De Graafschap – Fortuna Sittard (23-11-2012) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: De  Graafschap – Fortuna Sittard
Stadium: De Vijverberg
Capacity: 12.600
Attendance: 7.840
Result: 2-2
Line-ups:

De Graafschap:
Joost Terol – Jochem Jansen – Frank van Kouwen – Ted van de Pavert – Milan Massop – Rogier Meijer – Gregor Breinburg – Soufian El Hassnaoui (87. Santy Hulst) – Adil Auassar (73. Timothy van der Meulen) – Anco Jansen – Piotr Parzyszek (80. Jordan Garcia-Calvete)

1-1 27. Roel Janssen (o.g.)
2-1 56. Adil Auassar

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – FatihTuran (46. Jonathan Hendrickx) – Roel Janssen – Timothy Dreesen – Joeri Schroyen – Yoann de Boer – Ramon Voorn – Quin Kruijsen (80. Kevin Diaz) – Ramazan Cevik (72. Prince Rajcomar) – Patrick N’Koyi – Abdelaziz Khalouta

0-1 06. Abdelaziz Khalouta
2-2 84. Ramon Voorn

Scorecard:

Locatie: 7
Het stadion ligt aan de rand van Doetinchem in een bosrijke omgeving. Middels de verplichte combi reden we buitenom Doetinchem richting het stadion. Het laatste stuk van de reis voerde ons door de stad zelf en daar lagen verschillende eet- en drinkgelegenheden op loopafstand van de Vijverberg. Tegenover de Vijverberg ligt ook nog een woonwijk. Met de locatie is dus niets mis.

Stadion: 8
De tribunes staan dicht op het veld, het is ouderwets en ademt voetbal uit. Alle tribunes zijn met elkaar verbonden en volgens dezelfde stijl gebouwd. Ondanks dat er een aantal palen van de dakconstructie staan is er niets mis met de Vijverberg. Het stadion stond in eerste instantie op de nominatie om over niet al te lange tijd te gaan verdwijnen. Deze plannen staan momenteel voor onbepaalde tijd in de ijskast.

Sfeer: 7
De sfeer kwam deze wedstrijd ook weer zo goed als volledig op naam van de bezoekende supporters. Bij de Graafschap is het al enkele weken op bestuurlijk en sportief vlak onrustig. De fanantiekere supporters zijn hierdoor in ‘staking’ gegaan en maken geen sfeer meer bij de thuis- en uitduels. Daarnaast is het staanvak van de fanatiekere supporters gesloten en is het zelfs weer omgebouwd naar zitplaatsen.

Wedstrijd: 7
Het was geen goede wedstrijd. De amusementswaarde was daarentegen wel prima.
In een rommelige openingsfase kregen beide teams grote kansen. De eerste kans kwam op naam van de Superboeren, een venijnig schot werd op de doellijn gered. Uit de tegenstoot kreeg Fortuna aan de andere kant haar eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Het spel golfde op en neer. Toch was het Fortuna dat op voorsprong kwam. Een goede aanval werd doeltreffend afgerond. Na de openingstreffer begon de Graafschap beter in de wedstrijd te komen en moest Fortuna ver terug en zich beperken tot verdedigen en een incidentele counter. Net toen Fortuna haar rug weer wat begon te rechtten scoorde de Graafschap alsnog. Uit een scrimmage werd een schot van de Superboeren in eigen doel gewerkt. Toch lieten de Sittardenaren zich niet uit het veld slaan en probeerden ze de Graafschap weer wat meer onder druk te zetten. Vlak voor tijd resulteerde dit bijna in een hernieuwde voorsprong, zover kwam het niet en mede door goed verdedigend werk werd met een 1-1 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft liet het publiek van de Graafschap (pas voor de eerste keer) van zich horen en was de Graafschap de betere ploeg. Toch leidde dit niet direct tot uitgespeelde kansen. Nadat ook Fortuna een paar speldenprikken had uitgedeeld, waren het toch de Superboeren die op voorsprong kwamen. Een voorzet vanaf de flank werd onhoudbaar binnen gewerkt. Daarna etaleerde de Graafschap veel onkunde en werden verscheidene grote kansen vakkundig om zeep geholpen. Toch wisten de Fortunezen de wedstrijd niet naar hun hand te zetten. Sterker nog in die fase van de wedstrijd was een gelijkmaker ondenkbaar. Om dit te verandenren werden twee aanvallende wissels doorgevoerd. Een van de invallers was direct dreigend aanwezig. Bij een van zijn eerste acties zette hij knap voor op en Fortuna wist de stand gelijk te trekken. Bij de Achterhoekers sloeg de vertwijfeling toe en Fortuna had het duel zelfs nog kunnen winnen. Zover kwam het niet en een puntendeling was het resultaat. Iets waar Fortuna over de hele wedstrijd gezien, het meest gelukkig mee mocht zijn.

Verkrijgbaarheid Tickets: 7
De publieke belangstelling is dit seizoen wat minder. Dit resulteert regelmatig in een vrije verkoop. Helaas is het voor de bezoekende club onwaarschijnlijk dat men op eigen vervoer naar Doetinchem mag afreizen. De entreeprijs is met €9 dan wel weer schappelijk te noemen.

Totaal: 7
De Graafschap is een sympathieke club waar ik graag een bezoekje aan breng. De plannen voor een nieuw stadion zijn in de ijskast gezet en de Superboeren blijven nog wel even op de Vijverberd. Jammer genoeg is de sfeer dit seizoen niet goed, omdat er problemen met het bestuur en de fanatieke supporters zijn. Als dit is opgelost en men staat weer volledig achter de ploeg zal dit waarschijnlijk wel weer verbeteren.

De Groenendaal tribune.

De Spinnekop tribune.

De Roodbergen tribune.

De Vijverberg tribune.

Het stadion liep redelijk vol voor dit duel.

Deze wedstrijd stond in het teken van de Kankerbestrijding.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De gevulde Vijverberg.

De gevulde Vijverberg.

De gevulde Vijverberg.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De einduitslag.

De Vijverberg na afloop van de wedstrijd.

De Vijverberg na afloop van de wedstrijd.

De Vijverberg na afloop van de wedstrijd.

Panorama van de Vijverberg.