Spouwen Mopertingen – KVK Tienen (02-03-2014)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Spouwen Mopertingen – KVK Tienen
Stadium: Complex Blookstraat
Capacity: 2.000
Attendance: +/- 300
Result: 0-1
Line-ups:

Spouwen-Mopertingen:

Colin van Eijk – Aaron Boosten – Ilian Choua – Reindert Berger (73. Joeri Haenen) – Martijn Dingenen – Mustafa Yildiz – Ihsan Sogutcu – Berkay Karakoruk (68. Pieterjan Smets) – Sven Hoste – Didier Haenen – Nicolas Mombaerts

KVK Tienen:
Kevin de Wolf – Enrico Pellegriti – Maxime Renson – Raf Verhamme (72. Florin Grancea) – Rocky Peeters – Alexander Roosbeek – Hamilton de Silva – Nijaz Ibricic (59. Maxime Cosse) – Thomas Willems – Joren Nijs – Dietmar Conard (64 Tarik Kasmi)

0-1 19. Joren Nijs

Locatie: 4
Op een steenworp afstand van Maastricht ligt het Belgische dorp Mopertingen. Het complex aan de Blookstraat ligt aan de noordzijde van het dorp tussen de weilanden in. Rondom het stadion is weinig vertier te vinden en ook in Mopertingen zelf heb ik niet veel gezien. Parkeren was in de directe nabijheid van het complex geen enkel probleem. Ondanks het lagere cijfer ligt het complex op een zonnige dag mooi rustig tussen de weilanden en zijn er ergere locaties te verzinnen.

Stadion: 4
Van een stadion is niet echt te spreken, al is het voor de lagere divisies in België een prima terrein . Drie zijden van het complex zijn onoverdekte staanplaatsen zonder verhoging. Enkel een rail om aan te leunen. De enige tribune die het complex rijk is, is wel een aparte. Buiten een aantal overdekte staan plaatsen vallen vooral de zitplaatsen op. Ieder stoeltje staat op een eigen betonblok iets dat het geheel een aparte aanblik geeft. Bovenaan de tribune staat de tekst G.S. Mopertingen. Een verwijzing naar Gold Star Mopertingen. Gold Star Mopertingen is in 2002 samen gegaan met Rapid Spouwen en deze fusie heeft geleid tot het huidige Spouwen Mopertingen. Uiteraard beschikt ook Spouwen Mopertingen naar goed Belgisch gebruik over een grote kantine met uitzicht op het speelveld.

Sfeer: 5
Nadat er begonnen was met een minuut stilte voor de recent overleden trainer van Spouwen Mopertingen, werd er verrassend genoeg wel sfeer gemaakt. Al moet daarbij wel gezegd worden dat dit volledig op het conto van de meegereisde aanhang van Tienen kwam. Niet al hun liederen waren even hoogstaand, maar ze brachten in elk geval leven in de bouwerij. Spouwen supporters hadden wel een spandoek met de tekst SPM Ultras ophangen maar de eigenaren hiervan waren een aantal kinderen die zichtbaar moeite hadden om over de boarding heen te kijken. Verder ageerde het thuispubliek wel regelmatig op spelsituaties en beslissingen op het veld.

Wedstrijd: 7
Koploper KVK Tienen trof in Spouwen Mopertingen de hekkensluiter in de vierde klasse C. Op papier zou het een makkelijke wedstrijd moeten zijn voor de bezoekers. In de praktijk was het echter een heel ander verhaal. Spouwen Mopertingen bood goed weerstand en voetbalde prima met de koploper mee. Binnen het kwartier hadden beide teams de openingstreffer kunnen scoren. Uiteindelijk waren het de bezoekers die na een kleine twintig minuten na een goede aanval de score openden. Spouwen Mopertingen liet de koppen daarentegen niet hangen en bleef leuk mee voetballen en ook kleine kansen creëeren. Uitgespeelde kansen waren het niet, maar de wedstrijd was wel leuk om te volgen. In de eerste helft trof Tienen nogmaals het doel maar omdat dit vanuit buitenspel positie gebeurde werd de goal terecht afgekeurd.

De tweede helft was een stuk harder, op het middenveld werden veel felle duels uitgevochten. Dit resulteerde in een fase van de wedstrijd waar maar spaarzaam mogelijkheden te zien waren. KVK Tienen liet in de laatste fase van de wedstrijd zien dat ze een klasse beter waren. Toch werd en niet meer gescoord en had er met wat meer geluk een punt ingezeten voor de gastheren. Na afloop van de wedstrijd was er nog een klein opstootje op het veld. De reden hiervan is me echter volledig ontgaan.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Tickets zijn zonder problemen aan de kassa te krijgen. Ondanks dat er op de clubwebsite niet veel informatie staat omtrent ticketing doet men in de vierde klasse niet moeilijk met combi’s en uitvakken. Zo kan iedereen gemoedelijk aan de kassa een ticket verkrijgen.

Totaal: 5
Carnavalszondag bracht uiteindelijk toch een 300-tal supporters op de been voor het duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de vierde klasse c. Ondanks dat het complex niet heel veel voorstelt was het een leuke middag. De voorjaarszon en het landelijk gelegen sportpark maakten het een geheel toch wel een redelijk geslaagde middag.

Tussen de velden zie je het sportpark opdoemen.

De entree en kaartverkoop.

Het affiche van deze middag.

De tribune aan het Complex Blookstraat.

Complex Blookstraat.

Complex Blookstraat.

Complex Blookstraat.

De tribune van dichtbij.

Business seats :-)

Complex Blookstraat.

Onder een mooie voorjaarszon werd de warming-up afgewerkt.

De spelers verlaten de spelerstunnel.

Een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden trainer van Spouwen Mopertingen.

Minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden trainer van Spouwen Mopertingen.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Een deel van de meegereisde fans van Tienen.

Wedstrijd moment.

...

Wedstrijd moment.

...

De ultras van SPM.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Een deel van het publiek.

Een deel van het publiek aan de Blookstraat.

Bicycle kick

Wedstrijd moment.

Spelers en fans van Tienen vieren de overwinning.

Panorama van het complex aan de Blookstraat.