SC Veendam – Fortuna Sittard (09-11-2012) revisit

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: BV Veendam – Fortuna Sittard
Stadium: de Langeleegte
Capacity: 6.300
Attendance: 2.833
Result: 1-3

Line-ups:

SC Veendam:
Theo Timmermans – Luis Pedro Da Silva Ferreira – Mitch Apau – Michalis Vakalopoulos (78. Angelo Cijntje) – Jelle Wagenaar (60. Jonathan Opoku) – Lars Lambooij – Danny Menting – Tom Overtoom – Boy Deul – Lars Hutten – Sidney Schmeltz (69. Nick Loohuis)

1-2 59. Danny Menting

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Timothy Dreesen – Roel Janssen – Joeri Schroyen – Ramon Voorn – Yoann de Boer – Ramazan Cevik (63. Thijs Nieuwland) – Abdelaziz Khalouta – Patrick N’Koyi (80. Jordie Briels) – Kevin Diaz (71. Gevaro Nepomuceno)

0-1 14. Abdelaziz Khalouta
0-2 54. Theo Timmersmans (o.g.)
1-3 80. Gevaro Nepomuceno

Scorecard:

Locatie: 5
Niet echt bijzonder. Het ligt aan de rand van Veendam.
De reis ernaartoe is er een die voor het gevoel veel te lang duurt. Ter illustratie, vanuit Sittard is het een busreis van 4.5 uur.
Of zoals een buschauffeur het een keer omschreef, “aan het einde van de wereld links, dan zie je het stadion aan de rechterhand liggen.” Parkeerruimte is bij het uitvak voldoende. Voor het thuispubliek kan er in de nabijheid van het stadion en in de wijk worden geparkeerd.

Stadion: 7
De Langeleegte is een begrip in Nederland. De weg er naartoe maakt ook duidelijk waarom het stadion de Langeleegte heet. Het stadion bestaat uit 2 grote tribunes aan de lange zijdes, dit zijn de Noordtribune en de Hoofdtribune. Aan de korte zijden staan 2 kleinere tribunes, de Veendamtribune en de Parkstadtribune. De laatstgenoemde tribune is volledig in gebruik als gastenvak. Het zicht vanuit het uitvak is overigens niet al te best. Vanaf de andere tribunes is dit gelukkig een heel stuk beter.

Sfeer: 6
Er was beduidend meer sfeer in het stadion, dan tijdens mijn vorige bezoek. Toch hield het ook vandaag niet over. Vanuit Veendam kant was er een groep achter de goal die sfeer aan het maken was. Dit werd echter niet heel erg fanatiek doorgezet. Vanuit het gastenvak kwam de meeste sfeer, al viel het daar ook regelmatig stil. Kortom, kan beter, maar het kan ook slechter.

Wedstrijd: 6
Na het eerste fluitsignaal begon Veendam gelijk aanvallend aan het duel. Dit resulteerde in twee schoten van afstand op het doel van Fortuna. Gelukkig waren deze schoten niet direct gevaarlijk. Na deze kansen van Veendam begon Fortuna met prima positiespel steeds beter te voetballen. Toch waren de Sittardenaren niet direct gevaarlijk. Na een drietal redelijke aanvallen werd er toch nog binnen het kwartier gescoord. Een venijnig schot kwam via de lat terug het veld in, hierna was het een koud kunstje om de openingstreffer binnen te schieten. Na de openingstreffer werden er door beide teams niet veel kansen meer gecreëerd. Het duurde zelfs bijna tot aan de rust vooraleer Fortuna weer echt gevaarlijk werd. De kansen die er nog kwamen werden niet benut en vlak voor de rust kwam Fortuna goed weg toen de Sittardse keeper een bal niet kon klemmen. Derhalve werd de rust dan ook met een 0-1 voorsprong gehaald.

Aan het begin van de tweede helft was Fortuna heer en meester in Veendam. Verschillende goede mogelijkheden werden jammer genoeg niet benut. Net toen Veendam beter in de wedstrijd kwam werd alsnog de 0-2 gescoord. Een geplaatste kopbal op de goal van de Veendam keeper en de grabbelende doelman kon de bal niet keren. Direct na de tweede treffer had het duel al beslist kunnen zijn, ware het niet dat de keeper van Veendam een prima redding in huis had. Na deze goede mogelijkheid wist Veendam uit het niets de aansluitingstreffer te scoren. Een voorzet van de flank werd verkeerd ingeschat door de Fortuna keeper die onder de bal doorging, daarna was het voor Menting eenvoudig om de bal in het lege doel te koppen. Vlak na deze treffer wankelde Fortuna heel even, toen de spits van Veendam na een goede individuele actie de bal net naast schoot. Dit was het laatste echte gevaarlijke moment van de Kolonisten. Fortuna nam het heeft weer stevig in handen. Een van de Sittardse wissels besliste het duel tien minuten voor tijd middels een geplaatst schot.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Ook hier geen probleem met clubkaarten, combi’s en dergelijke.
Gewoon volop verkrijgbaar.

Totaal: 7
Leuk om eens naartoe te gaan, De Langeleegte blijft een begrip en een reis die iedere voetballiefhebber een keer zou moeten maken. De score valt deze keer wat hoger uit door de leuke wedstrijd en de aanwezigheid van meer sfeer. Ik heb me laten vertellen dat de derby tegen Emmen de leukste wedstrijd is om te bezoeken. Wie weet komt dat er nog eens een keer van.

Floodlight

De Carel Steenhuisentribune is de hoofdtribune.

De Roelof Meertenstribune.

De Roelof Meertenstribune.

De Windhoek tribune.

Het gastenvak bevindt zich op de Parkstadtribune.

De spandoeken van de meegereisde Fortuna fans.

Sfeerbeeld van het gastenvak.

Sfeerbeeld van het gastenvak.

Sfeerbeeld van de Veendam supporters.

De Langeleegte.

De Langeleegte.

De Langeleegte.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Feest na afloop van de wedstrijd.