KSK Beveren – OH Leuven (10-04-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KSK Beveren – OH Leuven
Stadium: de Freethiel
Capacity: 13.290
Attendance: 3.252
Result: 2-0
Line-ups:

KSK Beveren:
Erwin Lemmens – Kristof Lardenoit – Jeffrey Rentmeister – Joachim van Damme – Wesley Vanbelle – Nathan D’Haemers – Stijn de Wilde (78. Ernest Asante) – Steven Jacobs – Gertjan Martens (69. Bob Cousin) – Amodou Abdullei – Kristof Snelders

1-0 21. Kristof Snelders
2-0 78. Ernest Asante

OH Leuven:
Fred Desomberg – Azubuike Oliseh – Daan Vaesen – Jente van Ongeval – Joeri Vastmans – Koen Weuts – Tail Schoonjans (63. Simon Vermeiren) – Lander van Steenbrugghe (73. Pieter Beckers) – Osahon Macky Eboigbe – Gregory Ferreira Lino (63. Bjorn Ruytinx) – Kurt Weuts

Scorecard:

Locatie: 5
Net buiten het centrum van het dorp. Er liggen wel wat huizen in de buurt maar het is niet echt ‘Engels’. Parkeren was er geen probleem.
Wij konden praktisch vanuit de auto een ticket kopen en gelijk doorrijden naar parkeerplaats achter de hoofdtribune.

Stadion: 6
De oude hoofdtribune is helaas afgebroken. Deze vond ik persoonlijk een stuk mooier dan de huidige tribune. De onoverdekte staantribune achter de goal is ook buiten gebruik geraakt. Deze staat echter wel nog steeds overeind. Helaas staat ook deze tribune op de nominatie om op termijn te gaan verdwijnen. De nog in gebruik zijnde tribune aan de korte zijde is in 2 delen opgesplitst. 1 deel is staantribune voor de fanatiekere fans van Beveren. De andere zijde is ingericht als uitvak. Wat dan wel weer een erg leuke feature vind is de lichtmast die in het uitvak start. Om deze op hoogte te kunnen krijgen is er een gat gemaakt in het dak van de tribune. Werkelijk briljant. Dit zijn van die dingen die je alleen in België tegen kunt komen.
Het cijfer was een 7 geweest als de oude hoofdtribune er nog was geweest.

Sfeer: 7
Het publiek van Beveren was redelijk fanatiek aanwezig. Door het hele stadion heen verspreid hingen anti-fusie spandoeken. Omdat ik zelf de fusie perikelen heb meegemaakt in Sittard vond ik de protesten in Beveren maar erg mat. De supporters van Leuven waren op een gegeven moment onderling aan het ruziën, geen idee wat de reden hiervan was.

Wedstrijd: 6
Ik heb vele betere wedstrijden gezien in de 2de klasse in België. Het leek wel alsof de ploegen erg geen zin in hadden. Gelukkig werd er wel 2 keer gescoord waardoor de punten in Beveren bleven.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Geen enkel probleem. Zoals eerder gememoreerd leek het wel een drive-inn om aan de kaartjes te komen.

Totaal: 6
Deze wedstrijd hebben we als tussendoortje bezocht. ‘S middags bleek dat we tijd hadden om een wedstrijd te bezoeken en zijn we op de gok naar Beveren gegaan.
Hier hebben we geen spijt van gehad. Maar meer als dit denk ik dat je er niet van moet verwachten.

De nieuwe hoofdtribune.

Het staangedeelte is voor het thuispubliek en het zitgedeelte is het uitvak.

De oude niet meer in gebruik zijnde tribune achter de goal.

De tribune tegenover de nieuwe hoofdtribune.

Ondanks dat de stoeltjes in de clubkleuren zijn is de nieuwe hoofdtribune toch ontzettend grauw door het vele beton.

Constructie fout?

Het vak achter de goal was goed gevuld voor dit duel.

Wedstrijd moment.

De oude tribune ligt er sfeervol bij.

...

Floodlight van de Freethiel.