KV Turnhout – R.F.C. Union La Calamine (10-01-2015)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KV Turnhout – R.F.C. Union La Calamine
Stadium: Stadsparkstadion
Capacity: 3.000
Attendance: +/- 200
Result: 2-2
Line-ups:

KV Turnhout:
Randy vn Goethem – Kevin Lilomba Bandundi – Alexandre Topka (90. Eric Ndagano) – Yasin Karaca (78. Gildo Fernandes) – Dino Peltjo – Wamberto Sousa Campos Filho – Annise Zeriouh – Mohamed Mezghrani – Iliass Ibnelcadi – Akwasi Qwakeye Oduro – Said Bakari (71. Mohamed Belghali)

1-0 17. Yasin Karaca
2-0 61. Alexandre Topka

R.F.C. Union La Calamine:
Luca Meyer – Amine Andaloussi (81. Tony Niro) – Fayssal Bourard – Raphael Hoffmann – Arnaud Chareton – Carlo Evertz – Cristophe Nezer – Frederic Thelen – Luigi Cutrona (26. Gufim Asanaj) – Gauthier André – Jonathan Gallina (78. Nicolas Tossings)

1-2 65. Frederic Thelen
2-2 84. Tony Niro

Scorecard:

Locatie: 4
Het stadion ligt, zoals de naam al doet vermoeden, midden in een park. In deze mooie groene omgeving is verder helaas niet veel te vinden om je voorafgaand aan de wedstrijd op te houden. Ook het centrum van Turnhout is niet in de directe nabijheid. Het parkeren van de auto was geen enkel probleem. Wij stonden langs de doorgaande weg op geparkeerd en hebben hier zonder

Stadion: 3
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het stadion zelf is niet de moeite waard om kostte wat kost een bezoek aan KV Turnhout te plannen. Het simpele multifunctionele plein beschikt over twee tribunes. Beide tribunes liggen ver van het veld verwijderd door een sintelbaal. Over de gehele lengte van de lange zijde is een overdekte staantribune geplaatst. Een deel hiervan doet dienst als gastenvak (deze wedstrijd overigens niet in gebruik). Aan de andere lange zijde staat de hoofdtribune. Een all-seater die verhoogd is om beter zicht op het speelveld te creëren. In de hoofdtribune bevinden zich een grote kantine en een sponsorruimte.

Sfeer: 2
Er waren met veel pijn en moeite een 200 toeschouwers te vinden in het stadion. Het mag natuurlijk geen verassing zijn dat er niet heel veel sfeer te bespeuren was. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en voor een overleden speler van het Turnhoutse G-team. Vocale ondersteuning was er nagenoeg niet. Al stonden er een aantal mannen van hogere leeftijd die af en toe commentaar hadden op de arbiter. “Arbiter, gij kunt er niets van.” en “Arbiter, gij zijt partijdig.” waren veel gehoorde uitspraken. De bezoekende supporters zaten op de hoofdtribune en waren enkel bij doelpunten kortstondig even te horen.

Wedstrijd: 6
Turnhout heeft het heel moeilijk na het vertrekken van sponsor Wadi Degla. De ploeg heeft op omkiepen gestaan. Inmiddels is er wat meer financiële lucht, maar veilig is de toekomst van de club zeer zeker nog niet. Deze perikelen vertalen zich ook terug op het veld. Turnhout had voorafgaand aan deze wedstrijd pas 5 punten bij elkaar gesprokkeld. Voor de spelers is het iedere maand maar de vraag of ze wel betaald krijgen. Met deze situatieschets in het achterhoofd hadden we niet al te hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Toch werden we positief verrast. De thuisploeg begon zeer fel aan de wedstrijd en wist meerdere kansen te creëren. Ondanks dat er hele goede mogelijkheden bij waren werd pijnlijk duidelijk dat de voorwaartsen duidelijk kwaliteit ontbeerden. De grootste kans, een vrije bal op nog geen vijf meter van het doel, werd hopeloos overgeschoten. Zover dat de bal achter de omheining uitkwam. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong zou komen. Een voorsprong die in de tweede helft zelfs werd uitgebouwd. De bezoekers vielen vooral op door het aantal malen dat een van de spitsen buitenspel stond. De enkele keer dat een speler van Union La Calamine niet buitenspel liep, was de Turnhoutse keeper op post. Het laatste deel van de wedstrijd was het leukste om te aanschouwen. De bezoekers maakten vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer en gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker. Een gelijkmaker die een minuut of tien voor tijd ook viel. Beide teams gingen daarna op het steeds zwaarder wordende veld op zoek naar de winnende treffer. Die winnende treffer viel niet al had de Turnhoutse underdog er wel het meeste recht op.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Geen enkel probleem, aan de dagkassa kon voor €9 euro een ticket voor een staanplaats worden aangeschaft. Met dit ticket was het mogelijk nagenoeg het hele stadion te bezichtigen.

Totaal: 5-
Het stadion en de publieke belangstelling waren absoluut ondermaats. De wedstrijd zelf was leuk om te aanschouwen en de gesprekken met een mede groundhopper (http://honderddagenvoetbal.com/) maakten het uiteindelijk toch tot een leuke avond voetbal in d’n derde nationaal.

Het stadsparkstadion gezien vanuit het aangrenzende park.

...

De overdekte staantribune.

De hoofdtribune.

Beide teams betreden het veld voor de wedstrijd.

Minuut stilte, in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en voor een overleden speler van het Turnhoutse G-team.

minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en voor een overleden speler van het Turnhoutse G-team.

...

Floodlight

Wedstrijd moment.

Zwartkijkers.

...

Wedstrijd moment.

...

...

Panorama van het stadsparkstadion.