KFC Oosterzonen – KESK Leopoldsburg (28-04-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KFC Oosterzonen – KESK Leopoldsburg
Stadium: Stadion Oosterzonen
Capacity: 1.500
Attendance: 1.100
Result: 2-2
Line-ups:

KFC Oosterzonen:
Bart Weyen – Nurullah Koçak – Steven van Braeckel – Gert Stockx – Nick Nuyts (86. Tom Seyen) – Tim Jeunen – Harald Pinxten – Roel Goffin – Ken Thys – Fabrice Placca (46. Konas Verbert) – Niels Preud’homme

1-2 47. Steven van Braeckel
2-2 53. Tim Jeunen

KESK Leopoldsburg:
Steven Frederix – Erwin Hensen – Hicham Gueroui – Kevin Philipsen – Gwen Vaes – Ferhat Teker – Mohamed El Idrissi (90. Jasper Grevendonck) – Thimoty Freire (91. Geoffrey Ceunen) – Rachid Krouchi (74. Jeroen Appeltans) – Koen Stieners – Alan Ven

0-1 24. Thimoty Freire
0-2 42. Thimoty Freire

Scorecard

Locatie: 5
Het stadion van Oosterzonen ligt net buiten de kern van Oosterwijk in de Kempen. Dit zie je rondom het stadion dan ook gelijk terug door het vele groen. In de kern van Oosterwijk is wel wat aan versnaperingen te vinden, maar echt veel hebben we niet gezien. In de nabijheid van het stadion was genoeg parkeergelegenheid te vinden op de parkeerplaats of in de berm. Alleen het oprijden van de doorgaande weg na afloop van de wedstrijd nam wat tijd in beslag.

Stadion: 5
Het is een klein stadion dat slechts een echte tribune heeft. Deze zittribune beslaat wel bij de gehele lange zijde tegen over de kantine. De kantine is er overigens wel een die tip top in orde is. Een leuk detail is de kleine zittribune die tegen de kantine aangebouwd is. Het idee is leuk, de uitvoering wat minder omdat het zicht op het veld vanaf de kleine tribune behoorlijk gehinderd wordt door toeschouwers die langs de boarding staan en de dug-outs. Achter de korte zijdes is geen tribune, maar kun je wel gewoon langs de boarding staan. Een laatste leuk detail is een kleine speeltuin in het stadion tegen de zittribune aan.

Sfeer: 7
De sfeer was tijdens de eerste helft niet echt hoogstaand. Toen de spelers het veld opkwamen ontstak een deel van de meegereisde supporters van Leopoldsburg wat fakkels. Daarna waren vooral de meegereisde supporters te horen, het spelbeeld was er in de eerste helft dan ook wel naar. In de tweede helft hebben we plaats genomen op de zittribune tussen de supporters van Oosterzonen die fanatiek meeleefden met de wedstrijd. Er werd dan niet veel gezongen, de support en het meeleven van de fans zorgen toch voor een goede voldoende.

Wedstrijd: 7
Leopoldsburg liet er geen gras over groeien en trok gelijk ten aanval. Dit resulteerde in de vierde minuut al in een strafschop voor de bezoekers. De strafschop werd echter slecht binnengeschoten en de bezoekers kwamen niet op een vroege voorsprong. Toch lieten ze zich niet uit het veld slaan en bleven druk zetten op de verdediging van Oosterzonen. Na een kleine 25 minuten kwamen de bezoekers alsnog verdiend op voorsprong. Een voorsprong die vlak voor rust werd uitgebouwd en na een redelijk eenzijdige eerste helft gingen de bezoekers met een comfortabele voorsprong de rust in.

Oosterzonen wilde zich niet neerleggen bij een nederlaag. De ploeg van Oosterzonen stond ook al geruime tijd op het veld klaar voor de tweede helft, terwijl de arbiters en de tegenpartij nog in de catacomben waren. Vanaf de eerste seconde in de tweede helft trok Oosterzonen het initiatief naar zich toe en was de betere ploeg. Na amper twee minuten in de tweede helft werd de aansluitingstreffer gescoord. Het had de schijn van een eigen goal, hoe dan ook de thuisploeg was weer helemaal terug in de wedstrijd. Oosterzonen bleef doorgaan met aanvallen en besefte dat een puntendeling voldoende was om nog steeds kans te maken op de titel. Een minuut of tien na de aansluitingstreffer maakte Oosterzonen de gelijkmaker. Dit tot dolle vreugde van alles dat rood-geel was. Na de gelijkmaker kwam Leopoldsburg weer wat beter in de wedstrijd en kreeg nog een tweetal grote mogelijkheden. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook nog goede mogelijkheden op de winst. Toch zou de winnende treffer niet meer vallen en zou de wedstrijd eindigen in een puntendeling.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Prima verkrijgbaar en ook het meenemen van de fotoapparatuur was geen enkel probleem.

Totaal: 7-
Het had de beslissingswedstrijd in de Vierde Klasse C kunnen zijn. Zover kwam het in dit duel jammer genoeg nog niet. De beslissing om de titel wordt dus nog een week opgeschoven. Leopoldsburg hoeft door het wegvallen van Excelsior Veldwezelt niet meer te voetballen en is dus volledig afhankelijk van Oosterzonen dat bij winst op basis van doelsaldo de titel pakt. De ligging en het kleine stadion zijn de punten die de score omlaag halen. De sfeer en de wedstrijd gecombineerd met de gastvrijheid bij Oosterzonen halen de score weer omhoog tot een ruime voldoende.

De enige echte tribune van het stadion.

Een van de korte zijdes.

De andere korte zijde.

De VIP-tribune.

Het scorebord, zonder tijdwaarneming.

Spelersopkomst.

Wat pyro van de meegereisde fans.

Wedstrijd moment.

Een deel van de Oosterzonen supporters.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De zittribune zat redelijk vol.

De VIP-tribune.

Wedstrijd moment.

De speeltuin in het stadion.

De zittribune.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De supporters op de zittribune.

Teleurstelling en vreugde na afloop van het duel.

Nogmaals de zittribune.

De tribune nog een keer van dichtbij.

Spelers en supporters genieten van een pint na afloop van de westrijd

Ook rondom de kantine werd de nodige spijs en drank verkocht.

Panorama van stadion Oosterzonen.