Fortuna Düsseldorf – Preussen Münster (16-01-2016)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Fortuna Düsseldorf – Preussen Münster
Stadium: Paul Janes Stadion
Capacity: 7.200
Attendance: 968
Result: 0-2
Line-ups:

Fortuna Düsseldorf:
Michael Rensing (46. Lars Unnerstall) – Julian Schauerte (46. Fabian Holthaus) – Karim Haggui (46. Kevin Akpoguma) – Alexander Madlung (46. Cristopher Avevor) – Axel Bellinghausen (46. Christian Strohdiek) – Julian Koch (46. Ihlas Bebou) – Gartner (46. Oliver Fink) – Mathis Bolly (46. Lukas Schmitz) – Kerem Demirbay (46. Sercan Sararer) – Emmanuel Iyoha (46. Mike van Duinen) – Didier Ya Konan (46. Joel Pohjanpalo)

Preussen Münster
Niklas Lomb – Bkorn Kopplin – Marco Pischorn (80. Lion Schweers) – Marc Heitmeier (80. Lennart Stoll) – Felix Müller (63. Kevin Schöneberg) -  Bischoff (80. Bennet Eickhoff) – Chris Philipps – Mehmet Kara (68. Abdenour Amachaibou) – Phillip Hoffmann (68. Cihan Ozkara) – Marcel Reichwein (54. Stephane Tritz) – Rogier Krohne

0-1 09. Marcel Reichwein
0-2 58. Mehmet Kara

Op deze koude, winterse zaterdag. Stond er een, op papier althans, leuk affiche op het programma in Düsseldorf. In het Paul Janes Stadion nam Fortuna Düsseldorf het op tegen Preussen Münster. Omdat het een winterse oefenwedstrijd betrof komt er geen uitgebreid verslag van deze wedstrijd online. Maar een kort verslag. We togen dus onder winterse omstandigheden naar Düsseldorf. Eenmaal in de stad aangekomen begon het echte avontuur pas. Verschillende wegafsluitingen in de binnenstad zorgden ervoor dat we met veel pijn en moeite in de buurt van het stadion wisten te komen. Eenmaal in de buurt van het stadion zagen we veel industrie en opslagterreinen. Niet direct de meest aansprekende locatie dus. Gelukkig hadden we snel een parkeerplek gevonden vlakbij het stadion en zijn we een rondje rond het terrein gegaan. Vlakbij zat nog een voetbalvereniging en was er een fanshop en een kantine te vinden voor ‘Die Fortunen’. Na kort rondkijken zijn we naar binnen gegaan en voor €10,- hadden we een overdekte plek in het Paul Janes Stadion. Uiteraard konden we onze plek niet opzoeken zonder een broodje Bratwurst en een pint. Eenmaal op onze plek keken we eens goed rond naar het stadion zelf. Ikzelf vond het een tegenvaller, zeker de twee onoverdekte tribunes die door een wand hoog boven het veld uitkomen waren verre van spectaculair. Deze tribunes de gegengerade en de tribune waar het uitvak zich bevindt passen niet in het totaal plaatje. De andere onoverdekte tribune loopt wel door tot aan het veld. Hier was ook een referentie te vinden naar het oude, Rheinstadion van de club. Als laatste blijft dan de overdekte hoofdtribune over. Dit is ook meteen de grootste tribune van het stadion. Een standaard overdekte tribune wwaar ook de kleedkamers en andere faciliteiten te vinden zijn.

De wedstrijd zelf stond niet bol van de spanning. Zo speelden er in totaal 23 spelers van Fortuna Dusseldorf en waren ook de bezoekers veel aan het wisselen geweest. Toch waren het de bezoekers die al vroeg op voorsprong kwamen. Fortuna Düsseldorf wist maar bar weinig in te brengen tegen het spel van de gasten. Pas vlak voor rust was er het eerste echte gevaar van de thuisclub. Na rust, en met een compleet nieuw elftal kreeg Düsseldorf meer grip op de gasten. Toch werd dit niet in de score uitgedrukt want de kansen die men kreeg werden vakkundig om zeep geholpen door de rood-witte aanvallers. Zo gebeurde het dat tegen het einde van de wedstrijd de gasten na een leuke aanval de 0-2 op het scorebord wisten te zetten en het duel daarmee feitelijk beslisten. Dit tot groot ongenoegen van de Fortuna aanhang. Tot aan dit moment waren zij vrij stil, maar het sarcasme dat op de tribunes heerste sloeg om in irritatie. De zorgen van de fans zijn dan ook niet onterecht. De ploeg staat maar net boven de gevaren zone in de 2. Bundesliga. Het vertoonde spel gaf ook niet direct hoop op makkelijke handhaving. De bezoekers daarentegen hebben het beter voor elkaar. Zij spelen mee in de bovenste helft van de 3. Bundesliga. Na een vreemde middag in het Paul Janes Stadion keerden wij met een vreemd gevoel naar huis. Het affiche was op papier aansprekender dan de realiteit. Het stadion zelf kon mij amper bekoren en ook de kou maakten het niet onze meest memorabele wedstrijd ooit. Toch kan het niet altijd een top middag zijn, dus weer op naar de volgende wedstrijd!

...

...

Oude kassa's?

Het Paul Janes Stadion dus.

Mooie Graffiti op de Stadtwercke Düsseldorf tribune.

De hoofdtribune.

De hoofdtribune.

...

Het onoverdekte uitvak.

Gegengerade

Onoverdekte staanplaatsen achter de goal.

Bratwurst!

...

Buitenzijde van de hoofdtribune.

Doorkijk het stadion binnen.

Zware industrie rondom het stadion.

Verwijzing naar het oude stadion.

Line-ups

...

Wedstrijd moment

Uitvak

...

From father, to son.

...

De hoofdtribune.

Het weer werd er niet beter op gedurende de wedstrijd.

...

Wedstrijd moment

...

...

...

Floodlight