Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam (14-04-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Feyenoord Rotterdam – Sparta Rotterdam
Stadium: de Kuip
Capacity: 51.137
Attendance: 45.600
Result: 3-0
Line-ups:

Feyenoord Rotterdam:
Erwin Mulder – André Bahia – Kevin Hofland – Kelvin Leerdam (56. Tim de Cler) – Ron Vlaar (16. Bart Schenkeveld) – Luigi Bruins – Leroy Fer – Denny Landzaat – Georginio Wijnaldum – Sekou Cissé (72. Jon Dahl Tomasson) – Roy Makaay

1-0 27. Georginio Wijnaldum
2-0 46. Luigi Bruins
3-0 75. Jon Dahl Tomasson

Sparta Rotterdam:
Aleksander Seliga – Dele Adeleye – Ruud Knol – Milano Koenders (46. Lerin Duarte) – Donovan Slijngard – Erik Falkenburg – Edwin van Bueren – David Abdul (35. Sander van Gessel) – Darko Bodul (70. Romano Denneboom) – Edouard Duplan – Rydell Poepon

Scorecard:

Locatie: 7
De Kuip ligt tussen de Erasmus brug en de van Brienenoord brug langs de Maas. Het is een dik half uur lopen vanuit het centrum.
Tevens is parkeren in de nabijheid van het stadion een ramp. Wat wij doen als we naar de Kuip gaan is het volgende. We zetten de auto bij station Barendrecht daar kun je gratis parkeren. Vandaar uit nemen we de trein naar Rotterdam Stadion. Dit station is op wedstrijd dagen in gebruik. Voor een paar euro wordt je voor de Kuip afgezet. Eén tip, na de wedstrijd rijdt er maar 1 keer een trein terug. Het is dus wel zaak deze te halen anders is het een behoorlijk eind terug lopen. (Dit weet ik helaas uit ervaring…).

Stadion: 9
Stadion de Kuip vind ik het mooiste stadion in de Eredivisie. Alles aan dit stadion ademt voetbal uit. Je zit redelijk dicht op het veld en de tribunes lopen door tot aan veldhoogte. Helaas zit er wel een gracht tussen de tribunes en het veld. Verder maakt het niet uit waar je zit in het stadion. Je hebt overal goed zicht op het veld. Ook vanaf de 2de ring.

Sfeer: 8
Deze wedstrijd betreft de enige stadsderby in de Eredivsie dit seizoen. Omdat er een aantal vakken als buffer vak waren ingericht was het stadion niet volledig uitverkocht. De sfeer was er echter niet minder om. De Spartanen hadden een soort choreo met hun sjaal bedacht, alleen de uitvoering was wat minder. De Feyenoord supporters hadden naast het legioen een kleine choreo met groene en witte ballen begeleid door een groot spandoek. Tevens hadden ze in de 12de minuut een groot spandoek dat over het legioen heen werd getrokken. (De 12de minuut acties van Feyenoord staan symbool voor de 12de man en het legioen). Gedurende de wedstrijd waren er van beide kanten ‘treiter’ songs te horen over wie nu de beste/grootste club van Rotterdam is.
Na afloop van het duel werd sfeer een stuk grimmiger en moest de ME een aantal malen optreden.

Wedstrijd: 8
De wedstrijd zelf dan, vanaf het eerste fluit signaal was het duidelijk dat Sparta de punten niet mee naar huis zou nemen. In het begin van de wedstrijd beet Sparta nog wel van zich af maar verder dan een paar plaagstootjes kwamen de Spartanen niet. Toen het 1-0 werd voor Feyenoord heeft Sparta niet meer gedaan dan de schade beperkt houden. Dit was hun redelijk gelukt want het werd maar 3-0, terwijl de score veel hoger had kunnen uitvallen.

Verkrijgbaarheid Tickets: 7
De clubkaart terreur is ook hier aanwezig, echter een keer bellen of mailen doet wonderen. Zeker als een wedstrijd niet is uitverkocht dan wortd er zelden een probleem van gemaakt. Ook kunnen een aantal wedstrijden zonder clubkaart verplichting worden bezocht.

Totaal: 8
Ik vind Feyenoord de leukste club van de traditionele top 3. Dit zit hem met name in het fantastische stadion en de rauwe sfeer die er kan hangen.
Aanrader om eens te bezoeken.

De Maastribune.

De Stadiontribune.

Een kleine sfeer actie op de Olympiatribune.

De spelers betreden het veld van de Kuip.

De 12de minuut sfeeractie.

Wedstrijd moment.

Ditmaal de volle Maastribune.

Wedstrijd moment.

De volle Olympiatribune.

De Kuip heeft fantastische Floodlights.

De Stadiontribune na afloop van het duel.

De Olympiatribune na afloop van de wedstrijd.

De Kuip by night.

Panorama van de Kuip.