Achilles’29 – Fortuna Sittard (14-02-2014)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Achilles’29 – Fortuna Sittard
Stadium: Sportpark de Heikant
Capacity: 4.500
Attendance: 1.451
Result: 0-0
Line-ups:

Achilles’29:
Nick Hengelman – Laurens Rijnbeek – Remon van Bochoven – Jop van Steen (80. Frank Hol) – Thijs Hendriks – Tim Verhoeven – Freek Thoone – Nicky van de Groes (46. Steven Edwards) – Migiel Zeller – Levi Raja Boean (Twan Smits) – Rick Schouw

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Timothy Dreesen – Roel Janssen – Kevin Kis – Yoann de Boer – Ramon Voorn – Jeffrey Vlug (68. Jordie Briels) – Gevaro Nepomuceno (68. Patrick Amoah) – Abdelaziz Khalouta – Patrick N’Koyi

Scorecard:

Locatie: 4
Het sportpark van Achilles’29 ligt aan de rand van het Gelderse Groesbeek. Het sportpark grenst aan een woonwijk en ligt verder open tussen de velden in. In het centrum van Groesbeek waren verschillende gelegenheden om wat te eten en te drinken. Jammer genoeg ligt het sportpark een behoorlijk stuk van het centrum verwijderd. Direct naast het stadions is een parkeerplaats, hier geldt wel op tijd aanwezig zijn. Als de parkeerplaats vol is zal langs de doorgaande weg geparkeerd moeten worden.

Stadion: 5
Sportpark de Heikant is een klein sportpark. Beide korte zijden van het sportpark hebben onoverdekte staanplaatsen met een aantal treden die voor verhoging zorgen. Aan beide lange zijden staan tribunes. De grootste tribunes is een overdekte staantribune waar de fanatiekere supporters van Achilles genaamd ‘The Egg Side’ zich verzamelen. Een deel van deze tribunes is gereserveerd voor de bezoekende supporters. De hoofdtribune van het stadion is de Jan Klösters tribune, dit is een overdekte zittribune die plaats biedt aan 350 toeschouwers. Met een capaciteit voor ongeveer 4.500 toeschouwers heeft men een aardig, maar geen bijzonder sportpark.

Sfeer: 5
Het sportpark was met ruim 1.400 toeschouwers redelijk gevuld op Valentijnsdag 2014. Door de slechte weersomstandigheden had het merendeel van de supporters op een van beide overdekte tribunes plaatsgenomen. Voorafgaand aan het duel hadden de ruim 200 meegereisde supporters van Fortuna Sittard een sfeeractie georganiseerd. Eerst werden er een aantal doeken getoond met de tekst ‘My Valentines Day’ gevolgd door een aantal fakkels die werden afgestoken in het uitvak. Het uitvak was gedurende de wedstrijd eigenlijk de enige groep die sfeer maakte. De thuissupporters waren slechts heel sporadisch te horen. Toch blijft de gemoedelijke sfeer bij Achilles’29 overheersen na deze wedstrijd.

Wedstrijd: 5
Het duel was amusant maar zonder hoogstaand voetbal. Direct na de aftrap werd al duidelijk dat het een lastig duel zou worden voor beide ploegen. Zeker het middelste deel van het veld was bijna onbespeelbaar door de overvloedige regenval. Hierdoor moesten beide ploegen met veel strijd en inzet spelen. Dit gebeurde dan ook en de slidings en moddergevechten waren eerder regel dan uitzondering. De eerste echte kans kwam dan ook pas na een minuut of tien spelen op naam van Fortuna. Dit was het sein voor Achilles om ook meer te gaan aanvallen en de gastheren wisten een tweetal goede kansen te creëren. Daarna volgde er een fase van een minuut of twintig waarin Fortuna de score had moeten openen. Dit gebeurde niet en op slag van rust kwam Fortuna heel goed weg toen Achilles een bal op de lat kopte.

Gezien de staat van het veld was het staken van de wedstrijd te billijken geweest. Na kort overleg met beide teams en het arbitrale trio werd er toch weer gewoon afgetrapt. Direct na de aftrap doken de bezoekers gevaarlijk op voor het Groesbeekse doel. Na een aantal kleine mogelijkheden kwam Achilles beter in de wedstrijd en werden de Sittardenaren onder druk gezet. De Sittardse verdediging had letterlijk handen en voeten nodig om de controle te behouden. Na een twintigtal minuten voetballen in de tweede helft herpakte Fortuna zich en kreeg ook weer kansen. Het spel golfde op en neer en beide ploegen wisten mogelijkheden te krijgen. Toch werd er niet gescoord en bleef het dus 0-0 in Groesbeek.

Verkrijgbaarheid Tickets: 7
Aan de kassa in Groesbeek konden zonder problemen kaarten worden aangeschaft. De bezoekende supporters mochten net de auto of met de bus afreizen naar Gelderland. Helaas was er ook in dit geval dus weer sprake van een totaal onnodige combi. Gemoedelijker dan dit soort duels ga je het niet krijgen in Nederland, als er dan al sprake is van een auto- of buscombi…

Totaal: 5
Het wordt uiteindelijk net geen voldoende voor de debutant in het betaald voetbal. Gemoedelijker gaan uitwedstrijden niet worden voor de Nederlandse Jupiler League clubs. Het sportpark zelf vond ik persoonlijk een lichte tegenvaller, net zoals de sfeer tijdens de wedstrijd. Het waterballet dat op een wedstrijd moest lijken was amusant om te bekijken, het niveau van het duel zelf was dramatisch maar te verklaren.

...

De Jan Klösters tribune.

The 'Egg Side'.

Sportpark de Heikant.

De line-ups.

'My Valentines Day'

'My Valentines Day'

Een mini pyro actie in het uitvak.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Het was een waterballet in Groesbeek.

De volle Egg Side.

Wedstrijd moment.

De gevulde De Jan Klösters tribune.

Wedstrijd moment.

De volle Egg Side.

Wedstrijd moment.

Panorama van sportpark de Heikant.