Alemannia Aachen – SV Babelsberg 03 (09-03-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Alemannia Aachen – SV Babelsberg 03
Stadium: Neu Tivoli
Capacity: 32.960
Attendance: 8.711
Result: 1-2
Line-ups:

Alemannia Aachen:
Mark Flekken – Robert Wilschrey – Sascha Strujic – Kristoffer Andersen (13. Rafael Garcia Doblas – 66. Oguzhan Kefkir) – Timo Brauer – Dario Schumacher (86. Denis Pozder) – Armand Drevina – Marcel Heller – Sascha Marquet – Norikazu Murakami – Timmy Thiele

1-0 08. Assimou Touré (o.g.)

SV Babelsberg 03:
Sascha Studer – Assimou Touré – Daniel Reiche – Zlatko Hebib – Aaron Berzel (75. Suleyman Koc) – Sergej Evljuskin – Christian Gross (85. Severin Mihm) – Markus Müller – Phillip Kreuels – Oliver Heil – Oliver Kragl (83. Christian Essig)

1-1 51. Norikazu Murakami (o.g.)
1-2 89. Christian Essig

Scorecard

Locatie: 4
Het nieuwe Tivoli stadion ligt pal naast de locatie van het oude Tivoli stadion. Jammer genoeg is het toch wel een stuk van het stadscentrum verwijderd. In de directe omgeving is een bedrijvenpark. Dankzij een tip van een van de leden van het groundhopping.nl forum hebben we de auto op het bedrijvenpark gezet op een minuut of tien lopen vanaf het stadion. Na afloop van de wedstrijd zaten we binnen een paar minuten op de autosnelweg op weg naar de tweede wedstrijd van de dag. Verder ligt er direct naast het stadion nog een tweede stadion dat gebruikt wordt voor paardensport.

Stadion: 7
Het nieuwe Tivoli stadion viel me niet tegen. Het heeft niet het karakter van het oude Tivoli, maar nieuwbouw kan veel erger uitgevoerd worden. Alle vier de tribunes zijn vrij steil en staan dicht op het veld, je hebt bijna overal prima zicht alleen voor de staantribune staat een ballenvanger. De Nord-Tribune, een all-seater was voor dit duel gesloten. In de hoek tussen de Nord-Tribune en de Hoofdtribune was alleen het staanvak voor de bezoekende supporters geopend. De Sparkassen-Tribune is de Hoofdtribune, eveneens een all-seater met bovenaan een reeks skyboxen. De Ost-Tribune aan de lange zijde doet dienst als gegengerade. Als laatste blijft dan de Bitburger Wall over. Dit is de staantribune achter de goal. Het hele stadion is in de clubkleuren afgewerkt. Als je rond het stadion loopt, is de dak constructie een van de blikvangers.

Sfeer: 4
Er hing zeker in de eerste helft een hele vreemde sfeer in het stadion. Voorafgaand aan het duel was het bij de ingang van het gastenvak even onvriendelijk. De supporters van beide clubs hadden daarna meer aandacht voor elkaar dan voor de wedstrijd. In het begin van de tweede helft ging dit helaas nog even door. Daarna werd er wat meer met de wedstrijd meegeleefd en werd de sfeer wat beter. Ondanks dat vond ik het een hele vreemde middag op sfeergebied. Dit is de eerste keer dat ik de support van clubs als negatief heb ervaren in Duitsland.

Wedstrijd: 6
Aken kwam redelijk snel op voorsprong door een eigen goal via een speler van Babelsberg, daarna liet Aken de gasten komen en probeerde te counteren. Dit kwam de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede. Beide ploegen scoorden dan ook niet meer voor rust. In de tweede helft werd er wederom een eigen goal gescoord, ditmaal door een speler van Aken die de stand daarmee weer gelijk trok. Aken had in de tweede helft eigenlijk met 10 man moeten komen te staan door een flinke charge op een speler van Babelsberg. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde Aken nog een keer, maar de treffer werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Op het moment dat de thuisploeg het meeste aanspraak op een overwinning maakte scoorde Babelsberg uit een vrije trap de winnende treffer. De tweede helft was wat dat betreft een stuk leuker om te bekijken. Hoogstaand werd het echter nimmer.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8

Prima verkrijgbaar op de wedstrijddag zelf. Alleen jammer dat de ticket prijzen in de 3. Liga aan de hoge kant blijven.

Totaal: 6
De vreemde sfeer en de locatie zijn de hoofdpunten die de eindscore omlaag halen. Het stadion zelf is, zeker voor nieuwbouw, absoluut niet verkeerd.

Het oude Tivoli stadion in 2009.

Het oude Tivoli stadion in 2009.

Het oude Tivoli stadion in 2009.

Het oude Tivoli stadion in 2009.

Neu Tivoli.

Neu Tivoli.

Neu Tivoli.

Neu Tivoli.

De Nord-Tribune

De Bitburger Wall.

De Ost-Tribune (gegengerade).

De Sparkassen-Tribune.

Ook dit weekend was het weer bitterkoud.

De meegereisde supporters van SV Babelsberg.

De spelers betreden het veld.

De Bitburger Wall was goed volgelopen.

Wedstrijd moment.

...

...

Wedstrijd moment.

...

Wedstrijd moment.

De fans en spelers van Babelsberg vieren de overwinning.

Panorama van Neu Tivoli.