Special: Ebbsfleet United FC (25-04-2015)

Hoewel de naam Ebbsfleet United pas sinds 2007 gevoerd wordt, bestaat de club uit Northfleet al veel langer. Gravesend United en Northfleet United zijn beiden opgericht in de jaren ’90 van de negentiende eeuw. Gravesend United stamt uit 1893 en Northfleet United zelfs uit 1890. Na het einde van de tweede wereld oorlog zijn Gravesend United en Northfleet United samen gegaan en de Gravesend & Northfleet F.C. gaan voeren totdat zijn in 2007 wederom van naam veranderden. Na de fusie in 1946 ging de club spelen op het in 1905 gebouwde Stonebridge Road Stadium. Voor 1946 werd het stadion gebruikt door Northfleet United. Ebbsfleet United speelt nu dus haar thuiswedstrijden in het Stonebridge Road Stadium. De club zelf blijft echter in roerige tijden zitten. Inmiddels is Ebbsfleet United eigendom van een investering maatschappij uit Koeweit, deze investeringsmaatschappij heeft wilde plannen voor de omgeving van het stadion en het stadion zelf. Zo moet er naast het stadion een groot pretpark komen en wil men de club binnen vijf jaar in de Football League zien spelen. De ambitie is om in de League One uit te komen. Daar de club nu in de Conference South (zesde niveau) speelt, houdt dat in dat Ebbsfleet United ¬†driemaal moet promoveren binnen de tijdspanne van vijf jaar.
Dan het stadion zelf. Stonebridge Road is een ruwe diamant. De ground met een capaciteit van 5.000, bestaat uit een samenraapsel van tribunes. De eenvoudigste tribune is Swanscombe End. Dit is een onoverdekte terrace en wordt meestal gebruikt voor de bezoekende supporters. De naar oud trainer Liam Daish vernoemde tribune is een overdekte terrace, met aan weerszijden onoverdekt plaatsen. The Plough End is de tweede, eveneens overdekte, tribune aan de korte zijde. Dit is een omgebouwde terrace, dat wil zeggen er zijn rijen met stoelen op de oude terracing geplaatst. De sporen van de oude terrace zijn echter nog prominent aanwezig. Dan blijft enkel nog het pronkstuk van het stadion over, The Main Stand. Deze bijna 100 jaar oude houten tribune is een fantastische stand. Tijdens onze tour door het stadion kwamen we aan de praat met een clubofficial die ons vertelde dat er veel gaat veranderen aan het stadion. Helaas is de Main Stand het eerste slachtoffer van de ontwikkeldrang bij Ebbsfleet United. Deze tribune wordt aan het einde van het seizoen gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe tribune. Daarna wordt ook de rest van het stadion in etappes onderhanden genomen zodat er op deze plaats een nieuw stadion met 6.000 plaatsen komt te staan.

...

The Liam Daish Stand

Terraces, naast The Liam Daish Stand.

...

The Liam Daish Stand

The Plough End

The Plough End

The Plough End

VIP-Area zoals het hoort!

The Swanscombe End

Main Stand

De bijna 100 jaar oude, houten Main Stand.

...

...

...

...

Buitenzijde van de Main Stand.

Panorama van Stonebridge Road.