Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard (08-02-2012) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard
Stadium: de Adelaarshorst
Capacity: 6.700
Attendance: 3.473
Result: 4-1
Line-ups:

Go Ahead Eagles:
Nick Marsman – Job van der Linden – Bart Vriends – Quincy Promes – Khalid Karama – Xandro Schenk – Sjoerd Overgoor – Deniz Türüç – Marnix Kolder – Xander Houtkoop (83. Cas Peters) – Jarchinio Antonia

1-0 26. Xander Houtkoop
2-0 74. Xander Houtkoop
3-1 86. Job van der Linden
4-1 91. Marnix Kolder

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Timothy Dreesen – Roel Janssen – Joeri Schroyen – Jurjan Mannes – Quin Kruijssen – Jordie Briels – Patrick N´Koyi (46. Prince Rajcomar) – Ramazan Cevik (60. Kevin Diaz) – Abdelaziz Khalouta

2-1 78. Kevin Diaz

Scorecard:

Locatie: 8
Het stadion ligt geweldig direct tussen de huizen en het trainings complex. Omdat het een volksbuurt betreft krijg je gelijk een rauwe sfeer. Het enige nadeel is het gebrek aan parkeerruimte. Bij het verplaatste uitvak is een parkeerplaats voor de bezoekende supporters. De supporters van de Eagles zullen in plekje in de wijk moeten zoeken. De aanwezige stewards gaven aan dat er niet meer zomaar langs de doorgaande weg geparkeerd mag worden. De gemeente Deventer heeft het parkeerbeleid rondom het stadion aangepast.
(Informatie Gemeente http://www.deventer.nl/nieuws/2012/9/3/parkeercontroles-thuiswedstrijden-go-ahead-eagles)

Stadion: 9
Oud, krakkemikkig, tribunes die kort op het veld staan. Kortom een geweldig stadion. Alles ademt voetbal uit. Zo zouden er meer in Nederland moeten staan. De totale capaciteit is 6700 plaatsen. Het enige minpunt is het beroerde zicht vanuit het uitvak. Toen het uitvak nog aan de Vetkampstraat was gelegen was het zicht een stuk beter. Jammer genoeg hebben de Eagles plannen om het stadion te gaan vernieuwen. De plannen om te renoveren zijn tot op heden nog niet uitgevoerd.

Sfeer: 7
De Adelaarshorst was niet heel goed gevuld voor dit duel. De temperatuur gecombineerd met de mindere prestaties van Eagles zullen daar waarschijnlijk debet aan zijn. Ondanks dat het stadion niet heel erg vol zat was het er redelijk sfeervol. De 150 meegereisde Fortuna fans waren verschillende malen hard te horen. De fanatiekere fans achter de goal lieten zich ook goed horen, zij hadden er dan ook de meeste reden toe. Toch werd de sfeer nergens echt heel erg goed.

Wedstrijd: 7
De eerste helft was nog niet goed en wel begonnen of Fortuna zat al in de problemen. Na vijf minuten werd een aanval van de Eagles op onreglementaire wijze gestopt, de sanctie hiervoor een rode kaart en een penalty voor de Eagles. Tot een voorsprong leidde deze strafschop niet, want Fortuna’s keeper ranselde de bal uit het doel. Vanaf dat moment probeerden de Eagles hun overtal te benutten, maar door geconcentreerd te voetballen wist Fortuna overeind te blijven en zelfs een aantal kleine kansen te creëren. In de 25ste kwamen de Eagles dan toch op voorsprong. Fortuna haalde, zonder zelf echt gevaarlijk te worden, de rust met maar een tegen doelpunt.

In het begin van de tweede helft waren de intenties van Fortuna duidelijk. Naar voren voetballen en het de Eagles zo lastig mogelijk maken. Dit lukte heel aardig en het eerste half uur van de tweede helft golfde het spel op en neer en beide ploegen kregen verschillende mogelijkheden die niet benut werden. Een kwartier voor tijd maakten de Eagles dan alsnog de tweede treffer. Normaal gezien einde wedstrijd voor Fortuna, maar Fortuna maakte binnen twee minuten de aansluitingstreffer. Direct na deze treffer waren er nog twee grote mogelijkheden op de gelijkmaker, jammer genoeg viel deze niet en kregen de gastheren weer meer grip op de wedstrijd. Sterker nog in de laatste paar minuten liepen de Eagles nog uit naar een geflateerde 4-1 overwinning. Een afstraffing die het op karakter voetballende Fortuna niet verdiende.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Een redelijk aantal wedstrijden per seizoen zijn risico wedstrijden waardoor het lastiger is om aan tickets te komen.
Ditmaal geen verplichte combi regelingen en gewoon vrij vervoer, zoals het hoort.

Totaal: 8
Zolang het authentieke stadion nog staat zou ik de kans aangrijpen om de club te bezoeken.
Het kan er behoorlijk spoken, het grootste nadeel blijft echter het erbarmelijke vak voor de bezoekende supporters.

Er lag een dunne laag sneeuw op het veld.

De IJssel tribune.

De tribune aan de Vetkampstraat.

De Hoofdtribune.

De Hoofdtribune.

De IJssel tribune.

Nadat de laatste sneeuwresten van het veld waren kon er gespeeld worden.

De lijnen waren rood in verband met de verwachte sneeuwval.

Adelaar voorafgaand aan het duel.

De line-ups.

Sfeer in het uitvak.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De fanatiekere supporters van de Eagles.

Supporters op de IJssel tribune.

De Hoofdtribune.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

...

Wedstrijd moment.

Panorama van de Adelaarshorst.