Hoogstraten VV – Racing Mechelen (02-03-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Hoogstraten VV – Racing Mechelen
Stadium: Sportcomplex Seminarie
Capacity: 5.000
Attendance: +/- 2.500
Result: 2-3
Line-ups:

Hoogstraten VV:
Ben van Bael – Roel Engelen – Glenn van der Linden – Ief van Gansen – Thijs Schrauwen – Juri Meyvis – Koen Gommers – Dirk Mathijssen – Roy van der Linden – Bob Swaegers – Ruben Tilburgs

1-1 39. Bob Swaegers
2-1 47. Ief van Gansen

Racing Mechelen:
Griffin de Vroe – Sven Vandeput – Kenny Laevaert – Morad Gloub – Kevin Spreutels – Megan Laurent – Rachid Hmouda – Mehdi Hadraoui – Michael Seminck – Hugues Ayivi – Gil Servaes

0-1 12. Megan Laurent
2-2 60. Hugues Ayivi
2-3 87. Kevin Spreutels

Scorecard

Locatie: 4
Sportcomplex Seminarie ligt aan de rand van Hoogstraten aan de ene kant tussen de velden en de andere kant ligt tegen Hoogstraten zelf aan. Het is een minuut of 10 wandelen vanaf de kern van Hoogstraten. In de directe nabijheid van het stadion is niet veel te vinden. Parkeren was geen enkel probleem. Omdat men een flinke toestroom van supporters verwachte waren er meerdere parkeerplekken in orde gemaakt om iedereen te kunnen ontvangen.

Stadion: 6
Het is een klein sportpark met twee echte tribunes en een volgens goed Belgisch gebruik grote kantine mét viskoem. De kantine/viskoem bevinden zich achter de korte zijde direct naast de ingang voor thuissupporters. Achter de andere korte zijde kun je onoverdekt staan, maar is geen echte tribune. Langs de lange zijde aan de noordkant van het sportpark is een overdekte staantribune zoals je ze veel tegenkomt in België. Waarom dan toch een voldoende voor sportcomplex Seminarie? Dat komt door de hoofdtribune. De zitplaatsen die de tribune heeft zijn ook niet echt bijzonder, de leukste feature van deze tribune zijn de twee staanvakken voor de tribune die wat weghebben van kleine paddocks.

Sfeer: 8
De schatting was dat er tussen de 2.000 en 2.500 toeschouwers aanwezig waren bij deze topmatch in de Derde Klasse A. Zeker de helft van de aanwezige toeschouwers waren meegereisde fans van Racing Mechelen. De aanwezige thuissupporters lieten zich helaas maar sporadisch horen. Bij discutabele beslissingen waren de Hoogstraten fans te horen. Voor de rest waren het alleen de groen-witten die zich lieten horen. Bij de spelersopkomst werden er rookpotten afgestoken en gedurende de wedstrijd werden er verschillende fakkels ontstoken vanuit het gastenvak. Het gastenvak was ervoor verantwoordelijk dat het op een thuismatch van d’n Racing begon te lijken. Het mooiste moment was vlak voor het einde van de wedstrijd toen het vak na de winnende treffer helemaal uit zijn dak ging. Ook na de wedstrijd was het nog lang feest bij de spelers en fans van d’n Racing.

Wedstrijd: 7
De wedstrijd had twee gezichten, zeker de eerste helft was bij vlagen keihard. Toen de arbitrage ook nog eens helemaal de weg kwijt was werd het duel eigenlijk alleen maar harder. Hoezo was de arbitrage de weg kwijt? Mechelen maakt een doelpunt dat door de grensrechter werd afgevlagd wegen buitenspel. In de daarop volgende discussie van drie! minuten tussen beide ploegen en de arbiter, werd vijf maal van mening veranderd. De keeper stond al klaar om de doeltrap te nemen toen de vierde official de beslissing nam dat het toch een treffer was. Dit tot groot ongenoegen van alles en iedereen in het wit-rood. Na de voorsprong van Mechelen begonnen de gastheren wat beter te voetballen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook een minuut of zeven voor rust.

De tweede helft was gelukkig veel leuker omdat beide teams zich weer op het voetbal gingen concentreren in plaats van op de arbitrage en elkaar. Na amper twee minuten in de tweede helft kwam Hoogstraten op voorsprong. Racing Mechelen moest nu gaan komen en ze lieten leuk aanvalsspel zien. Rond de 60ste minuut maakte Mechelen de gelijkmaker. De wedstrijd werd daarna een open duel dat beide kanten op kon gaan. Uiteindelijk was het d’n Racing dat vlak voor tijd aan het langste eind trok en de punten meenam. Een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap in 3A. Racing Mechelen heeft nu een klein gat geslagen op nummer twee Hoogstraten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Prima verkrijgbaar voor de staanvakken, de zitplaatsen waren een  aantal dagen voor het duel al uitverkocht. Ondanks dat het een riscomatch betrof was het gastvriendelijkheid dat hoogtij vierde.

Totaal: 7-
Een leuk duel tussen de nummers één en twee in de Derde Klasse A. De publieke belangstelling was super en de wedstrijd was uiteindelijk ook niet verkeerd. Vooral de locatie van het sportpark haalt de eindscore omlaag.

Sportcomplex Seminarie in 2011.

Sportcomplex Seminarie in 2011.

Sportcomplex Seminarie in 2011.

Sportcomplex Seminarie in 2011.

Sportcomplex Seminarie in 2011.

Sportcomplex Seminarie in 2011.

De Hoofdtribune.

De Hoofdtribune.

De overdekte staantribune.

De kantine en viskoem.

Floodlight.

Het pad voor de kantine is niet geschikt voor een snelle doorstroming van toeschouwers.

Warming-up, deze keer met een temperatuur boven het vriespunt.

De Hoogstraten supporters.

De Mechelen supporters.

De Mechelen supporters.

De line-ups werden begeleid met rook vanuit het uitvak.

Nadat de rook was opgetrokken kon het duel beginnen.

Wedstrijd moment.

Discussie na de eerste treffer van Mechelen...

...voor de tweede keer werd de treffer goedgekeurd...

...wat dan weer tot meer discussie leidde.

De goed gevulde Hoofdtribune met de staanvakken ervoor.

De spelers van Hoogstraten vieren de tweede treffer.

Nog meer pyro uit het gastenvak.

Wedstrijd moment en nog meer pyro.

Plaatselijke mistvorming in Hoogstraten.

Feest bij de fans en speler van d'n Racing na afloop.

Feest bij de fans en speler van d'n Racing na afloop.

Panorama van sportcomplex Seminarie.

Panorama van sportcomplex Seminarie.