SC Westfalia Herne – Fortuna Köln (05-04-2010)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Westfalia Herne – Fortuna Köln
Stadium: Stadion am Schloss Strünkede
Capacity: 32.000
Attendance: +/- 800
Result: 3-0
Line-ups:

SC Westfalia Herne:
Christopher Ditterle – Nils Eisen (79. Julian Alasan) – Ercan Kacar – Emre Köksal – Norman Seidel – Tim Gebauer – Tim Kilian – Andreas Kluy – Mirko Urban – Marko Onucka (84. Daniel Diaz) – Abdou-Nassirou Ouro-Akpo (82. Sven Jubt)

1-0 5. Nils Eisen
2-0 46. Tim Gebauer
3-0 74. Abdou-Nassirou Ouro-Akpo

Fortuna Köln:
Niklas Blech – Tevfik Furucu – Sascha Jagusch (46. Tomas Tomanek) – Lars Marten – Christian Beckers (72. Nuno Sanches) – Hamdi Dahmani – Alexander Ende – Nico Schmied – Frank Schroden – Kevin Kruth – Mario Schwarz

Scorecard:

Locatie: 8
Het stadion ligt in een mooie omgeving. Het kasteel waar het stadion zijn naam aan ontleend ligt in het centrum van het aangrenzende park.
Ondanks dat het stadion in de stad ligt heb je, als je eenmaal binnen bent niet het idee in de stad te zijn. Je ziet overal de bomen die in het park staan en dat maakt de locatie wat dat betreft af.
Het parkeren was geen probleem, wij hebben aan de doorgaande weg die voor het stadion langsloopt zonder problemen kunnen parkeren.

Stadion: 8
Dit is een stadion waar ik vrolijk van wordt. De mooie hoofdtribune torent ver boven de rest van het stadion uit. Tevens is de tribune afgewerkt met kleuraccenten die uit het clublogo komen. De rest van het stadion bestaat uit onoverdekte staantribunes die in ovaal vorm om de hoofdtribune heenlopen.
Alle metalen elementen op de staantribune zijn eveneens in de hoofdkleur (blauw) van het club logo geverfd.
Wat dan wel een nadeel is en er voor zorgt de score niet hoger uitvalt is het volgende. Beide kurves achter de goal vallen wel heel erg ver terug van het veld.
Omdat er ook nog een reminder van sintelbaan omheen ligt zijn de tribunes net te ver van het veld verwijderd.

Sfeer: 8
We waren wat aan de vroege kant in het stadion en raakten aan de praat met een aantal jongens van de “Chaos Brigade”. Zij wisten ons te vertelen dat er tussen beide ploegen een fikse rivaliteit heerst. Dit was voor aanvang van het duel ook wel te merken toen er ineens een behoorlijke hoeveelheid ME het stadion betrad.
Voor aanvang van de wedstrijd was er door de “Chaos Brigade” een leuke tifo actie georganiseerd.
Dit was eens niet op de standaard Ultra manier gedaan en de supporters hadden ook niet het 12 in één dozijn standaard ultra gebeuren. Iets wat alleen maar in hun voordeel spreekt. De fans van Fortuna Köln hadden veel spandoeken meegenomen en waren voor bezig met het provoceren van de ME, Wat gezien het aantal mensen dat werd afgevoerd goed lukte…
In totaal bezochten ongeveer 800 supporters de wedstrijd.

Wedstrijd: 7
Zeker gezien het feit dat een duel uit de NRW-Liga was, was het een hele leuke wedstrijd. Goed, voor het echte technische voetbal en combinatie voetbal hoef je niet naar dit soort wedstrijden te gaan.
Het was echter een leuke wedstrijd waar het op het veld echt bikkelen was. Daar kan ik gelukkig ook van genieten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Als je hier geen kaarje weet te bemachtigen dan kun je beter stoppen :-)
Zonder gekheid, via internet zijn ze te bestellen, per mail kun je reserveren en dan liggen ze klaar. Aan de dagkassa zijn ze volop verkrijbaar en in de stad zelf zijn nog een aantal voorverkoop adressen.

Totaal: 8
Als je een leuke middag wilt hebben dan is dit een prima club om te bezoeken. Tel daarbij op dat het vanaf Venlo net iets meer dan een uur rijden is en het zijn alleen positieve zaken die de boventoon voeren.

De ingang van het stadion.

De gegengerade van het stadion.

De hoofdtribune.

Deze kurve is volledig voor de bezoekende club.

Zo hoort voetbal te zijn, relaxed in de zon met een biertje de wedstrijd bekijken.

De Chaos Brigade had een sfeeractie georganiseerd vooraf aan het duel.

Wedstrijd moment.

De uit Keulen meegereisde fans.

Vanaf de gegengerade wordt van het duel genoten.

Wedstrijd moment.