Racing Mechelen – Royal Antwerp FC (18-01-2015) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Racing Mechelen – Royal Antwerp FC
Stadium: Oscar Vankesbeeckstadion
Capacity: 13.687
Attendance: 2.751
Result: 1-2
Line-ups:

Racing Mechelen:
Griffin de Vroe – Daan Vaessen – Felix Reuse – Tracy Mpati Bibuangu – Modeste Gnapke – Frederic Farin – Bert Tuteleers – Seppe Brulmans – Ivan Yagan – Erivelton Paulo da Silva – Daan Debouver (70. Cristopher Verbist)

1-2 75. Bert Tuteleers

Royal Antwerp FC:

Frank Boeckx – Gunther Vanaudenaerde – Jonas de Roeck – Gertjan Martens – Jannes Vansteenkiste – Papa Diakite – Jeroen Dom (90. Stallone Limbombe) – Emrullah Guvenc (79. Anthony di Lallo) – Johanna Omolo – Seid Khiter (88. Kevin Tano) – William Owusu

0-1 21. William Owusu
0-2 63. William Owusu

Scorecard:

Locatie: 7
Het stadion ligt ingesloten tussen huizen en de flats. In de buurt van het stadion zijn een aantal kroegen te vinden waar van een pintje genoten kan worden. Net zoals vorige keer was het ook nu geen enkel probleem om in de naastgelegen wijk een parkeerplek te vinden. Al moet daarbij wel vermeld worden dat ik ruim op tijd aanwezig was in Mechelen.

Stadion: 8
Het stadion zelf is een mooi stadion. Het stadion in zijn huidige vorm staat er sinds 1985. Voor die periode was het stadion een ovaal met een capaciteit van 21.000 plaatsen. Echter de stukken grond achter de goals waar vroeger de kurves waren is voor een gedeelte verkocht. Dit verklaart ook waarom dat de flat, achter de staantribune aan de oostkant van het stadion, bijna in het Oscar Vankesbeeckstadion staat. De Oosttribune is zoals net aangegeven de staantribune achter de goal. Deze is onoverdekt en staat erg kort op het veld. De Zuidtribune ligt aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Deze is gedeeltelijk overdekt. Op deze tribune bevindt zich ook het uitvak. Achter de andere korte zijde staan alleen nog maar reclame borden. Hier is dan jammer genoeg ook helemaal geen tribune meer. En “last but not least” de fantastische hoofdtribune. Deze is eind jaren ’40 gebouwd nadat de eerste hoofdtribune volledig was afgebrand. Voor de hoofdtribune zijn onoverdekte staanplaatsen. Daarboven begint het zitgedeelte dat redelijk stijl omhoog gaat. In totaal kunnen er 1.900 supporters zitten. Een ander mooi accent is de spelerstunnel met daarboven het clublogo en de tekst: “Waar een wil is, is een weg”. Dit maakt de tribune echt af. In zijn totaliteit is het Oscar vankesbeeckstadion zeker een stadion dat een bezoek waard is!

Sfeer: 8
Beide traditieclubs hebben een grote supportersschare, dit vertaalde zich dan ook in een goed gevuld stadion. Daarnaast leven beide supporterskernen op vriendschappelijke voet met elkaar. Dit was dan ook terug te vinden in de liederen die vanaf de tribunes kwamen. Veel liederen die werden gezongen lieten de afkeer van de supporters tegen zowel KV Mechelen alsmede Beerschot horen. Deze samenzang tussen beide supportersgroepen werd afgewisseld met enkele songs ter ondersteuning van de eigen ploeg. Toch sloeg aan het einde van de wedstrijd de gemoedelijke sfeer om toen er op de Hoofdtribune een opstootje ontstond. Toen de rust in het stadion was teruggekeerd werd het buiten het stadion nog onvriendelijk en moest de toch wel massaal aanwezige Politie ingrijpen om een confrontatie te voorkomen. Ondanks deze kanttekening blijft de positieve sfeer toch de boventoon voeren.

Wedstrijd: 7
Dat een leuke wedstrijd niet van hoog niveau hoeft te zijn bleek vandaag wel weer. D’n Racing begon voortvarend aan de wedstrijd en wist twee kansen bij elkaar te voetballen. Toch lieten de gasten zich ook va zich gelden en zij wisten een goede kans te krijgen. Het harde duel speelde zich vooral op het middenveld af. Na een minuut of twintig wisten de Antwerpenaren door het verdedigingsblok van Mechelen te komen en de spits ronde goed af en zette de bezoekers op voorsprong. Daarna waren de bezoekers de bovenliggende partij. De doelman van D’n Racing wist zijn doel echter schoon te houden. In het restant van de eerste helft wist geen van beide teams het net meer te vinden.

Na rust was het de thuisploeg die het betere van het spel had. Verschillende mogelijkheden werden helaas niet benut. Toen een verdediger van Mechelen kinderlijk in de fout ging werd dit keihard afgestraft en verdubbelde Antwerp de voorsprong. Heel even was de thuisploeg uit het veld geslagen en leek een derde Antwerpse treffer wel heel dichtbij. De Racingers herpakten zich echter goed en wisten de bal zelfs achter de Antwerpse goalie te krijgen. Helaas gebeurde dit vanuit buitenspel positie en werd de treffer afgekeurd. Een kwartier voor tijd was het dan alsnog raak en werd vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer gescoord. Antwerp had het daarna heel lastig en de gelijkmaker hing in de lucht. Deze gelijkmaker viel niet meer en de Great Old nam de volle buit mee terug naar stadion de Bosuil.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Ondanks dat het een streekderby tussen twee traditieclubs in België betrof waren er geen restricties omtrent de kaartverkoop en kon gewoon aan de kassa een ticket bemachtig worden. Daarbij wil ik wel nog vermelden dat mede dankzij de gastvrijheid van Racing Mechelen dit fotoverslag tot stand is gekomen. Een gastvrijheid waar veel clubs een voorbeeld aan mogen nemen!

Totaal: 8-

Het Oscar Vankesbeeckstadion is een fantastisch nostalgisch stadion. Beide supportersgroepen maakten er het grootste gedeelte van de middag een voetbalfeest van, helaas werd dit op het laatst alsnog verstoord en werd het nog even grimmig. Een wedstrijd tussen twee traditieclubs als deze zou eigenlijk nooit verloren mogen gaan. Toch hebben beide ploegen het financieel en sportief niet gemakkelijk. Hopelijk blijven ze beide behouden voor het Belgisch voetbal!

De entree van de Hoofdtribune.

Fanshop

Stadionplan

...

De Hoofdtribune.

De Hoofdtribune.

De Hoofdtribune.

...

...

De Hoofdtribune.

De Hoofdtribune.

...

...

Veel fans verzamelden zich bij het Racing Chalet.

...

Beide teams komen uit in de Proximus League, het tweede niveau in België.

Via deze magnifieke entree betreden de teams de grasmat.

Sfeerbeeld Antwerp

Sfeerbeeld Mechelen

Sfeerbeeld Antwerp

Wedstrijd moment

Sfeerbeeld Mechelen

Sfeerbeeld Mechelen

Wedstrijd moment

Onoverdekt staan in het Oscar Vankesbeekstadion.

Sfeerbeeld Mechelen

Wedstrijd moment.

De 0-1 werd met vuurwerk ontvangen.

uhm...

De ruim 1.000 meegereisde Antwerp fans.

Aan de zijde van D'n Racing was ook een grote opkomst.

Sfeerbeeld Mechelen

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

De goed gevulde Hoofdtribune.

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

De spelers bedanken hun aanhang voor de steun tijdens deze match.

En de fans bedanken de spelers voor hun inzet.

Floodlight

...

Buiten het stadion was het nog even grimmig.