V.V. Alverna – Fortuna Sittard (07-07-2015)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: V.V. Alverna – Fortuna Sittard
Stadium: Sportpark Het Bospad
Capacity: 1.800
Attendance: 400
Result: 1-1

Scorecard:

Ook dit seizoen zal ik een aantal oefenwedstrijden bezoeken, deze zullen net als voorgaande jaren, in een sober verslag op de site verschijnen.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen bracht me naar Gelderland alwaar Fortuna Sittard het opnam tegen het jubilerend V.V. Alverna. De Gelderse vereniging viert dit jaar haar 65 jarig bestaan. Op sportpark “Het Bospad” speelden de teams een leuke gelijkwaardige wedstrijd. Dit knusse sportpark ligt aan de rand van het kleine Kerkdorp Alverna. In het kleine dorp is men trots op de afkomst en hoort men niet graag dat ze bij Wijchen horen. Het sportpark wordt aan alle kanten omringd door bomen en ligt derhalve ook in een mooie groene omgeving. Aan drie zijden van het sportpark zijn onoverdekte staanplaatsen, met op meerdere plekken Belgisch uitziende reclame wanden die het stagedeelte afbakenen. Er is één kleine tribune te vinden aan de korte zijde. Hier bevindt zich eveneens een prima kantine.

De wedstrijd zelf was zoals je in de voorbereiding mag verwachten, veel wissels, ietwat chaotisch, maar in dit geval was dat geen minpunt en was het een leuke wedstrijd om te bekijken. De bij benadering 400 toeschouwers zagen in de eerste helft, de kersverse Hoofdklasser VV Alverna op voorsprong komen. In de tweede helft kwam Fortuna Sittard, nadat aan beide kanten veelvuldig werd gewisseld, op gelijke hoogte. De 1-1 stand zou ook de eindstand van de wedstrijd zijn.

De enige overdekte tribune van het sportpark.

Onoverdekte staantribune.

De Belgisch aandoende staantribune aan de oostkant.

...

Entree van de elftallen.

Toss

...

Wedstrijd moment

Toeschouwers op de overdekte tribune.

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

Een deel van de aanwezige toeschouwers.

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

Een deel van de aanwezige toeschouwers.

Wedstrijd moment

Een deel van de aanwezige toeschouwers.

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment