NAC Breda – PEC Zwolle (25-01-2014)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: NAC Breda – PEC Zwolle
Stadium: Rat Verlegh Stadion
Capacity: 19.000
Attendance: 18.150
Result: 1-2
Line-ups:

NAC Breda:
Jellte ten Rouwelaar – Henrico Drost – Sepp de Roover – Kenny van der Weg – Tim Gilissen (80. Elson Hooi) – Jeffrey Sarpong – Jordy Buijs – Joey Suk – Anouar Hadouir (73. Adnane Tighadouini) – Rydell Poepom – Danny Verbeek (66. Stipe Perica)

19. 1-0 Joey Suk

PEC Zwolle:
Diederik Boer – Bram van Polen – Joost Broerse – Bart van Hintum – Maikel van der Werff – Mateusz Klich – Kamohelo Mokotjo – Mustafa Saymak (89. Giovanni Gravenbeek) – Ryan Thomas (65. Denis Mahmudov) – Gyon Fernandez – Jesper Drost (46. Thanasis Karagounis)

50. 1-1 Gyon Fernandez
75. 1-2 Mustafa Saymak

Scorecard:

Locatie: 4
Het Rat Verlegh Stadion ligt aan de west kant van Breda. Het ligt omsloten tussen de spoorlijn en industriegebieden. Op een van deze industrie gebieden, te weten industriegebied Steenakker, kan gratis geparkeerd worden. Dit was goed in orde en ook na de wedstrijd duurde het niet lang om het parkeerterrein te verlaten. Jammer genoeg ligt het stadion toch wel ver van het centrum. Te voet kun je rekenen op een half uur lopen. In de directe omgeving van het stadion hebben wij helaas niet veel te vinden om voorafgaand aan de wedstrijd wat te eten of te drinken. Nu moet ik daarbij wel toegeven dat we door het slechte weer direct richting het stadion zijn gelopen.

Stadion: 7
In 1996 verliet de Noad Advendo Combinatie (Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda) het stadion aan de Beatrixstraat voor het Rat Verlegh Stadion. Het nieuwe stadion biedt vanaf nagenoeg alle plaatsen uitstekend zicht op het speelveld. Ondanks de gracht rondom het stadion zit je dicht op het veld en door de steile tribunes heeft het stadion een compact gevoel. Op beide korte zijdes zijn staanplaatsen te vinden en kan er lekker staand naar de wedstrijd worden gekeken. De Eretribune is een steile zittribune en de Hoofdtribune is de enige tribune met twee ringen.  Op wat hoekvakken en het uitvak na is de wedstrijd overal goed te volgen. Wat bij dit duel wel een minpunt opleverde was de dakconstructie. Een gratis douche was bij het wedstrijd ticket in begrepen.

Sfeer: 7
De sfeer was bij vlagen goed te noemen. Zeker de samenzang tussen beide korte zijdes is imposant. Toch viel de sfeer tijdens de wedstrijd meermaals stil, ook op momenten dat de thuisploeg de ondersteuning hard nodig had. Toen de spelers het veld betraden werd er in vak G een gele rookbom afgestoken. Het uitvak was nagenoeg de hele wedstrijd niet te horen. Dit zal deels met de locatie van het vak te maken hebben, maar ik heb de meereizende supporters gedurende de wedstrijd ook niet echt een poging tot sfeer maken zien ondernemen. Wat wel opviel was hoeveel toeschouwers twintig minuten voor tijd het stadion al verlieten.

Wedstrijd: 7
De eerste helft was van een laag niveau. Nu zal dit deels te maken hebben gehad met de erbarmelijke weersomstandigheden maar dan nog. Het was PEC dat zich beste profileerde in de eerste twintig minuten. Het middenveld van Zwolle koos goed positie en mede hierdoor wisten de bezoekers wat kleine kansen te creëren. In de twintigste minuut resulteerde de eerste echte mogelijkheid voor NAC daarentegen direct in een treffer. Een indraaiende vrije trap werd niet goed weggewerkt en een met een halve omhaal kwam de thuisploeg op voorsprong. NAC speelde daarna op balbezit en PEC Zwolle kwam niet meer aan voetballen toe. De amusementswaarde was de laatste tien minuten dan ook niet heel hoog.

Gelukkig was de tweede helft leuker, PEC liet zien over goed positiespel te beschikken en viel regelmatig aan. NAC was daarentegen gevaarlijk op de counter waardoor beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. Het waren de bezoekers die na een domme overtreding van NAC middels een strafschop op gelijke hoogte kwamen. Daarna werd de wedstrijd vooral op het middenveld uitgevochten. PEC kwam verschillende keren goed weg na (afstands)schoten van NAC. Het niet afmaken van deze kansen kwam de thuisploeg duur te staan. Nadat op het middenveld een bal werd opgepikt door Zwolle en de arbitrage niet constateerde dat de bal volledig over zijlijn was, werd vanaf een meter of vijfentwintig een kanonskogel afgevuurd die te machtig was voor de keeper van NAC. De bezoekers kwamen dan ook op voorsprong. Na deze treffer speelde NAC apathisch en wist amper nog kansen te creëren. De zege van Zwolle kwam derhalve ook niet meer in gevaar.

Verkrijgbaarheid Tickets: 4
Bijna alle duels van NAC kennen een clubcard verplichting. Mailen met de club leverde ook geen resultaat op. Clubcard verplicht is clubcard verplicht was de boodschap. Gelukkig kon er een clubcard geleend worden en lagen er twee tickets klaar bij de info balie.

Totaal: 6-
Het beroemde ‘Avondje NAC’ kwam deze avond maar niet op gang. Het wedstrijd verloop en de verregende tribunes zullen hier voor een groot deel debet aan zijn geweest. De wedstrijd was niet goed maar zeker in de tweede helft was zeker amusant te noemen voor de neutrale toeschouwer. Het stadion ligt ook hier helaas weer op een locatie buiten de stad. Gelukkig is het Rat Verlegh Stadion wel redelijk stadion voor een nieuwbouw stadion.

Het Rat Verlegh Stadion in het donker.

Het Rat Verlegh Stadion in het donker.

De Hoofdtribune.

Vak G, met rechtsboven het nieuwe uitvak.

De B-Side.

De Eretribune.

Warming-up

Line-ups voorafgaand aan het duel.

Rook vanuit vak G.

Wedstrijd moment.

De meegereisde supporters van PEC.

...

Een volle B-Side.

Wedstrijd moment.

De 1-0 voor NAC.

De gelijkmaker van PEC kwam vanaf de penalty stip.

Nog een keer de volle juichende B-Side.

Panorama van het Rat Verlegh Stadion.