FC Twente – PSV (14-09-2013)

Ticket

Facts & Figures

Fixture: : FC Twente – PSV
Stadium: De Grolsch Veste
Capacity: 30.250
Attendance: 29.750
Result: 2-2
Line-ups:

FC Twente:
Nick Marsman РRoberto Rosales РRasmus Bengtsson РAndreas Bjelland РDico Koppers РFelipe Gutiérrez РKyle Ebicilio РQuincy Promes РShadrach Eghan (68. Luka Dordevic) РDusan Tadic РLuc Castaignos (88. Younness Mokhtar)

1-0 17. Shadrach Eghan
2-1 70. Quincy Promes

PSV:
Jeroen Zoet – Jeffrey Bruma – Jetro Willems – Jorrit Hendrix – Joshua Brenet – Ji Sung Park (67. Zakaria Bakkali) – Stijn Schaars – Adam Maher (67. Ola Toivonen) – Georginio Wijnaldum – Tim Matavz (79. Jurgen Locadia) – Memphis Depay

1-1 66. Georginio Wijnaldum
2-2 83. Memphis Depay

Scorecard:

Locatie: 4
Het stadion ligt aan de rand van Enschede, parkeren is in de directe nabijheid van het stadion een probleem. Er zijn wel een aantal parkeerterreinen rondom het stadion maar daar heb je een aparte parkeerkaart voor nodig. Op het aangrenzende industrieterrein en de woonwijk daarachter kan wel geparkeerd worden. Na afloop van de wedstrijd zijn wij niet direct vertrokken. Een dik half uur na de wedstrijd konden we zonder al teveel oponthoud wegrijden. Met de trein is het stadion wel eenvoudig te bereiken, er is een NS station naast het stadion.

Stadion:  7
Voor een stadion dat nieuwbouw is vind ik het niet verkeerd. Overal zit je dicht op het veld. Al heeft het nu driekwart van het stadion uit twee ringen bestaat wel wat aan eigen gezicht ingeboet. Tijdens het vorige bezoek was alleen VAK-P en de nieuwe hoofdtribune dubbellaags. Nu is ook de andere korte zijde een two-tier tribune geworden. Enkel de oude hoofdtribune is nu nog een ring. Deze kan op termijn wel uitgebreid worden zodat het stadion naar ruim 40.000 plaatsen kan gaan.

Sfeer: 8
Het stadion was zo goed als uitverkocht voor dit duel. De sfeer was voor de aftrap al aan het aanzwellen. Bij de opkomst van de spelers werd een groot doek over VAK-P getrokken. Nadat het doek weg was werd er regelmatig goed en hard gezongen door de supporters van FC Twente. De meegereisde PSV supporters zaten op de tweede ring. Zij waren slechts sporadisch te horen, omdat ze gelijk overstemd werden door het thuispubliek. Na afloop van het duel werd er nog wat over en weer getreiterd bij de wand in het gastenvak. Qua sfeer was dit een van de betere duels die ik Nederland heb gezien!

Wedstrijd: 8
Het was een attractieve wedstrijd. Twente voetbalde met passie en strijd terwijl PSV vooral op tactiek en techniek aan het voetballen was. Door de druk die de thuisploeg uitoefende op de gasten was de beginfase dan ook voor FC Twente. Geconcentreerd blijven drukken resulteerde na een dik kwartier in de verdiende openingstreffer voor FC Twente. Daarna werd PSV sterker en ging het duel gelijk op. Tot aan de rust kregen beide teams nog kansen zonder deze te benutten.

De tweede helft was PSV feller en werden de duels harder, zonder dat het echt over de schreef ging. De wedstrijd kwam in een stroomversnelling toen PSV na ruim een uur op gelijke hoogte kwam met Twente. Beide teams gingen vol voor de winst en even leek FC Twente deze veilig te stellen. Een paar minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Direct na de tweede treffer kreeg FC Twente nog twee hele goede mogelijkheden op een derde treffer die niet benut werden. Met nog een paar minuten op de klok kwam PSV andermaal langszij. In de absolute slotfase wisten beide ploegen nog een grote kans te missen waardoor het een puntendeling werd. Na het laatste fluitsignaal ontstond er op het veld nog een opstootje tussen de spelers van Twente en PSV. Het duurde een minuut of vijf voordat de gemoederen waren bedaard en beide teams de kleedkamers opzochten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
Voor de ‘grote’ wedstrijden zijn deze lang niet altijd gemakkelijk te verkrijgen. Nu hadden wij geluk dat we op uitnodiging van een sponsor deze wedstrijd konden bezoeken. Af en toe zijn er duels met vrije verkoop.

Totaal: 7-
Het was een sfeervolle avond in een goed vol stadion. Het aantrekkelijk duel droeg ook bij aan de hele beleving. Jammer genoeg begint het stadion wel steeds meer een standaard two-tier stadion te worden. Al is de buitenzijde nog steeds behoorlijk imposant.

Buitenzijde van de Grolsch Veste.

Buitenzijde van de Grolsch Veste.

VAK-P

De nieuwe hoofdtribune.

De andere korte zijde is nu ook two-tier.

Het begin van de schitterende sfeeractie.

"Zij werden helden in ons rode shirt, nu is het jullie beurt!"

De Grolsch Veste was nagenoeg uitverkocht.

De Grolsch Veste was nagenoeg uitverkocht.

De Grolsch Veste was nagenoeg uitverkocht.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Flinke plensbuien daalden neer op de spelers tijdens de wedstrijd.

De woordenwisseling bij het gastenvak na afloop van het duel.

De lege ground.

De lege ground.

De lege ground.

Panorama van de Grolsch Veste.