Jong PSV – Fortuna Sittard (16-09-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Jong PSV Eindhoven – Fortuna Sittard
Stadium: Philips Stadion
Capacity: 35.100
Attendance: 700
Result: 0-0
Line-ups:

Jong PSV Eindhoven:
Benjamin van Leer – Stanislav Manolev – Menno Koch – Hjörtur Hermannsson – Abel Tamata – Thomas Horsten (69. Rick Schouw) – Florian Jozefzoon – Peter van Ooijen – Ruben Betancourt (63. Elvio van Overbeek) – Tufan Özbozkurt – Mohamed Rayhi (86. Alexander Jakobsen)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jordie Briels – Yoann de Boer – Sjoerd Linssen (46. Roel Janssen) – Kevin Kis – Ramon Voorn – Franzo Zennaro – Lars Gulpen (60. Patrick Amoah) – Abdelaziz Khalouta (69. Jeffrey Vlug) – Patrick N’Koyi – Gevaro Nepomuceno

Scorecard:

Locatie:  7
Het stadion ligt in de nabijheid van het centrum van Eindhoven ingesloten tussen het spoor en een woonwijk. Het is een paar minuten lopen naar het centraal station. Met de trein reizen is geen slechte optie omdat parkeren in de directe omgeving van het stadion niet heel erg gemakkelijk is. Vanuit de woonwijk zie je stadion mooi liggen.

Stadion: 7
Het Philips Stadion is een van de grotere in Nederland. Het is een volledig two-tier stadion met dichtgebouwde hoeken. Ondanks dit gegeven is niet direct een inwisselbaar stadion. De tribunes lopen door tot aan veldhoogte en nergens staan er hekken die het zicht ontnemen. In een van de hoeken is op de tweede ring het gastenvak. Het zicht vanuit dit vak is wel een stuk slechter door plexiglas en netten.

Sfeer: 4
De sfeer was dramatisch voor deze wedstrijd. De enige sfeer die er gemaakt werd kwam van de 100 meegereisde Fortuna supporters uit de nok van het stadion. De supporters van PSV lieten werkelijk helemaal niets van zich horen. Tijdens de momenten dat het uitvak stil was kon je dan ook een speld horen vallen.

Wedstrijd: 3
Ruim zestig minuten van de wedstrijd konden schriftelijk worden afgedaan , omdat er amper kansen werden gecreëerd. Het restant van de wedstrijd waren er een paar kleine mogelijkheden, een afgekeurde goal voor PSV, de bal werd ruim vanuit buitenspel positie binnengeschoten. Fortuna kreeg een zestal goede mogelijkheden die onbenut bleven. Het is dan ook geen verrassing dat na deze draak van een wedstrijd de eindstand 0-0 was.

Verkrijgbaarheid Tickets: 3
1 op 1 clubcard verplichting, 10 euro entree, het in eerste instantie weigeren van uitsupporters. Het op het allerlaatste moment een verplichte buscombi voor de bezoekende fans maken. Gastvrij is het niet om Jong PSV te bezoeken.

Totaal: 5-
Het toevoegen van tweede elftallen in de Jupiler League is tot nu toe geen succes. Geen bezoekers, teams  die voor ‘spek en bonen’ meedoen, lege stadions. Het is dat het Philips Stadion leuk is om te bezoeken anders zou de score nog veel lager uitvallen.

De Westtribune.

De Noordtribune.

De Oosttribune.

De Zuidtribune.

De warming-up.

...

In een kolkend Philips stadion betreden beide elftallen het veld.

De meegereisde fans uit Sittard.

Wedstrijd moment.

De 'volle' Noordtribune.

Wedstrijd moment.

...

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Panorama van het Philips Stadion.