Wolverhampton Wanderers – Ipswich Town (29-12-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: Wolverhampton Wanderers – Ipswich Town
Stadium: Molineux
Capacity: 31.700
Attendance: 28.595
Result: 1-2
Line-ups:

Wolverhampton Wanderers:
Carl Ikeme – Kevin Foley – Roger Johnson – Cristophe Berra – Stephen Ward – Sylvan Ebanks Blake – David Davis (66. Tongo Doumbia) – Karl Henry (66. Jamie O’Hara) – Bakary Sako – Bjorn Sigurdarson – Kevin Doyle (66. Jermaine Pennant)

Ipswich Town:
Stephen Henderson – Bradley Orr – Tommy Smith – Luke Chambers – Aaron Cresswell – Carlos Edwards – Guirane N’Daw – Andy Drury (71. Nigel Reo Coker) – Lee Martin – D. J. Campbell (81 Michael Chopra) – Daryl Murphy

0-1 33. Aaron Cresswell
0-2 64. D.J. Campbell

Scorecard:

Locatie: 8
Molineux ligt op een aparte plaats. Het ligt tegen een heuvel aan en wordt pas op het allerlaatste moment zichtbaar. Wij hadden op nog geen 5 minuten lopen van het stadion de bus geparkeerd en je had werkelijk geen idee dat er een stadion in de buurt lag. Pas na het aflopen van de heuvel werd duidelijk dat we praktisch naast het stadion waren. Vanaf de heuvel kijk je op het stadion en de aangrenzende woonwijk. Rondom het stadion zijn een aantal kroegen te vinden waar het prima vertoeven is.

Stadion: 8
Molineux is relatief modern stadion. Het is begin jaren 90 volledig gemoderniseerd. De modernisatie is echter geen minpunt in dit geval. Het is een mooi groot stadion met vier tribunes waarvan de Stan Cullis Stand achter de goal het hoogste is. Deze tribune is pas in 2012 geopend en is een mooie grote tribune die dicht op het veld staat. Het gastenvak bevindt zich ook op deze tribune. De Billy Wright Stand en Steve Bull Stand zijn twee min of meer identieke tribunes aan de lange zijde. Beide tribunes zijn licht ovaal-vormig om ervoor te zorgen dat je overal waar je plaats neemt, goed zicht op het veld hebt. Als laatste blijft de Jack Harris Stand achter de goal over. Hier zitten de fanatiekere Wolves supporters. Tussen de Jack Harris Stand en de Billy Wright Stand zit nog een deel met onoverdekte zitplaatsen. Deze waren niet in gebruik en ik durf niet te zeggen of deze nog gebruikt worden. Wij zaten op de tweede ring van de Steve Bull Stand en daar kom je op een aparte manier binnen. Door het hoogte verschil kom je gelijk op de tweede ring binnen. Als je vervolgens de tribune zelf opgaat kijk je naar beneden naar de rest van de ground.

Sfeer: 5
Er was een speciale actie rondom de feestdagen geweest en Wolverhampton Wanderers had mede daardoor de hoogste gate van het seizoen. Dik 28.000 toeschouwers naar het stadion gekomen. Helaas betekent veel toeschouwers niet automatisch meer sfeer.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er redelijk gezongen, helaas was dit maar van korte duur. Wolves staat niet bijster hoog op de ranglijst en het publiek was uiterst kritisch. Het eigen team werd meermaals uitgefloten en er was maar zelden positieve support. Vanuit het uitvak werd af een toe een sneer uitgedeeld, maar ook niet meer dan dat. Al was het uitvak wel goed te horen toen de doelpunten werden gemaakt. Toen er een drie dubbele wissel werd geplaatst door de trainer van Wolves begon het publiek massaal ‘You don’t know what your doing!‘ the scanderen. Toen niet veel later Ipswich voor de tweede keer scoorde verlieten de supporters massaal het stadion. Dit leidde tot hilariteit in het uitvak dat “Is there a firedrill?’ begon te zingen.

Wedstrijd: 4
Het was een redelijk dramatische wedstrijd. Beide teams staan laag geklasseerd in de Championship en het was wel duidelijk waarom. Zo goed als alle ballen werden blind naar voren geschoten. ‘Kick & Rush’ voetbal kan leuke wedstrijd opleveren, helaas was dat deze wedstrijd niet het geval. Net toen de wedstrijd heel vervelend begon te worden om te kijken scoorde Ipswich Town uit het niets. Beroerd verdedigen van Wolverhampton werd afgestraft en de score werd geopend. De thuisploeg probeerde wat meer pressie te zetten en op zoek te gaan naar een gelijkmaker. Hopeloze passing was er debet aan dat dit amper gevaarlijk werd. Omdat Ipswich niet veel beter speelde werd het duel er niet leuker op. In de tweede helft speelde Wolves met meer mensen op de helft van Ipswich en werden er een aantal kleine, ongevaarlijke kansen gecreĆ«erd. Halverwege de tweede helft werd er achterin bij Wolves weer hopeloos verdedigd en werd het 0-2. De wedstrijd was nu feitelijk gespeeld en beide teams snakten naar het eindsignaal.

Verkrijgbaarheid Tickets: 7
Voorafgaand aan de reis naar Engeland had de organisatie verschillende keren contact gehad met Wolves en de kaarten lagen netjes op de wedstrijd dag klaar. In het matchday program stond er zelfs een klein artikel van ons bezoek aan deze wedstrijd. Wat natuurlijk een leuk aandenken is.

Totaal: 6
Molineux is een modern stadion dat ik goed kan waarderen. De heuvelachtige locatie speelt daarin ook mee. Jammer genoeg waren de wedstrijd en de sfeer een heel stuk minder en dat haalt de eindscore toch wel ruim naar beneden. Toch wordt het nog net een voldoende voor Wolves.

Vanaf een heuvel zie je Molineux Stadium opdoemen.

De buitenzijde van de Steve Bull Stand.

De buitenzijde van de Jack Harris Stand.

De buitenzijde van de nieuwe Stan Cullis Stand.

De buitenzijde van de nieuwe Stan Cullis Stand.

De buitenzijde van de Billy Wright Stand.

De buitenzijde van de Billy Wright Stand.

De buitenzijde van de Jack Harris Stand.

Een mooie inkijk in Molineux Stadium.

Inkijk op de Billy Wright Stand.

De Steve Bull en Jack Harris Stand voorafgaand aan het duel.

Jack Harris Stand voorafgaand aan het duel.

De Billy Wright Stand voorafgaand aan het duel.

De hagelnieuwe Stan Cullis Stand.

De omloop van de Steve Bull Stand.

De spelers betreden het veld voor de wedstrijd.

De volle Jack Harris Stand.

Op de Steve Bull stand waren niet veel lege plekken meer te vinden.

De volle Billy Wright Stand.

De volle Stan Cullis Stand, recht zitten de meegereisde fans van Ipswich Town.

...

Wedstrijd moment.

Deze avondlucht was het hoogtepunt van de wedstrijd.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment, de tribunes begonnen toen al leeg te stromen.

Panorama van Molineux Stadium.