Heracles Almelo – Vitesse (23-02-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Heracles Almelo – Vitesse
Stadium: Polman Stadion
Capacity: 8.500
Attendance: 8.416
Result: 3-5
Line-ups:

Heracles Almelo:
Remko Pasveer – Christian Dorda – Bart Schenkeveld – Ben Rienstra – Kwame Quanshah – Marko Vejinovic – Dario Vujicevic (25. Milano Koenders) – Lerin Duarte – Thomas Bruns – Everton Ramos da Silva (69. Geoffrey Castillion) – Ninos Gouriye

1-2 31. Lerin Duarte
2-4 73. Geoffrey Castillion
3-5 93. Ninos Gourye

Vitesse:
Piet Velthuizen – Guram Kashia – Patrick van Aanholt – Tomas Kalas – Simon Cziommer – Jan Arie van der Heijden – Marco van Ginkel – Mike Havenaar – Wilfried Bony – Jonathan Reis (39. Valeri Kazaishvili) – Renato Ibarra

0-1 19. Wilfried Bony
0-2 23. Marco van Ginkel
1-3 51. Marco van Ginkel
1-4 53. Wilfried Bony
2-5 91. Wilfried Bony

Scorecard

Locatie: 4
Het Polman stadion ligt niet heel erg spectaculair. Het is gelegen nabij de woonboulevard in Almelo. Bij de woonboulevard kun je ook parkeren al heb je wel wat geduld nodig bij het verlaten van het terrein na afloop van de wedstrijd. Door het bezoek aan de wedstrijd in Osnabrück waren we wat later in Almelo. Of er in de buurt van het stadion buiten een wok restaurant en een fastfood keten nog andere plekken zijn om de inwendige mens te versterken durf ik derhalve niet te zeggen. Er ligt in elk geval een supermarkt bij het stadion waar in noodgevallen een versnapering te halen valt.

Stadion: 7
Het Polman stadion is een klein maar knus stadion met een capaciteit van 8.500 plaatsen. Beide lange zijden zijn doorgebouwd tot op veld hoogte. De Frits van den Elst tribune doet dienst als hoofdtribune. De andere lange zijde is de Joop Schuman tribune. In de hoek van de Folkert Velten tribune bevindt zich het gastenvak. De fanatiekere supporters van Heracles zijn terug te vinden op de Steve Mokone tribune. In het midden van deze tribune bevindt zich een staanvak. Met uitzondering van de hoofdtribune is in ieder tribune het logo van de club terug te vinden. Het stadion heeft echter twee grote nadelen. Op beide lange zijden lopen supporters voor je langs, zeker als je op de lagere rijen zit is dit best lastig. Daarnaast zijn de opstoppingen in de hoeken van het stadion ook niet echt heel handig.

Sfeer: 6
Het verschil in sfeer ten opzichte van Duitsland was heel duidelijk merkbaar. Echt aanhoudend gezang was er niet. Al lieten zowel het uitvak als de fanatiekere fans van Heracles zich meermaals goed horen. De supporters in ons vak en de omliggende vakken leefden wel fanatiek mee met de wedstrijd. De wedstrijd gaf daar ook alle reden toe. Met momenten gingen de supporters van Heracles goed hard achter hun club staan. In het uitvak had men ook alle reden om op momenten duidelijk aanwezig te zijn.

Wedstrijd: 9
De wedstrijd was een genot om te aanschouwen. Beide teams maakten er een open wedstrijd van. Nadat beide teams al verschillende kansen hadden gekregen scoorde Vitesse binnen een tijdsbestek van 5 minuten twee keer. Ondanks het uitvallen van een Almelose verdediger die net zoals in de middag het veld per brancard het veld moest verlaten, bleef Heracles aandringen. Dit leidde ook tot de aansluitingstreffer. Vlak voor rust werd een hele goede mogelijkheid op de gelijkmaker niet benut en ging Vitesse met een voorsprong de kleedkamers in.

Na de theepauze kreeg Heracles wederom een grote kans die niet werd benut. Niet lang daarna scoorde Vitesse weer twee keer heel snel achter elkaar en liep uit naar een 1-4 voorsprong. De voorsprong had nog groter kunnen zijn, een strafschop werd namelijk niet benut. Ondanks deze tegenslag voor de thuisclub wilde men niet opgeven en bleef de aanval zoeken. Een kleine twintig minuten voor tijd scoorde Heracles de tweede goal. Direct na deze treffer kregen de Heraclieden nog twee kansen maar de Arnhemse keeper voorkwam met twee puike reddingen dat Heracles dichterbij kwam. In de slotminuten van de wedstrijd scoorde Vitesse zelfs nog een vijfde treffer. Toch was de pret nog niet op want ook Heracles scoorde nog een keer en zo werd de 3-5 eindstand op het scorebord gezet.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
Een relatief klein stadion gecombineerd met clubkaart verplichting maken het niet makkelijk om Heracles te bezoeken. Toch zijn er af en toe wedstrijden waar geen clubcard verplichting is. Na een korte mail wisseling lagen er dan ook twee kaarten voor ons klaar aan de infobalie in het Polmans stadion.

Totaal: 6
Het knusse stadion en de leuke wedstrijd die net zo goed in 5-5 had kunnen eindigen waren de pluspunten. De locatie haalt de score naar beneden net zoals het lastig verkrijgen van kaarten.

Het Polman stadion.

Buitenzijde van de Folkert Velden tribune.

Buitenzijde van de Joop Schuman tribune.

Buitenzijde van de Steve Mokone tribune.

Floodlight

De Frits van den Elst tribune.

De Steve Mokone tribune.

De Joop Schuman tribune.

De Folkert Velten tribune.

Staanvak geflankeerd door het logo in de stoelen.

Het logo is ook op de Joop Schuman tribune terug te vinden.

Ook nu was een warming-up geen overbodige luxe.

Ook nu was een warming-up geen overbodige luxe.

Floodlight

De line-ups.

Wedstrijd moment.

Het Polman stadion zat goed vol.

Het Polman stadion zat goed vol.

Het Polman stadion zat goed vol.

Wederom een speler die het veld per brancard moest verlaten.

Wedstrijd moment.

Het Polman stadion.

Het Polman stadion.

Panorama van het Polman stadion.