Everton – Chelsea (30-12-2012) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Everton – Chelsea
Stadium: Goodison Park
Capacity: 40.157
Attendance: 39.485
Result: 1-2
Line-ups:

Everton FC:
Tim Howard – Phil Jagielka – Johnny Heitinga – Sylvain Distin – Leighton Baines – Steven Naismith (76. Apostolos Vellios) – Thomas Hitzlsperger (78. Ross Barkley) – Leon Osman – Victor Anichebe – Steven Pienaar (80. Bryan Oviedo) – Nikica Jelavic

1-0 02. Steven Pienaar

Chelsea FC:
Peter Cech (45. Ross Turnbull) – César Azpilicueta – Gary Cahill – Branislav Ivanovic – Ashley Cole – Ramires Santos do Nascimento – David Luiz – Frank Lampard – Juan Mata (85. Oscar dos Santos Emboaba Júnior) – Fernando Torres – Eden Hazard (73. Victor Moses)

1-1 42. Frank Lampard
1-2 72. Frank Lampard

Scorecard:

Locatie: 9
Tijdens ons eerste bezoek in 2008 hebben we niet veel tijd gehad om goed rond het stadion te wandelen. Derhalve togen wij ditmaal al op tijd naar het stadion. Vanuit Liverpool Centrum werden we binnen tien minuten door een taxi voor het stadion afgezet. Het stadion heeft een fantastische ligging. Bijna het gehele stadion is omsloten door woningen slechts gescheiden door een kleine weg. Verschillende woningen waren ook in de clubkleuren geverfd. Dit is zoals een stadion hoort te liggen! Naast de Main Stand ligt de kleine St. Lukes kerk. Na onze rondgang zijn we nog even naar een pub gewandeld die op een minuut of tien lopen van het stadion. Dit was een echte sportsbar en hier hebben we ons uitstekend vermaakt tussen Evertonians die zich aan het voorbereiden waren op de wedstrijd. Hoe het met parkeren rondom het stadion zit weet ik niet omdat dit ook deze keer niet van toepassing was voor ons.

Stadion: 9
Goodison Park is een geweldige ground. De vier tribunes zorgen voor een gezamenlijke capaciteit van 40.157 plaatsen. Alle vier de tribunes staan dicht op het veld waardoor het stadion een heel compact gevoel geeft. De tribune die het meest uit de toon valt is de in 1994 geopende Park Stand achter de goal. Deze tribune is met zijn kleine 6.000 plaatsen ook de kleinste stand van het stadion. Naast de Parkstand bevindt zich de Bullens Road Stand. Op deze ‘two tier’ tribune zijn 3.000  plaatsen gereserveerd voor bezoekende supporters. De Bullens Road Stand loopt naadloos over in de Gwladys Street End. Ook dit is een ‘two tier’ tribune die kort op het veld staat. Beide tribunes samen hebben kunnen dik 21.000 toeschouwers huisvesten. Als laatste blijft de Main Stand over. Dit is een ‘three tier’ tribune die boven de andere stands uit torent. Hier kunnen een kleine 13.000 toeschouwers plaats nemen. Net zoals tijdens ons vorige bezoek zaten wij ook deze keer op de Main Stand, op het Top Balcony. Dit deel van het stadion steekt boven alles uit, ondanks dat je zo hoog zit heb je het gevoel nog steeds dicht op het veld te zitten. De wedstrijd is er prima te volgen. Tevens kun je vanaf dit deel van de tribune Anfield Road van rivaal Liverpool FC zien liggen. Deze twee grounds worden slechts gescheiden door Stanley Park.

Sfeer: 8
In tegenstelling tot het vorige bezoek was het ditmaal ontzettend luiddruchtig op Goodison Park. Voor de wedstrijd werd er een minuut lang geklapt voor alle in 2012 overleden Evertonians. Dit werd begeleid door een Choreo op de Park Stand. Direct vanaf de eerste minuut was het thuispubliek aan het zingen. Toen de score ook al vroeg werd geopend trilde Goodison Park op zijn grondvesten. In Engeland wordt niet zo gezongen als in bijvoorbeeld Duitsland maar de Evertonians waren de hele wedstrijd keihard aanwezig. Ook de meegereisde Chelsea fans lieten verschillende keren van zich horen. Al werd dit gelijk weer overstemd door het thuispubliek. Een geweldige ervaring om dat in zo’n authentiek stadion mee te maken.

Wedstrijd: 8
Nog voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen scoorde Everton de 1-0. Slechts 63 seconden stonden er op de klok. Everton bleef de bezoekers na de openingstreffer onder druk zetten. Chelsea kwam er slechts sporadisch uit. Technisch hadden de bezoekers de beter spelers en wisten ze mooie combinaties op te zetten. Everton voetbalde met veel passie en strijd en was zo de bovenliggende partij in de eerste helft. Na een goede aanval kregen de Evertonians een vrije trap op de rand van het strafschop gebied. Een doffe knal op de paal was het resultaat en Chelsea kwam goed weg. uit een counter vlak voor rust wisten de Londenaren de gelijkmaker te scoren.  Op dat moment tegen de verhoudingen in, maar beide teams gingen met een gelijke stand de kleedkamer in.

De tweede helft ging Everton hartstochtig op zoek naar een nieuwe voorsprong en waren ze er ook verschillende keren dichtbij. Toch kwam Chelsea niet echt in de problemen. Sterker nog uit een van de counters die ze op de mat legden werd het zelfs 1-2. Het was tegen de verhouding in, maar Chelsea was uiterst effectief. Everton ging nog aanvallender voetballen en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden die ze helaas niet wisten te benutten. Het dichtsbij de terechte gelijkmaker kwamen ze nog toen een bal op de lat werd gekopt. Chelsea counterde alleen nog maar zonder echt gevaarlijk te worden. Everton scoorde niet meer waardoor de ongeslagen reeks van 14 thuiswedstrijden werd beëindigd. Een punt had verhoudingen beter weergegeven, maar het mocht niet zo zijn voor Everton.

Verkrijgbaarheid Tickets: 6
Wederom hadden we geluk met het verkrijgen van kaarten. Ondanks de we met een grote groep waren hebben we de kaarten weten te krijgen. Dit moest echter wel ruim op tijd gebeuren. Het was wel leuk dat we ook hier wederom een speciale vermelding in het matchday program kregen.

Totaal: 8

Goodison Park is een geweldige ground. Gesitueerd midden in een woonwijk ligt het authentieke stadion. De sfeer en de wedstrijd completeerden het geheel. Een echte aanrader!

Zo hoor je een stadion te zien liggen.

De buitenzijde van de Park Stand.

De buitenzijde van de Main Stand.

De buitenzijde van de Bullens Road Stand.

De buitenzijde van de Park Stand.

De buitenzijde van de Bullens Road Stand.

De buitenzijde van de Bullens Road Stand.

...

...

De buitenzijde van de Gwladys Street End.

Een van de huizen is in de club kleuren geverfd.

Dit dubieuze pand was ook blauw geverfd.

St. Lukes church ligt naast het stadion.

De buitenzijde van de Main Stand.

...

De Park Stand.

De Bullens Road Stand.

Gwladys Street End.

De Top Balcony is ontzettend stijl en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Op de Top Balcony zijn houten zitplaatsen.

Op de Top Balcony zijn houten zitplaatsen.

Op de achtergrond is Anfield van rivaal Liverpool FC te zien.

Bovenin het stadion kun je mooi over Liverpool kijken.

Line-ups voor de wedstrijd.

Voorafgaand aan het duel werd er een minuut lang geapplaudisseerd voor alle in 2012 overleden Evertonians.

Choreo op de Park Stand.

Wedstrijd moment.

Het rechterdeel op de eerste- en tweede ring was voor de meegereisde Chelsea supporters.

De volle Gwladys Street End.

De volle Bullens Road Stand.

De volle Park Stand.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment, de spelers en supporters van Chelsea vieren de winnende treffer.

Goodison Road na afloop van het duel.

...

Turnstiles van de Park Stand.

Panorama van Goodison Park.