Vfl Osnabrück – SV Babelsberg 03 (23-02-2013)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Vfl Osnabrück – SV Babelsberg 03
Stadium: Stadion an der Bremer Brücke (Osnatel Arena)
Capacity: 16.130
Attendance: 7.700
Result: 1-0
Line-ups:

Vfl Osnabrück:
Manuel Riemann – David Pisot – Alexander Krük – Sebastian Neumann (46. Emil Gabriel Jula) – Timo Beermann – Paul Thomik – Timo Staffeldt – Marcus Piossek – Daniel Nagy (75. Nils Fischer) – Gaetano Manno (81. Claus Costa) – Simon Zoller

1-0 52. Gaetano Manno

SV Babelsberg 03:
Frederic Löhe – Daniel Reiche (12. Christian Essig) – Suleyman Koc – Zlatko Hebib – Sergej Evljuskin – Lennart Hartmann (43. Julian Prochnow) – Christian Gross – Markus Müller – Phillip Kreuels – Oliver Heil (74. Burak Kaplan) – Oliver Kragl

Scorecard

Locatie: 8
Het stadion heeft een fantastische ligging tussen de huizen en de spoorbaan. Als je vanaf de oostkant van Osnabrück de heuvel afloopt verraden alleen de floodlights dat er een stadion ligt. Een rondje rond het stadion geeft een goed beeld hoe ingesloten het stadion ligt. Het stadion ziet er van de buitenkant ook erg compact, zelfs klein, uit. Nabij het stadion zijn verschillende gelegenheden om rondom duels van Vfl Osnabrück te vertoeven. Het nadeel van de locatie is de beperkte parkeerruimte rondom het stadion. Wij hadden ervoor gekozen om wat verder van het stadion te parkeren en een minuut of tien te wandelen. Na afloop hebben we hier geen spijt van gehad. In de nabijheid van het stadion stond het verkeer goed vast na afloop van het duel. Toen wij bij onze parkeerplek aankwamen konden we zo in de auto stappen en wegrijden richting Almelo voor de tweede wedstrijd van de dag.

Stadion: 8
In 2003 speelde Fortuna Sittard een oefenwedstrijd tegen FC Porto in Osnabrück. Toentertijd waren er nog drie staantribunes en was slechts de hoofdtribune een zittribune. Hedentendage is de andere lange zijde ook vervangen door een all-seater. Toch valt deze tribune niet direct uit de toon. Deze nieuwe Nord-tribune is opgebouwd in de clubkleuren, al is wel duidelijk te zien dat deze tribune veel nieuwer is dan de rest van het stadion. De West- en Ost-tribune zijn min of meer gelijk aan elkaar. Beide zijn overdekte staantribunes die in de clubkleuren beschilderd zijn. Significant verschil is dat de Ost-tribune de fanatiekere supporters huisvest en dat de West-tribune voor een deel gastenvak is. Als laatste blijft dan de Süd-tribune over, dit is de hoodtribune en is ook een all-seater tribune. Het grootste minpunt van het stadion zijn de netten met opdruk voor beide korte zijden. Alle tribunes staan dicht op het veld en dat maakt het geheel af.

Sfeer: 7
Ondanks de kou en de nog koudere wind, waren er 7.700 toeschouwers op dit duel in de 3. Liga afgekomen. Voorafgaand aan het duel gebruikten de fanatiekere fans van Osnabrück dubbelhouders, vlaggen en sjaals om een mooi sfeerbeeld te creëren. De circa 150 meegereisde fans van Babelsberg hadden verschillende vlaggen en een aantal spreukbanden bij zich. Gedurende de wedstrijd werd er fanatiek gezongen door beide fan groepen. De Osnabrücker fans waren de winnaar van de vocale strijd.

Wedstrijd: 5
De eerste vijftien minuten van het duel waren leuk, Onsabrück wist redelijk te combineren en de ruimtes te vinden in de verdediging van Babelsberg. Ondanks twee grote kansen leidde dit niet tot de openingstreffer. Babelsberg groef zich daarna in op de eigen helft en counterde sporadisch. Het duel werd ook harder, twee spelers van Babelsberg moesten geblesseerd het veld verlaten. Een van deze spelers zelfs per brancard. Echt grote mogelijkheden werden er op het alsmaar slechter wordende veld niet meer gecreëerd. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de stand met rust nog 0-0 was.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld als de laatste fase van de eerste helft. Net toen het heel vervelend begon te worden wist Osnabrück eigenlijk uit het niets te scoren. Een mooi indraaiend schot was de keeper van Babelsberg te machtig. Babelsberg bleef zich echter ingraven en ging niet erg fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Osnabrück probeerde wel een tweede treffer te maken, maar niet ten koste van alles. Het duel kabbelde zo langzaam aan door tot aan het eindsignaal. Ondanks de moeizame overwinning klom vfl Osnabrück wel naar de eerste plaats in de dritte liga.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Omdat het toch een enkele reis van een kleine 350km was had ik van te voren even gemaild met de club. Nog dezelfde dag had ik al een reactie dat we gewoon de reis konden maken. Aan de dagkassa een kaart gekocht. Het enige echte minpunt was de prijs, €24 voor een duel in de 3. Liga vind ik dan wel weer wat prijzig.

Totaal: 7
Een leuk stadion gelegen in een woonwijk zijn de pluspunten, net zoals de leuke sfeer in het stadion. De gezapige wedstrijd en de ontzettend koude wind waren de mindere kanten van deze trip. Een bezoek aan het stadion an der Bremer Brücke is wat mij betreft wel een aanrader.

Het stadion in 2003, met dank aan Fortuna Online (www.lb03.net)

Het stadion in 2003, met dank aan Fortuna Online (www.lb03.net)

Het stadion in 2003, met dank aan Fortuna Online (www.lb03.net)

Het stadion in 2003, met dank aan Fortuna Online (www.lb03.net)

Het stadion in 2003, met dank aan Fortuna Online (www.lb03.net)

Het stadion anno 2013.

Het stadion anno 2013.

Logisch, als de clubkleuren paars-wit zijn verf je een muur oranje.

Het stadion zit ingesloten tussen de woningen.

Buitenzijde van stadion an der Bremer Brücke.

De spoorbaan ligt direct naast het stadion.

Je ziet het stadion tussen de huizen door.

Buitenzijde van de Nord-tribube.

De West-tribune.

De Ost-tribune.

De Süd-tribune.

De Nord-tribune.

Een goede warming-up was nodig, het was steenkoud deze middag.

Floodlight.

Sfeer voorafgaand aan het duel.

Sfeer in het uitvak voorafgaand aan het duel.

De line-ups.

Sfeer in het uitvak voorafgaand aan het duel.

Sfeer voorafgaand aan het duel.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Een speler van Babelsberg wordt per brancard weggedragen.

Dubbelhouders aan het begin van de tweede helft.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Panorama van stadion an der Bremer Brücke.

Panorama van stadion an der Bremer Brücke.