Jong Ajax – Fortuna Sittard (14-10-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Jong Ajax – Fortuna Sittard
Stadium: De Toekomst
Capacity: 2.500
Attendance: 456
Result: 0-3
Line-ups:

Jong Ajax:
Maurits Schmitz – Derwin Martina – Joël Veltman – Danzell Gravenberch – Bas Kuipers – Lasse Schöne – Sheraldo Becker (67. Dejan Meleg) – Thulani Serero – Danny Hoesen – Riechedly Bazoer (79. Abdel el Hasnaoui) – Tobias Sana

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Yoann de Boer – Roel Janssen – Sjoerd Linssen – Franco Zennaro (64. Timothy Dreesen – 74. Kevin Kis) – Jeffrey Vlug (46. Bob Vankan) – Lars Gulpen – Gevaro Nepomuceno – Jordie Briels – Abdelaziz Khalouta

0-1 06. Abdelaziz Khalouta
0-2 76. Bob Vankan
0-3 80. Lars Gulpen

Scorecard:

Locatie: 3
Sportpark de Toekomst ligt in de schaduw van de Amsterdam Arena ver buiten het centrum van Amsterdam op een industrieterrein/retail park. Het ligt dicht bij de autosnelweg en een trein/metro station.Nabij het sportpark zijn verschillende parkeerterreinen waar je tegen betaling de auto kunt parkeren. De toekomst ligt helaas toch wel redelijk ver verwijderd van de eet- en drinkgelegenheden die in de buurt van de Arena liggen.

Stadion: 5
De Toekomst is recent uitgebreid en men is nog steeds bezig om het stadion verder aan te passen aan de eisen van de Jupiler League. Zo is er een nieuwe onoverdekte, 800 plaatsen tellende, tribune aan de lange zijde gebouwd. Op deze tribune bevindt zich ook het uitvak. Daarnaast is er het hoofdgebouw waarbinnen zich ook de kleedkamers bevinden. In dit gebouw zijn ook nog een 250-tal zitplaatsen in de vorm van ‘skyboxen’. Als laatste blijft dan de meest opvallende tribune over. Dit is de Bobby Haarms tribune. Deze tribune heeft een aparte dakconstructie en biedt plaats aan 1.250 toeschouwers. Samen met een aantal staanplaatsen rondom het veld zal de totale capaciteit op een 2.500 plaatsen uitkomen.

Sfeer: 6
Aan de kant van Ajax werd er helemaal geen sfeer gemaakt. Af en toe een matig applaus en dat was het dan ook. Normaliter wordt er nog wel eens gereageerd op een beslissing van de scheidsrechter of een doelkans maar ook dit was amper aanwezig. De sfeer kwam in deze wedstrijd volledig van de 65 meegereisde supporters van Fortuna die onoverdekt, compleet doorweekt door de regen, voor een prima feest zorgden. Niets dan lof voor deze mannen en vrouwen. Het merendeel van de thuissupporters, nog geen 400 in totaal, verlieten het sportpark al een aantal minuten voor het einde van de wedstrijd.

Wedstrijd: 6
In de aanloop naar deze wedstrijd was de coach van Jong Ajax aan het klagen over competitie vervalsing omdat hij niet alle spelers beschikbaar had. De omgekeerde wereld lijkt mij want voor de rest van Jupiler League zijn de tweede elftallen competievervalsing en competitievervuiling. Maar goed toen Jong Ajax de beschikking kreeg over 5 spelers die bij het eerste elftal minuten maken was het commentaar van Jong Ajax verdwenen. Met deze spelers in de basis, dat moest dan weer van eerste elftal coach de Boer begon het duel op een verregend sportpark de Toekomst. De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken en zette Fortuna onder druk. Uit een counter kwamen de bezoekers al vroeg op een 0-1 voorsprong. Daarna nam Ajax het heft in handen en creëerden ze verschillende goede kansen. Na een half uur spelen moest Ajax met 10 man verder door een snoeiharde tackle met gestrekt been. Ondanks de numerieke minderheid was Ajax de bovenliggende ploeg. Fortuna was daarentegen wel de gevaarlijkste ploeg uit de counters.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, een overwicht voor Ajax. De kansen voor Fortuna. Heel even leken de gastheren op gelijke hoogte te komen, maar een paar puike reddingen van Fortuna’s keeper voorkwamen een treffer. Vlak nadat de ingevallen Dreesen het veld moest verlaten na een tik op het hoofd kwam Fortuna op 0-2. Toen nog geen vijf minuten later de 0-3 op het scorebord stond was de wedstrijd gespeeld.

Verkrijgbaarheid Tickets: 3
Ondanks dat het tweede elftal van Ajax op de toekomst speelt en de toeschouwers aantallen ook niet ontzettend hoog zijn is er toch een clubcard verplichting voor de thuisvakken. Voor de bezoekende supporters was er voor de verandering weer eens een verplichte buscombi. Nadat een tweetal bussen de bezoekers naar het stadion hadden gebracht werden zij begroet door een 40-tal agenten en bereden Politie. Nadat deze horde genomen werd mocht men lekker in de wind en de regen de wedstrijd kijken. De score blijft derhalve ook hier laag.

Totaal: 5-
Ook deze avond werd maar weer eens bewezen dat de toevoeging van tweede elftallen in de Jupiler League een lachertje is. Sportpark de Toekomst is dan nog redelijk, maar de regelgeving en kaartverkoop eromheen is een drama. De toeschouwersaantallen zijn vrij laag en daar is eigenlijk alles mee gezegd.

Aparte floodlights op sportpark de Toekomst.

Sportpark de Toekomst.

Sportpark de Toekomst.

Een lekker modern uitvak.

Sportpark de Toekomst.

Sportpark de Toekomst.

Het weer was ontzettend beroerd deze avond.

De spelers betreden het verregende veld.

Het vak vol echte die-hards.

Enkel op de hoofdtribune zaten wat Ajax fans.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

...

...

...

Wedstrijd moment.

Feest in het uitvak.

...

Panorama van sportpark de Toekomst.

Panorama van sportpark de Toekomst.