K. Vlijtingen V.V. – Spouwen Mopertingen (27-04-2014)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: K. Vlijtingen V.V. – Spouwen Mopertingen
Stadium: Sportpark Allewijweg
Capacity: 1.000
Attendance: +/-700
Result: 1-2
Line-ups:

K. Vlijtingen VV:
Jean Pierre Hermans – Yves Beckers – Ruben Braeken – Jeroen Coppen – Tom Cox – Gert Geraerts (83. Jan Reynders) – Ben L’ortye – Peter Neven – Marciano Strusi – Jeroen Tans – Edwin Wang (55. Pieter Vos)

1-0 27. Ruben Braeken

Spouwen Mopertingen:
Colin van Eijk – Ilias Choua – Martijn Dingenen – Joeri Haenen – Didier Haenen (46. Pieter Jan Smets) – Sven Hoste – Berkay Karakoruk – Jeroen Mellemans – Nicolas Mombaerts – Jonas Schoubs – Ihsan Sogutcu (92. Wouter Bruggen)

1-1 36. Martijn Dingenen
1-2 73. Ihsan Sogutcu

Scorecard:

Locatie: 5
Landelijk gelegen tussen glooiende heuvels en akkers ligt Vlijtingen. Aan de zuidwest kant van Vlijtingen bevind zich het sportpark aan de doorgaande weg. In de directe nabijheid van het stadion kun je de auto kwijt en zit een grote frituur om wat te eten. Verder is er veel tuinbouw en landbouw rondom het voetbalplein te vinden. Toch doet de locatie vreemd aan en is het lastig om het terrein te herkennen als je aankomt rijden.

Stadion: 7
Noem me maar gek want ik vind het terrein aan de Allewijweg een leuk terrein. Het is niet groots, het is niet mooi, het is niet modern, maar het is wel een lekker knus terrein. Het is een verzameling van onoverdekte staanplekken en overdekte staantribunes. Achter beide korte zijdes kun je aan de boarding staan. Aan een kant sta je naast een appelgaard (?) de andere korte zijde sta je voor betonnen muur. Beide lange zijden hebben overdekte staanplaatsen. Aan de oostkant van het sportpark is een overdekte staantribune die een driekwart van de lange zijde beslaat. Aan de andere kant van het stadion zijn verschillende kleine overdekte en onoverdekte staanplaatsen die volgens goed Belgisch gebruik worden gescheiden door een prima kantine. Omdat er voor dit duel meer toeschouwers dan gebruikelijk aanwezig zouden zijn waren er een paar extra voorzieningen. Zo stond er buiten de ingang een grote tent waar sponsoren een footlunch nuttigden. Daarnaast was er in het stadionnetje zelf nog een extra caterpunt ingericht om de dorstige supporters te kunnen bedienen.

Sfeer: 6
Het duel van vandaag was een echte derby, beide ploegen worden door slechts een vijftal kilometers gescheiden. Daarnaast hadden beide ploegen de punten nodig om degradatie te ontlopen. Iets dat zeker voor Spouwen Mopertingen een wonder mag heten want de ploeg stond er lange tijd kansloos voor. Dat deze wedstrijd ergens om ging was ook aan de publieke belangstelling te zien. Normaliter komen er een 100-tal supporters op thuismatchen van Vlijtingen af. Nu waren er een 700 toeschouwers aanwezig waardoor het knusse sportpark leuk gevuld was. Voorafgaand aan de wedstrijd staken de fameuze SPM Ultras wat vuurwerk af en de veelal jonge supporters waren gedurende de wedstrijd aan het zingen. De fans van Vlijtingen leefden lekker met de wedstrijd mee wat tot een aardige ambiance leidde.

Wedstrijd: 7
Beide teams vochten tegen degradatie. Vooral Spouwen-Mopertingen moest winnen. Dit was direct vanaf de aftrap duidelijk. De bezoekers grepen het initiatief en na 30 seconden spelen moest de Vlijtingse verdediging al aan de noodrem trekken. De arbiter durfde geen rood te trekken en deed het met een vrije trap en een gele kaart af. Vlijtingen schrok hier goed wakker van en de ploeg ging ook op de aanval spelen. Dit resulteerde na een klein half uur in de openingstreffer voor de gastheren. Vlijtingen hinkte daarna op twee gedachten, door voetballen of de rust halen met een voorsprong. Omdat de ploeg geen beslissing kon nemen konden de bezoekers profiteren en nog voor rust op gelijke hoogte komen. Na rust pakte Spouwen-Mopertingen het initiatief en zette druk op de gastheren. Toch kwamen de bezoekers niet tot uitgespeelde kansen. Na een uur spelen wat het beste bij Vlijtingen er wel vanaf en wisten de bezoekers een paar leuke kansen bij elkaar te spelen. Een kwartier voor tijd rondde de spits van Spouwen een goede individuele actie af. Er waren nog een aantal goede mogelijkheden voor de bezoekers en al met al gingen zij er met een terechte overwinning vandoor.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Prima verkrijgbaar aan de kassa. Informatie over ticketing en thuiswedstrijden was echter niet online te vinden omdat de website van Vlijtingen offline was.

Totaal: 7
Een leuke derby tussen twee kleine dorpjes die slechts enkele Kilometers van elkaar verwijderd zijn. Daarnaast stond er voor beide teams nog genoeg op het spel en was er voldoende spanning op het veld. Om het geheel af te maken waren er ongeveer 700 toeschouwers naar het kleine, maar knusse, sportpark gekomen. Dit sportpark is een leuke mix van allerlei verschillende kleine staantribunes.

...

Buitenzijde van het plein aan de Allewijweg.

Als VIP wordt je met alle egards ontvangen.

Korte zijde I

Een van de overdekte staanvakken.

Lange zijde

Lange zijde

Korte zijde II

Korte zijde II

Extra faciliteiten werden gecreëerd om de toestroom van mensen te kunnen bedienen.

Ondanks dat het een derby betrof waren er geen extra veiligheidsmaatregelen.

...

Een van de andere overdekte staanvakken aan de lange zijde.

Line-ups

Pyro

Wedstrijd moment

...

...

...

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

Wedstrijd moment

...

Wedstrijd moment

...

...

Wedstrijd moment

Ultra mentalita

De overwinning werd gevierd als een titel, al moet de echte handhaving voor Spouwen pas in het laatste duel definitief worden.

Panorama van het sportpark aan de Allewijweg