KFC Zwarte Leeuw – K. Lyra TSV (05-09-2015)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KFC Zwarte Leeuw – K. Lyra TSV
Stadium: Louis van Roeystadion
Capacity: 6.000
Attendance: +/- 400
Result: 5-1
Line-ups:

KFC Zwarte Leeuw:
Robin Hendrickx – Olivier Vertommen (62. Jelle Adriaensen) – Thijs Schrauwen – Yens Peeters (80. Bram Soffers) – Bart Cornelissen – Jess Daas – Philippe Biernaux (70. Sam Vlaeymans) – Sebastian Wiegerink – Ruben Meynendonckx – Stef Heylen-Buelens – Senne Vanderheyden

1-0 15. Philippe Biernaux
2-0 40. Yens Peeters
3-0 54. Olivier Vertommen
4-1 62. Yens Peeters
5-1 71. Yens Peeters

K. Lyra TSV:
Jochem Tanghe – Cedric Obbers (46. Elio Balbi) – Jeroen Verbruggen – Wouter Vos – Kenzo Kennes – Bavo Meeus – Yanni van Parys – Sam van den Brande – Kurt Ory – Maarten Lardaux – Ben van den Brandt (70. Lloyd Poelmans)

3-1 58. Jeroen Verbruggen

Scorecard:

Locatie: 5
Het Louis van Roeystadion ligt aan de zuidelijke kant van Rijkevorsel tussen de weilanden in. Parkeren kan rondom het stadion en lekker ouderwets in de modder. Zo zakte de dure bolides van de Vips flink weg in de modder. Zoals het hoort dus! Op weg naar het stadion zijn we meerdere cafés en eetgelegenheden tegen gekomen. Met als topper een Chinees Meeneemcentrum. Toch kozen wij ervoor om niet in de buurt van het stadion te eten, maar wat in het stadion zelf te nuttigen. Dit was helaas een domper want er was niets te eten te krijgen in het stadion.

Stadion: 8
Ben je een liefhebber van moderne stadions, stop dan maar met lezen, want iets moderns is hier niet te vinden. Betonrot voert de boventoon in Rijkevorsel. Het stadion zelf bestaat uit een tweetal overdekte tribunes. Aan de Zuidzijde is een overdekte staantribune die lekker dicht op het veld staat. Aan de Noordzijde is een ongeveer gelijke tribune terug te vinden met als grootste verschil het ontbreken van een dak. Aan de Oostzijde bevind zich de naar Belgisch gebruik, grote kantine en zijn enkele onoverdekte staanplaatsen te vinden. De grootste tribune van het stadion is de Hoofdtribune die bestaat uit verschillende zit gedeelten, staan gedeelten en een paddock ervoor. Dit is in mijn ogen dan ook de mooiste tribune van het Louis van Roeystadion.

De club die medio jaren 90 in de Tweede Klasse speelde heeft echter een veel te groot onderkomen van de Vierde Klasse waarin men nu uitkomt. Er is over het stadion zelf heel weinig informatie terug te vinden. Zwarte Leeuw promoveert pas in 1974 voor het eerst naar de Nationale Reeks, het terrein op de kruising van het Kruispad en de Helhoekweg wordt in 1971 in gebruik genomen, hoe het er toen uitzag en wat er aan verbouwing is gedaan heb ik niet kunnen achterhalen.

Sfeer: 3
De ongeveer 400 toeschouwers keken lekker rustig naar de match. Er was wel een groep Ultra’s aanwezig, gehoord hebben we nagenoeg niet. Vanuit Lier ware er een 40-tal supporters meegereisd, zij pakten zich echter niet samen en stonden verspreid door het stadion en waren ook niet veel te horen. De gemoedelijk sfeer in de kantine was zoals eigenlijk overal in België top. Veel mensen die samen komen en er een avond uit van maken waarin het voetbal een bijzaak wordt.

Wedstrijd: 7
De bezoekers uit Lier kenden een moeilijke competitiestart en namen zelfs al afscheid van hun coach. In de openingsfase van de wedstrijd leek het schokeffect gewerkt te hebben want de eerste levensgrote kans was voor Lyra. In de daarop volgende minuten kregen de bezoekers nog een tweetal goede mogelijkheden. Daarna herpakte de Leeuwen zich en begonnen meer druk te zetten. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Het bleef tegen de verwachtingen in een evenwichtig duel waarin de voorwaartsen van Lyra het vizier niet op scherp hadden staan. Zwarte Leeuw benutte de kansen die ze kregen effectiever en maakten vlak voor de rust de 2-0.

Na de rust was de thuisploeg de bovenliggende partij en liep als snel uit naar een 3-0 voorsprong. Hierna werd de wedstrijd rommeliger en kregen de bezoekers wat meer grip op het duel, sterker nog ze wisten zelfd een eretreffer te maken. Een echte wedstrijd zou het daarentegen niet meer worden. Zeker niet nadat Zwarte Leeuw uitliep naar een 5-1 voorsprong. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen het voor gezien en werd er niet meer gescoord. Alhoewel, de bezoekers lieten het net nog een keer trillen maar deden dit vanuit een behoorlijke buitenspel situatie. Een slecht, doch zeer vermakelijk duel leverde zo toch 6 doelpunten op.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Geen combi verplichtingen of ander onnozel gedoe in Rijkevorsel. Enkel de prijs van €10 is wat aan de hoge kant voor hetgeen wat er op het veld geboden wordt. Een deel jeugdigen vond de entreeprijs blijkbaar ook wat aan de hoge kant, want zij klommen over de betonnen muren het stadion om de wedstrijd te bekijken.

Totaal: 6+
De eerste ‘echte’ trip van seizoen 2015-2016 is een feit en bracht ons naar de schitterende oude bak in Rijkevorsel, alwaar we zes doelpunten te zien kregen.

De buitenkant van de Zuidzijde.

Achterkant van de Hoofdtribune.

Achterkant van de Hoofdtribune.

Buitenkant van de Noordzijde.

...

De VIP parking.

...

Zuidzijde

Noordzijde

Hoofdtribune

Wedstrijd moment

Terraces

Ingang van de Hoofdtribune.

...

Wedstrijd moment

Floodlight

...

...

...

...

Wedstrijd moment

Lekker moderne waterplaats.

...

Wedstrijd moment

...

...

Wedstrijd moment

...

Vanuit de grote kantine kan de wedstrijd uiteraard worden gevolgd.

...

...

Panorama van het Louis van Roeystadion.

Panorama van het Louis van Roeystadion.