Wycombe Wanderers – Morecambe FC (12-11-2016)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Wycombe Wanderers FC – Morecambe FC
Stadium: Adams Park
Capacity: 10.300
Attendance: 3.019
Result: 2-0
Line-ups:

Wycombe Wanderers FC:
Jamal Blackman – Michael Harriman – Anthony Stewart – Aaron Pierre – Joe Jacobson – Matt Bloomfield – Dominic Gape (46. Marcus Bean) – Luke O’Nien – Paris Cowan Hall – Adebayo Akinfenwa – Paul Hayes (86. Garry Thompson)

1-0 47. Aaron Pierre
2-0 81. Luke O’Nien

Morecambe FC :
Barry Roche – Aaron McGowan – Ryan Edwards – Dean Winnard – Alex Whitmore – James Jennings (64.Kevin Ellison) – Paul Mullin (74. Jack Dunn) – Peter Murphy – Michael Rose – Aaron Wildig (74. Lee Molyneux 74) – Cole Stockton

Scorecard:

Locatie: 7
Adams Park ligt aan de westkant van het in Buckinghamshire gelegen High Wycombe. In eerste instantie is de locatie niet heel bijzonder. Na het parkeren van de auto op het nabijgelegen industrieterrein is het een korte wandeling tot aan de ground zelf. Daar aangekomen is het stadion mooi gesitueerd tegen een aangrenzend natuurgebied. Vanaf een heuvel naast het stadion heb je een mooi overzicht over het stadion. Parkeren was geen probleem op het eerder gememoreerde Sands Industrial Park. Op verschillende plekken kon je voor rond de 5 pond de auto parkeren. Ook het wegrijden na afloop van het duel was geen enkel probleem. Voor het versterken van de inwendige mens is er demogelijkheid in- en rond het stadion zelf. Onder de North-stand is een prima bar gelegen waar eten en drinken te verkrijgen was.

Stadion: 8
Wycombe Wanderers speelde 95 jaar op hun oude ground, Loakes Park. De club moest Loakes Park verlaten omdat het lokale ziekenhuis op deze plek werd uitgebreid. Ter vervanging van het oude stadion is Adams Park geconstrueerd en in 1990 geopend. Het stadion is een mix van verschillende tribunes. Te beginnen met de North-Stand (Beechdean Dairy Icecream Stand) De kleine overdekte zittribune biedt plaats aan 1.267 toeschouwers, onder deze kleine knusse tribune bevinden zich de kleedkamers en clubfaciliteiten. De East-Stand (Panache Stand) is een omgebouwde terrace en kan 2.053 toeschouwers huisvesten. Merendeels wordt deze tribune gebruikt als Away End. Tegenover deze tribune bevindt zich het enige overgebleven terrace van het stadion, The West-Terrace (Buckinghamshire New University Terrace). De capaciteit van deze tribune is niet geheel duidelijk maar het lijkt erop dat deze momenteel rond 1.500 toeschouwers ligt. Als laatste blijft de Frank Adams Stand over. Deze net zoals het stadion, naar clublegende Frank Adams vernoemde tribune, is de enige two-tier tribune van het stadion. Deze tribune is eveneens een all-seater en heeft plek voor 4.990 toeschouwers. Tussen de twee ringen van de tribune zijn er commerciƫle ruimten en skyboxen terug vinden.

Sfeer: 6
De wedstrijd werd gespeeld in het Remembrance Day weekend.
Op Remembrance Day worden alle gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende gewapende conflicten herdacht. Normaliter is dit op 11 november, de dag waarop in 1918 de Eerste Wereldoorlog eindigde.
Ditmaal werd echter in het opvolgende weekend aandacht besteed aan Remembrance Day. De klaproos (Poppy) is het symbool van Remembrance Day. De Klaproos was de enige bloem die groeide op de slagvelden in Vlaanderen waar de bloedigste slagen uit de Eerste Wereldoorlog voornamelijk werden uitgevochten. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Tevens werd er in de rust uitgebreid aandacht besteed aan Remebrance Day. Je voelt op deze momenten het respect en de eer die de Engelsen aan deze traditie toekennen.

Dan nu naar het affiche zelf. Het duel werd tussen twee al behoorlijk op leeftijd zijnde clubs gespeeld. Zo werd Wycombe Wanderers opgericht in 1887 door een gezelschap meubelmakers. De nickname ‘Chairboys’ is hier een direct afgeleide van. De toevoeging Wanderers is hoogstwaarschijnlijk te herleiden naar het Londonse Wanderers FC. Het in 1880 opgeheven Wanderers FC, was in 1872 namelijk de allereerste FA Cup winnaar. De club heeft het grootste gedeelte van haar bestaan in de Engelse Amateur Divisies gespeeld. In 1993 promoveerde de club pas naar het laagste Professionele niveau, de League Two. Het hoogste niveau dat Wycombe Wanderers bereikt heeft is de League One.

De tegenstander, het uit Lancashire afkomstige Morecambe FC, is pas recent in het Engelse profvoetbal te vinden. Ondanks dat de club richting het honderdjarige bestaan gaat, de oprichting was in 1920. Maakte de ploeg pas in 2007 haar debuut in de League Two. Morcambe’s bijnaam, ‘The Shrimps’ is afgeleid aan de Garnalenvisserij in de regio van de club.

Ondanks het Interland en Remembrance weekend viel de opkomst voor deze wedstrijd toch ietwat tegen. Uiteindelijk zouden ruim 3.000 toeschouwers getuige zijn van dit duel. Onder deze 3.000 toeschouwers waren ongeveer 75 bezoekers meegereisd vanuit Morecambe. Ondanks het geringe aantal waren ze een aantal keren goed te horen tijdens de eerste helft toen men “Morecambe! Morecambe!” aan het scanderen was. De supporters van de gastheren waren vooral in de tweede helft duidelijk te horen. Uiteraard het “Come on Wycombe (‘wi-kem)” tevens was “Chairboys Barmy Army” af en toe te horen. Daarnaast was de invalbeurt van Morcambe speler Ellison het signaal voor veel supporters om “Wanker, wanker, wanker” in te zetten zodra hij aan de bal was. De geschiedenis hierachter is mij niet bekend want de speler heeft voor zover ik heb kunnen achterhalen nooit voor The Chairboys gespeeld.

Wedstrijd: 7

Wil je vloeiende combinaties, samba voetbal en weergaloze acties zien? Dan ben je in de Engelse lower-leagues echt op de verkeerde plek. Ga je voor vlotte en vermakelijke duels ben je hier exact op de juiste plek. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen in een moordend tempo van start. De eerste mogelijkheid was voor de fysiek sterke ploeg van ‘The Chairboys’. ‘The Shrimps’ hadden een fysiek minder sterke ploeg die daarentegen wel weer wat meer techniek bevatte. Zo ontspon zich een leuke eerste helft waarin er kansen over en weer waren. Waarbij wel gezegd moet worden dat Wycombe de betere mogelijkheden had. Toen de wedstrijd richting de rust ging kwamen de bezoekers een aantal malen gevaarlijk voor de Wycombse goalie. De 0-0 ruststand was gelukkig geen voorbode voor de rest van de wedstrijd.

Na rust kwamen ‘The Chairboys’ terecht op een 1-0 voorsprong via beer van een verdediger Pierre. Niet veel later kregen ‘The Shrimps’een goede mogelijkheid uit een vrije trap op de rand van de zestien. De bezoekers claimden een penalty die echter niet gegeven werd. De vrije trap belande op de paal, de rebound werd goed verdedigd en de kans voor Morecambe was verkeken. Er was niet veel later een goede mogelijkheid voor spits Akinfewa, een beer van een speler. Deze mogelijkheid werd echter niet benut. Tien minuten voor het einde van het duel verdubbelde Wycombe alsnog de marge via O’Nien. De mooiste kans van de wedstrijd werd helaas niet benut. Vlak voor tijd lobte Cowan-Hall de bal via het been van een Morcambse verdediger op de bovenkant van de lat. Dit was het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd en drie punten bleven terecht op Adams Park.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8

Bij het ticketoffice waren op de wedstrijddag gewoon kaarten verkrijgbaar. Wij hadden de kaarten online gereserveerd en bij het Ticket Collection point laten wegleggen. De tickets lagen op de wedstrijddag netjes klaar, een prima service. Daarnaast vielen de prijzen ook nog allezins mee, voor onze plekken op de North-Stand bijna ter hoogte van de middenlijn betaalden we 20,- pond per ticket.

Totaal: 7
Een prima bezoek aan een lower-league club. De evenementen rondom Remembrance Day, het mooie Adams Park en een leuke wedstrijd maakten het een meer dan prima bezoek aan de UK. Op naar de volgende trip!

Sands Industrial Park

Groundplan

Matchday Programmes

Rear of the North-Stand

Rear of the East-Stand

Ticket Office

Adams Park

Frank Adams Stand

East-Stand

West-Stand

...

Line-ups

...

Respect voor Remembrance Day

Respect voor Remembrance Day

Respect voor Remembrance Day

Wycombe beast, Akfinfewa.

Meegereisde Morecambe Fans

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

Terracing!

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

Echt Brits weer, als het niet regent komt er mist opzetten.

Wedstrijd moment

West-Stand

Wedstrijd moment

Ook tijdens de rust werd stilgestaan bij Remembrance Day

Nog meer mist...

Floodlight

...

1-0 voor 'The Chairboys'

Bal op de paal van 'The Shrimps'

Wedstrijd moment

...

2-0 voor 'The Chairboys'

...

Dit is het spel compact houden...

...

...

...

North-Stand

...

Terracing

...

North-Stand

...

Frank Adams Stand

North-Stand

Panorama van Adams Park