NAC Breda – Fortuna Sittard (19-02-2016) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: NAC Breda – Fortuna Sittard
Stadium: Rat Verlegh Stadion
Capacity: 19.000
Attendance: 12.700
Result: 5-0
Line-ups:

NAC Breda:
Jellte ten Rouwelaar – Ronnie Stam – Dustley Mulder (69. Joey Suk) – Kevin van Diermen – Donny Gorter  – Luis Pedro (56. Enes Ünal) – Divine Naah – Grad Damen (78. Uro Matic) – Sjoerd Ars – Danny Verbeek – Mats Seuntjens

1-0 18. Divine Naah
2-0 32. Mats Seuntjens
3-0 41. Grad Damen
4-0 53. Danny Verbeek
5-0 64. Eru Ünal

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Dennis Dengering – Ferry de Regt – Roel Janssen – Marco Ostipalieri (69. Bob Vankan) – Jordie Briels (46. Youri Loen) – Lens van Son – Luc Mares – Nayib Lagouireh (51. Dries Saddiki) – Lars Hutten – Joeri  Schroijen

Scorecard:

Locatie: 4
Het Rat Verlegh Stadion ligt aan de west kant van Breda. Het ligt omsloten tussen de spoorlijn en industriegebieden. Op een van deze industrie gebieden, te weten industriegebied Steenakker, kan gratis geparkeerd worden. Dit was goed in orde en ook na de wedstrijd duurde het niet lang om het parkeerterrein te verlaten. De andere parkeerterreinen rondom het stadion zijn enkel voor parkeerkaarthouders. Jammer genoeg ligt het stadion toch wel ver van het centrum. Te voet kun je rekenen op een half uur lopen. Achter de B-Side is café Beatrix waar het redelijk druk was voorafgaand aan de wedstrijd. Ook stonden er een aantal mobiele units om eten en drinken te verkopen.

Stadion: 7
In 1996 verliet de Noad Advendo Combinatie (Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda) het stadion aan de Beatrixstraat voor het Rat Verlegh Stadion. Het nieuwe stadion biedt vanaf nagenoeg alle plaatsen uitstekend zicht op het speelveld. Ondanks de gracht rondom het stadion zit je dicht op het veld en door de steile tribunes heeft het stadion een compact gevoel. Op beide korte zijdes zijn staanplaatsen te vinden en kan er lekker staand naar de wedstrijd worden gekeken. De Eretribune is een steile zittribune en de Hoofdtribune is de enige tribune met twee ringen.  Op wat hoekvakken en het uitvak na is de wedstrijd overal goed te volgen.

Sfeer: 8
De sfeer was heel apart deze avond. Fortuna Sittard zit weer, ja alweer, in financiële problemen. De problemen zijn zo nijpend dat het seizoen uitspelen al een hele klus gaat worden. De kans zat er zelfs in dat het de laatste wedstrijd van de Sittardenaren kon zijn. Dit was een reden voor ruim 200 Sittardse fans om naar Breda te reizen en daar nog een keer een feest te bouwen. De wedstrijd was van ondergeschikt belang deze avond. De Fortuna fans waren ruim voor de wedstrijd al vocaal heel goed aanwezig, ze hielden dit 90 minuten vol en na afloop van de wedstrijd ging het vrolijk door in- en buiten het uitvak. De supporters van NAC waren wat timide deze avond. Bij vlagen waren ze heel goed te horen en de samen zang tussen Vak B en Vak G blijft gewoon heel goed.

Wedstrijd: 7

In wat wellicht wel een van de laatste wedstrijden van Fortuna Sittard zou kunnen zijn, kregen de Sittardenaren een enorm pak slaag in Breda. NAC Breda won gemakkelijk met 5-0 in het eigen Rat Verlegh Stadion. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal werden de Fortunezen ver op eigen helft terug gedrongen. Al in de eerste minuut moest de lat redding brengen om een achterstand te voorkomen. NAC bleef druk zetten waar Fortuna maar amper onderuit kwam. Het eerste Sittardse wapenfeit was een afstandsschot op het Bredase doel. Toch zou NAC op voorsprong komen, via Naah werd het 1-0. Daarna deden de gastheren er nog een schepje bovenop en na een half uur maakte Seuntjes de 2-0. Fortuna wist niet onder de druk uit te komen en vlak voor rust werd de wedstrijd eigenlijk al beslist toen Damen de derde Bredase treffer maakte.

Trainer van Dael greep in de rust in en wisselde Loen voor Briels om te proberen wat meer grip te krijgen op NAC. Dit had geen resultaat en nog geen tien minuten na rust maakte Verbeek de 4-0. Het volledig overrompelde Fortuna kreeg nog een domper te verwerken toen Janssen met zijn tweede geel, dus rood vroegtijdig mocht gaan douchen. NAC bleef aanvallen tegen het onmachtige Fortuna. Na ruim een uur werd het 5-0 via Ünal. Erger leed werd Fortuna bespaard toen de zesde treffer van NAC werd afgekeurd. Daarna ging het tempo omlaag en voetbalde NAC de wedstrijd makkelijk verder uit. Een 5-0 nederlaag voor Fortuna als gevolg.

Verkrijgbaarheid Tickets: 7
De kassa’s waren gewoon open op de wedstrijddag. Zonder problemen kon er een ticket voor de wedstrijd aangeschaft worden. Ook voor de bezoekende fans was de regeling relatief soepel. Een auto-combi en een niet-verplichte buscombi brachten de Sittardenaren naar Breda.

Totaal: 7-
In wat wellicht een van de laatste wedstrijden van Fortuna Sittard geweest kon zijn. Kregen de geel-groenen een enorm pak slaag in Breda. Dit weerhield de Sittardse supporters er niet van om een feest te vieren in Breda. Ook de supporters van NAC lieten zich goed horen. Alles bij elkaar was het een leuke wedstrijd om te bezoeken.

Noad Advendo Combinatie

...

Buitenzijde van de Hoofdtribune.

De buitenzijde van de Eretribune.

Buitenzijde van de B-Side.

Café Beatrix onder de B-Side.

De spelerstunnel van het Rat Verlegh Stadion.

...

...

...

Wedstrijd moment

De Hoofdtribune

Wedstrijd moment

De Eretribune

Wedstrijd moment

Vak G en het uitvak.

...

B-Side

Wedstrijd moment

Away End

...

Breda viert een van de treffers.

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

Away End

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

Nog een treffer in Breda.

Feest in Breda.

Wedstrijd moment

...

...

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

De 5-0 in de maak.

De 5-0 in de maak.

...

Wedstrijd moment

Duidelijke cijfers in Breda.

Fortuna trainer van Dael ziet het somber in.

Was het de laatste keer van Fortuna?

Was het de laatste keer van Fortuna?

Was het de laatste keer van Fortuna?

Het uitvak ging na afloop nog even door.

Eretribune

Vak G

De Hoofdtribune

...

B-Side

Eretribune

Persconferentie na afloop.

...

Panorama van het Rat Verlegh Stadion