RFC Tilleur – RFC de Liege (18-10-2014)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: RFC Tilleur – RFC de Liege
Stadium: Stade de Buraufosse
Capacity: 11.000
Attendance: 2.800
Result: 3-2
Line-ups:

RFC Tilleur:
Ludovic Govoni – Mirko Rupcic – Jerome Tailleur – Jeremy Falcione – Michael Janin (75. Guerni Lusinga) – Hicham el Alaoui – Manuel Munoz – Pieter Jan van Oudenhove (79. Gerald Forschelet) – Bastien Hepta – Philippe Crespin – Fesquet Ilenga Penga (84. Steve Otte)

1-0 43. Jeremy Falcione
2-1 58. Pieter Jan van Oudenhove
3-1 63. Manuel Munoz

RFC de Liege:
Nicolas Pire – Jonathan Bosman (63. Mario di Miceli) – Benjamin Milosevic (15. Antonio Caramazza) – Arnaud Winandts – Vincent Dejoie – Gaëtan Audoor – Sergio Teruel – Francois Henke – Jean Sebastien Legros – Kevin Guillaume – Moussa Diallo

1-1 56. Francois Henke
3-2 93. Jean Sebastien Legros

Scorecard:

Locatie: 8
Stade de Buraufosse ligt in de agglomeratie Luik, in Saint-Nicolas om precies te zijn. Tussen de glooiende heuvels is van iedere bebouwbare plek gebruik gemaakt. Mede hierdoor ligt het stadion aan alle zijden ingeklemd tussen woningen en een spoorbaan. Juist omdat het stadion zo ingeklemd zit en er rondom het stadion enkel kleine straten te vinden zijn hadden we besloten om iets verder van het stadion te parkeren. Een goede tien minuten lopen zou gezien de afstand normaliter meer dan voldoende zijn om het stadion te bereiken. Waar we echter geen rekening mee hadden gehouden waren de hellingspercentages van de heuvels. De wandeling werd zo, op de heenweg althans, wat langer en de dagelijkse beweging hadden we derhalve dan ook ruimschoots gehad. Tijdens de wandeling naar het stadion zijn we verschillende eet- en drinkgelegenheden tegen gekomen. Vanaf meerdere plekken was er een mooi uitzicht over Luik en omstreken. Vanaf een van de heuvels zag je Sclessin, de thuishaven van Standard, ook mooi liggen.

Stadion: 8
Buraufosse is een mooie oude bak. Het stadion dat in het begin van de zestigerjaren werd gebouwd bood ooit plaats aan meer dan 20.000 toeschouwers. De capaciteit is inmiddels gereduceerd tot 11.000 plaatsen. Effectief zelfs nog minder want RFC Tilleur mocht deze wedstrijd slechts 5.000 plaatsen beschikbaar stellen. Een aantal dat ruimschoots voldoende is. Bij binnenkomst van het stadion was er op een klein plein een plek ingericht waar  eten en drinken te verkrijgen was. Vanaf dit plein was het mogelijk om de eerste tribune goed te bekijken. Een staantribune met daarachter een grote kantine. Aan beide lange zijden zijn de enige twee overdekte tribunes te vinden. Een tribune is een volledige zittribune met houten banken, aan de buitenzijde van deze tribune zaten ook een aantal fans van de bezoekende club. Tegenover de zittribune is een volledig overdekte staantribune. Deze staantribune was voor dit duel volledig gereserveerd voor de bezoekende fans. Achter deze tribune zie je overigens mooi de spoorbrug lopen. De tribune die vervolgens overblijft is mijns inziens het pronkstuk van het stadion. Een grote onoverdekte staantribune, waar de natuur inmiddels is begonnen met het terugnemen van de grond. De hele tribune is bedekt met mos en planten. Het zal dan ook niemand verbazen dat deze tribune inmiddels is gesloten voor publiek.

Sfeer: 5
Om en nabij de 2.800 toeschouwers hadden de weg naar het stadion gevonden. Het lekker gevulde stadion zag er prima uit en voor het gevoel zijn we terug gegaan naar de jaren 80 van de vorige eeuw. Voorafgaand aan de wedstrijd probeerden de supporters van Tilleur een choreo te doen. Deze aandoenlijk ogende poging was echter geen doorslaand succes. De supporters van Luik waren vocaal het meest aanwezig en lieten zich tijdens de wedstrijd meermaals goed horen. Toch valt de score laag uit omdat een ding mij bij is gebleven. Trommels en toeters. Een aantal oudere heren stond de hele wedstrijd te hengsten op trommels en maakte gebruik van een soort luchtalarm. Iets verder op zat eveneens een oudere man, met twee megafoons en een vuvuzela aardig door te toeteren. Geen pretje, zeker omdat nog een soort drumband aan de andere kant lekker tegendraads overal doorheen ging. Tijd voor een sfeer zonder trommels actie.

Wedstrijd: 7

Na het eerste fluitsignaal had de thuisploeg het heel moeilijk met de bezoekers. Liegoise legde de gastheren de wil op en kreeg meerdere goede mogelijkheden. Gedurende de hele wedstrijd werden er felle duels op de mat gelegd en de wilde acties waren overal op het veld te zien. Aan het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg geheel tegen de verhouding op voorsprong. De tweede helft was Tilleur de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Nu waren het de bezoekers die tegen de verhouding in het net wisten te vinden. De spelers gingen verder met pittige duels uitvechten. Na een overtreding was het de thuisploeg die na de gegeven vrije trap wederom op voorsprong kwam. Niet veel later werd een afgeslagen corner schitterend binnen geschoten. De thuisploeg zakte na de derde treffer wat in en liet de gasten komen. Hoewel er wat kansen werden gecreëerd door de bezoekers wisten ze het net niet meer te vinden. Sterker nog de grootste kansen kwamen op het conto van de gastheren. Tweemaal faalden zij oog in oog met de keeper van FC Luik. Ver in blessure tijd zou er wel nog een keer gescoord worden. Na een onhandig aangegaan duel ging de bal op de stip en mocht Liege de 3-2 scoren.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Hoewel er in de voorverkoop redelijk wat tickets verkocht waren en men er ‘slechts’ 5.000 mocht verkopen was het geen enkel probleem om aan tickets te geraken.

Totaal: 7+
Op een prachtige oktober middag werd in een goed gevuld stadion deze derby afgewerkt. De nostalgie droop van dit duel af. Stade de Buraufosse is voor iedere groundhopper die van oude stadions houdt een echte aanrader. ALs er dan ook nog een duel wordt gespeeld waar, zeker voor vierde klasse begrippen, veel publiek op afkomt is het een prachtige beleving.

Het stadion ligt tussen de heuvels van Luik verborgen.

Vanaf de heuvels is in de verte Sclessin te zien.

...

In verval geraakte kassa's.

...

De entree ligt tussen de huizen.

...

Een aantal straten waren afgesloten om de supporters uit elkaar te houden.

...

Overal zijn smalle doorgangen te vinden.

...

De overdekte zittribune.

De overdekte staantribune.

Deze onoverdekte staantribune is helaas niet meer in gebruik.

De kleinste tribune is eveneens onoverdekt staan met daarachter de kantine.

De meegereisde fans van RFC de Liege.

Tilleur supporters.

De line-ups

Sfeeractie van de gastheren.

Sfeeractie van de gastheren.

Het volle uitvak.

Wedstrijd moment.

...

...

...

...

De oude staantribune is het hoogtepunt van de ground.

De oude staantribune is het hoogtepunt van de ground.

Panorama van Stade de Buraufosse.