ASV de Dijk – Fortuna Sittard (24-09-2014)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: ASV de Dijk – Fortuna Sittard
Stadium: Sportpark Schellingwoude
Capacity: 1.500
Attendance: +/-500
Result: 4-7 (after extra time)
Line-ups:

ASV de Dijk:
Alje Wiltenburg – Mostapha el Aamrani (75. Bud Water) – Moaad Elaakel – Said Bentohami – Michel van Kampen – Olaf Lindenbergh – Robert Verschraagen – Terry Boné (61. Kevin Huisman) – Yannick de Wit (62. Tim Ruder) – Chakib Tayeb – Dennis Kaars

1-2 021. Moaad Elaakel
2-2 029. Dennis Kaars
3-3 080. Bud Water
4-4 093. Olaf Lindenbergh

Fortuna Sittard:

Ferhat Kaya – Fatih Turan – Dennis Dengering – Roel Janssen – Kevin Kis – Ramon Voorn – Elroy Pappot (55. Lars Gulpen) – Jordie Briels – Jefrey Vlug – Donny de Groot (69. Seku Conneh) – Jasper Waalkens

0-1 012. Roel Janssen
0-2 015. Jordie Briels
2-3 057. Ramon Voorn
3-4 087. Lars Gulpen
4-5 095. Sekuh Conneh
4-6 115. Jeffrey Vlug
4-7 117. Jasper Waalkens

Scorecard:

Locatie: 6
Sportpark Schellingwoude ligt in Amsterdam Noord nabij de Oranjesluizen. Ingesloten tussen een smalle straat en het IJ is het sportpark in een mooie groene omgeving terug te vinden. Door de smalle straat is het terrein echter lastig bereikbaar, zo kon de spelersbus niet bij het terrein geraken en was parkeren ook een lastige opgave. Verder hebben we in de directe nabijheid van het terrein ook niets kunnen vinden om de inwendige mens te versterken. Omdat het duel al om 17.00 uur begon werd het dus een hongerig duel.

Stadion: 4
Van een stadion kan natuurlijk niet gesproken worden. De Hoofdklasser uit Schellingwoude beschikt over een klein complex. Twee zijden van het stadion, te weten achter de goal en één lange zijde hebben geen extra verhoging om te staan. Hier sta je gewoon tegen de boarding en meer niet. De andere korte zijde bestaat uit staanplaatsen aan de boarding met daarachter een gebouw waar de kleedkamers zich bevinden. Op de eerste etage van dit gebouw is de kantine van waaruit je ook naar de wedstrijd kunt kijken. Als laatste blijft er nog één lange zijde over. Hier bevindt zich een kleine tribune om in ieder geval droog de wedstrijd te kunnen bekijken, iets wat deze avond wel nodig was. Het sportpark heeft een vreemd karakter wat mij niet direct kan bekoren. Al voldoet het natuurlijk wel voor de club.

Sfeer: X
Ik vind het moeilijk om de sfeer te becijferen voor dit duel. Zeker in de eerste zestig minuten hing er een prima stemming op het sportpark en was er niet heel veel aan de hand. Toch ging het faliekant mis toen een donkere speler van Fortuna Sittard inviel en er oerwoudgeluiden, door supporters die notabene zelf ook een donkere huidskleur hadden, van De Dijk werden gemaakt. De Fortuna Supporters ageerden hierop en na wat duw en trekwerk keerde de rust terug op het sportpark. Toch wilde de arbiter niet verder voetballen als de supporters van Fortuna op de tribune bleven. Nadat de Sittardernaren een andere plek op het sportpark hadden gevonden werd de wedstrijd hervat. Het spreekt natuurlijk voor zich dat er van de gemoedelijke entourage niets  meer over was…

Wedstrijd: 9
Het werd een knotsgek duel in Amsterdam Noord. De bezoekers begonnen voortvarend aan de wedstrijd en binnen vijftien minuten stond er een 0-2 voorsprong op het scorebord en mocht een verdediger van de thuisploeg moet rood de kleedkamers opzoeken. Niets aan de hand voor de Fortunezen zou je denken. De wedstrijd lekker uitspelen en werken aan het zelfvertrouwen zat er daarentegen niet in voor de bezoekers. De Dijk ging veel feller spelen en kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel.  Na een minuut of twintigg werd de 1-2 werkelijk fantastisch binnengeschoten en begonnen de Amsterdammers te geloven in een stunt. Toen het niet veel later ook nog 2-2 werd was het hek van de dam en mocht Fortuna blij zijn dat er met een gelijke stand werd gerust. Vlak na rust werd het duel tijdelijk gestaakt door een fikse onweersbui boven het sportpark. Nadat het duel weer werd hervat waren de bezoeker sterker en zij kwamen op een hernieuwde voorsprong. Niet lang na deze voorsprong werd het duel wederom gestaakt, ditmaal niet door het weer, maar door onrust op het sportpark nadat een ingevallen Fortuna speler onheus bejegend werd door een aantal ‘supporters’ van De Dijk. Na een afkoelingsperiode werd de stand weer gelijkgetrokken door de Amsterdammers. De koek was nog steeds niet op en vlak voor tijd kwamen de Sittardenaren wederom op voorsprong. Het vasthouden van de ze voorsprong was ook nu mogelijk. Ver in blessure tijd ging de bal op de stip na een handsbal in de zestien en werd het wederom een gelijke stand 4-4.

Verlengen geblazen dus. In de verlenging werd het redelijk sportieve duel op het scherpst van de snede verder gespeeld. Uiteindelijk moesten de amateurs van De Dijk toch capituleren en liep Fortuna Sittard redelijk eenvoudig uit naar een 4-7 eindstand. Een moeizame overwinning was het daarentegen wel voor de BVO uit Sittard.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Het duel was op vrij vervoer en zonder verdere restricties te bezoeken. Aan de kassa was in Amsterdam voor €6,- een kaart te kopen. Enige minpunt was het ontbreken van goede informatie omtrent de kaartverkoop op de wedstrijddag zelf.

Totaal: X
Het eindoordeel blijft leeg, het was een tumultueuze wedstrijd. Het duel was een echter bekerwedstrijd, met een amateurclub die zich kranig weerde tegen de BVO uit Sittard. Na deze slijtage slag trokken de bezoekers pas in verlenging aan het langste eind. Op de tribunes begon het gezellig maar eindigde het in mineur nadat een aantal supporters van de thuisclub racistische uitingen maakten naar een speler van Fortuna.

Het weer varieerde van zeer slecht, tot dramatisch.

De kleine tribune van sportpark Schellingwoude.

Opkomst der elftallen.

De gevulde tribune.

...

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

Het hoofdgebouw van het sportpark.

...

Wedstrijd moment

...

...

Spelers proberen de gemoederen op de tribune te bedaren.

Beide voorzitters deden dit eveneens.

Wedstrijd moment

Een natte poes in Amsterdam ;-)

Conneh, de speler die onheus bejegend werd deed het enige goede. Zijn voeten laten spreken.

...

Panorama van sportpark Schellingwoude.