Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen (09-03-2013) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Borussia Mönchengladbach – SV Werder Bremen
Stadium: Borussia Park
Capacity: 54.067
Attendance: 54.010
Result: 1-1
Line-ups:

Borussia Mönchengladbach:
Marc Andre ter Stegen – Ozcar Wendt – Martin Stranzl – Havard Nordtveit – Álvaro Domínguez Soto – Juan Fernando Arango Saenz – Tony Jantschke – Patrick Hermann (70. Lukas Rupp) – Granit Xhaka – Amin Younes (70. Peniel Kokou Mlapa) – Luuk de Jong (70. Mike Hanke)

1-0 72. Peniel Kokou Mlapa

SV Werder Bremen:
Sebastian Mielitz – Clemens Fritz (46. Aaron Hunt) – Assani Lukimya Mulongoti – Mateo Pavlovic – Lukas Schmitz – Theodor Gebre Selassie – Zlatko Junuzovic – Aleksandar Ignjovski – Kevin de Bruyne – Tom Trybull (75. Marko Arnautovic) – Nils Petersen

1-1 77. Aleksandar Ignjovski

Scorecard

Locatie: 3
Borussia Park ligt ruim buiten Mönchengladbach langs de snelweg. Rondom het stadion is niet heel veel te vinden. Al is het fanhaus wel leuk om te bezoeken. Hier zijn we ditmaal echter niet aan toe gekomen. De parkeerplaasten rondom het stadion zijn nog steeds rampzalig na afloop van een wedstrijd. Vanaf P4 hebben we een uur en een kwartier nodig gehad om de autosnelweg te bereiken. Indien je de mogelijk hebt maak dan gebruik van de pendelbussen van en naar het stadion. Dit hebben we ook een keer gedaan en scheelt veel ergernis.

Stadion: 7
Dit was mijn derde bezoek aan Borussia Park en het stadion blijft toch wel apart. Dit komt met name door de buitenzijde. De dakconstructie zorgt ervoor dat het stadion een eigen gezicht heeft. Dit gecombineerd met de verlichting in de club kleuren maakt het apart om het stadion in het donker te zien. Van binnen zijn de clubkleuren ook terug te vinden middels de verlichting. Het stadion bestaat in zijn geheel uit twee ringen. De Nordkurve is het verdeeld in een staanplaatsen op de eerste ring en zitplaatsen op de tweede ring. De andere tribune aan de korte zijde is Süd-Tribune, op deze tribune is ook het gastenvak terug te vinden. De Ost-Tribune doet dienst als gegengerade en heeft twee ringen met zitplaatsen. De West-Tribune is de Hoofdtribune en deze heeft een ietwat andere opbouw dan de rest van het stadion door de Sky Boxen en de Business seats.

Sfeer: 7
Voorafgaand aan het duel werden de spelers met veel vlag vertoon en gezang ontvangen in het stadion. Dit overstemde het uitvak op dat moment volledig. Daarna was het voornamelijk de Nordkurve die goed te horen was. Het grote verschil tussen de tribune en het uitvak was met name het ageren op de gebeurtenissen op het veld. Het uitvak bleef voornamelijk bezig met ‘dauersupport’. Door de beslissing op het veld en het verloop van de wedstrijd bleef de sfeer er de hele wedstrijd redelijk inzitten.

Wedstrijd: 7
Het niveau lag een stuk hoger dan bij de wedstrijd in de middag. Toch zorgde dit niet direct voor uitgespeelde kansen. Beide ploegen hadden het moeilijk om gaten in de defensie te vinden en kansen te creëren. Na een goed kwartier voetballen om speelde Borussia de uitgekomen keeper van Werder Bremen en scoorde. Het hele stadion was de treffer al aan het vieren toen de scheidsrechter aangaf dat de treffer vanuit buitenspel positie werd gescoord. Het feest ging dus niet door. Beide ploegen hielden elkaar daarna goed in evenwicht en hadden beide verschillende mogelijkheden om te scoren. Toch gebeurde dit niet en werd de rust met een 0-0 stand bereikt.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, twee aan elkaar gewaagde ploegen speelden een leuke wedstrijd. Pas in de 72ste minuut werd de score geopend. Borussia Mönchengladbach had al snel op 2-0 kunnen komen maar de enorme kans werd hopeloos gemist. Uit de daarop volgende tegenaanval scoorde Werder Bremen wel en de stand werd weer gelijk getrokken. Beide teams wisten nog mogelijkheden te creëren, tot doelpunten kwam het echter niet meer en gezien het spelbeeld was een puntendeling terecht.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Indien je de kaarten op tijd reserveert zijn deze voor bijna iedere wedstrijd wel te krijgen. Daarnaast stonden er rondom dit uitverkochte duel op verschillende mensen nog tickets te verkopen. Dit kan ook als laatste redmiddel nog gebruikt kunnen worden voor kaarten.

Totaal: 6
Het volle stadion en de leuke wedstrijd zijn de pluspunten. De locatie en infrastructuur rond het stadion blijven dramatisch.

Borussia Park.

Borussia Park.

Borussia Park.

Borussia Park.

Borussia Park.

De Nordkurve.

De West-Tribune.

De Ost-Tribune.

Ook bij dit duel was de warming-up hard nodig.

De line-ups voor de wedstrijd.

De volle Ost-Tribune.

De volle West-Tribune.

Vlag vertoon op de Nordkurve.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De Süd-Tribune na afloop van het duel.

De Nordkurve na afloop van het duel.

De Ost-Tribune na afloop van het duel.

Borussia Park.

Panorama van Borussia Park.