de hernieuwde voorsprong van Lierse. Deze voorsprong zouden ze ook niet meer uit handen geven.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Eenvoudig te verkrijgen aan de dagkassa en via internet.

Totaal: 7
Als je een leuke wedstrijd weet te vinden dan kan het er ontzettend leuk zijn. De keerzijde hiervan is echter dat als het een minder interessante wedstrijd is dat het dan ook gelijk aan de belangstelling is te merken. Duel met minder als 500 toeschouwers zijn geen uitzondering.

Dit vakwerk huis staat in het stadion, hier zijn wat versnaperingen te krijgen.

De hoofdtribune.

De meegereisde aanhang van Lierse heeft een aantal rookpotten afgestoken.

De Ultras van Eupen gooide een fakkel naar hun eigen keeper.

Gegengerade

Ook achter de boarding was weinig plek meer over.

Wedstrijd moment.

Nogmaals een aantal rookpotten, ditmaal na afloop van het duel.

Floodlight

...

Het affiche van deze avond.

Panorama van stadion am Kerhrweg.