RFC Tournai – Rupel Boom (23-11-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: RFC Tournai – Rupel Boom
Stadium: Stade Luc Varenne
Capacity: 7.552
Attendance: +/- 300
Result: 2-0
Line-ups:

RFC Tournai:
Christophe Martin – Marvin Foucart – Jeremie Cremers (71. Volkan Ozen) – Loic Leclercq (42. Joris Urbain) – Bastien Chantry – Brecht Verbrugghe – Adnan Custovic – Loic Delval – Anthony Ihou (88. Jonathan Delannoy) – Geoffrey Cabaye – Julien Desire

24. Adnan Custovic
94. Adnan Custovic

Rupel Boom:
Vinnie Frans – Nils Wosky (90. Youssef Challouk) – Wesley Snoeys – Jef Vogels – Nick Van Der Westerlaken – Jeroen Mertens – Bjorn Cornelissens – Karel Mertens (46. Mick Michiels) – Jonas Laureys (83. Iliass El Yazidi) – Bjorn Beyens -  Dries Ventose

Scorecard:

Locatie: 3
Ruim buiten de kern van de plaats Doornik (Tournai), dat in de Belgische provincie Henegouwen ligt. Bevindt zich stadion Luc Varenne. Parkeren rondom het stadion is geen enkel probleem. Er liggen meerdere parkeerterreinen van de Expo in Tournai tegen het stadion aan. Dat is dan ook gelijk het enige pluspunt. We hebben tevergeefs gezocht naar iets om de inwendige mens te versterken. Helaas is in de direct omgeving niets te vinden. Ook in de stad zelf hebben we enkel gesloten eetgelegenheden gezien.

Stadion: 3
Stadion Luc Varenne is vernoemd naar een Belgische sportcommentator die in Doornik werd geboren. Het stadion stamt uit 2003. Het geheel ziet er klinisch en sfeerloos uit. Achter beide korte zijden zijn onoverdekte staanplaatsen. Aan een lange zijde is een overdekte staantribune, een deel van deze tribune is afgeschermd voor de bezoekende supporters. Als laatste blijft dan de hoofdtribune over. Dit is een vrij grote tribune met veel glas erin verwerkt. De zijkanten zijn verder niet dichtgebouwd waardoor het een groot open geheel is. Binnenin de hoofdtribune zijn twee kantines verwerkt. Een met zicht op het veld, deze is voor de VIP-s. De andere kantine kijkt uit op de parkeerterreinen, deze is voor alle andere supporters. Net zoals de wedstrijd in de middag speelt de thuisclub in de kleuren Sang et Or. Deze kleuren zijn sporadisch terug te vinden in het stadion.

Sfeer: 4
Om de sfeer te vergelijken met de wedstrijd in Lens deze middag zou niet eerlijk zijn. Als referentie neem ik dan ook andere wedstrijden die ik in de lagere klassen in België bezocht. En ook dan valt deze tegen. De meegereisde supporters van Rupel Boom zaten op een apart deel van de hoofdtribune. Sporadisch zongen zij iets of werd er een keer gescholden. De veelal oudere supporters van Doornik leefden wel met de wedstrijd mee, al was ook van de kant van de thuissupporters niet echt van veel sfeer te spreken. Het meest noemenswaardige moment was een supporter die onwel was geworden op de overdekte staantribune. Terwijl deze werd behandeld en middels een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht werd de wedstrijd gewoon doorgespeeld.

Wedstrijd: 5
Beide teams begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd. Toch waren het de gastheren die het initiatief naar zich toe trokken. Verschillende aanvallen van Doornik eindigden in een corner. Helaas liet de uitvoering van de corners te wensen over en werd de keeper van Boom niet echt getest. Rupel Boom begon zich langzaam aan ook wat meer te laten zien op de helft van de tegenstander. Na een goede twintig minuten werd een speler van Doornik binnen de zestien vastgehouden. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De strafschop werd snoeihard binnen geschoten en Tournai kwam op voorsprong. De bezoeker gooiden de schroom toen van zich af en gingen meer voetballen. Er werden wel een aantal kleine kansen gecreëerd, helaas zonder resultaat. Door de aanvallende intenties van Boom konden de gastheren op de counter loeren. Dit werd dan ook veelvuldig gedaan en via snelle uitbraken had het nog voor rust 2-0 kunnen zijn. Dit gebeurde niet omdat de spit van Tournai de echte scherpte voor de goal miste.

De tweede helft kregen de bezoekers meer balbezit. Ze gingen hier echter niet zorgvuldig genoeg mee om en creëerden amper echte kansen. De thuisploeg bleef op de counter loeren maar ging hier niet zorgvuldig genoeg mee om. De definitieve beslissing was nog niet gevallen waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Rupel Boom kwam nog een aantal keren gevaarlijk opzetten maar de eindpass was steeds niet goed genoeg om echt gevaar te stichten. Aan de andere kant werd een overtal situatie tegen het einde van het duel kolderiek verprutst waardoor Rupel Boom nog steeds mocht hopen op een punt. Deze hoop werd ver in blessure tijd dan toch de grond in geboord. In de 94ste minuut werd het duel beslist. Een fout in de omschakeling bij Boom werd afgestraft en de drie punten bleven in Doornik.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
De tickets waren aan het loket goed verkrijgbaar. Verder zijn er totaal geen bijzonderheden, of het zou het missen van ticketinformatie op de site moeten zijn.

Totaal: 4+
Dit bezoek viel wat tegen. Als deze wedstrijd niet gecombineerd zou zijn met de middagwedstrijd in Frankrijk, zou RFC Tournai niet vlug op de planning staan voor een bezoek. Wellicht als er tegen een andere tegenstander gespeeld wordt dat een bezoek interessanter is. Wellicht een leuke wedstrijd in de beker van België.

De voorzijde van stade Luc Varenne.

Tribune E.

De overdekte staantribune aan de lange zijde.

Tribune H.

De hoofdtribune.

Floodlight.

Aparte reclame uitingen in Doornik.

...

De line-ups.

Wedstrijd moment.

De publieke belangstelling viel tegen.

De publieke belangstelling viel tegen.

Een supporter die onwel is geworden, wordt met de ambulance opgehaald terwijl de wedstrijd doorgaat.

Doornik viert de tweede treffer.