KSV Roeselare – Royal Boussu Dour Borinage (13-10-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KSV Roeselare – Royal Boussu Dour Borinage
Stadium: Schierveldestadion
Capacity: 9.653
Attendance: 1.266
Result: 2-2
Line-ups:

KSV Roeselare:
Gilles Lentz – Yannick Euvrard – Sebastian Dewaest – Frederik Declercq – Romain Hsaghedooren – Benjamin Lutun (77. Abdelkahim Bouhna) – Cerdic Guiro (88. Allassane Serme) – Masis Voskanian – Anthony di Lallo – Sven de Rechter – Junior Kabananga Kalonji (46. Papa Ibrahima Sene)

1-1 46. Papa Ibrahima Sene
2-1 74. Benjamin Lutun

Royal Boussu Dour Borinage:
William Dutoit – Cristophe Preseaux – Samuel Robail (75. Hichem el Mourabit) – Rachid Mourabit – Kamel Ouedjide (88. Gaëtan  Fallempin) – Johan Caurant – Rachid el Barkaoui – Chemcedine el Araichi – Rodrigue Dikaba – Maxime Lemoine (73. Kingsley Umunegbu) – Jean Romaric Kevin Koffi

0-1 45. Jean Romaric Kevin Koffi
2-2 80. Chemcedine el Araichi

Scorecard

Locatie: 5
Schiervelde ligt bijna direct aan de ring van Roeselare op een industrieterrein. Aan de oostkant liggen nog wel wat huizen maar die zie je amper als je naar het stadion loopt. Het parkeren was er geen enkel probleem. Bijna direct naast het stadion ligt een grote parkeerplaats waar je de auto gratis kunt neerzetten. Ook het wegrijden na afloop van de wedstrijd was geen probleem. Als je vanaf de parkeerplaats naar het stadion loop heeft het geheel dan weer een hele grauwe aanblik. Ik weet niet hoever het naar het centrum is en hoeveel eetgelegenheden er in de buurt zijn, daar krijgt de club dan het voordeel van de twijfel.

Stadion: 6
Schiervelde is een relatief groot stadion voor een tweedeklasser. Nadat Roeselare promoveerde naar de Eerste Klasse is er een grote zittribune gebouwd om aan de licentie eisen te voldoen. Deze tribune is vrij groot, helaas zorgt de dakconstructie ervoor dat waar je ook zit, je nergens ongehinderd de wedstrijd kunt bekijken. Wat wel een uniek kenmerk voor deze tribune is, is de spelerstunnel die onder de tribune uitkomt. De andere grote tribune die er nog staat is de hoofdtribune. Deze heeft Business Seats en staat wat hoger ten opzichte van het veld. Tegenover de hoofdtribune is er een staantribune, buiten de staanvakken voor de thuissupporters is er een klein vak met zitplaatsen dat beschikbaar is, of was, voor de bezoekende supporters. De uitsupporters zaten voor deze wedstrijd in ieder geval op de hoofdtribune. Als laatste blijft dan de mooiste tribune over. Dit is een ouderwetse onoverdekte staantribune, die helaas voor deze wedstrijd niet in gebruik was. Wellicht dat deze gebruikt wordt als er veel bezoekende supporters komen.

Sfeer: 4
Ten opzichte van de middag wedstrijd was er nauwelijks sfeer aanwezig in het stadion. Sporadisch was er even wat gezang te horen. Ook de ongeveer 100 meegereisde fans van Boussu Dour waren amper te horen. Op sommige momenten kon je een speld horen vallen, jammer.

Wedstrijd: 7
De wedstrijd was gelukkig wel leuk. De spelers van beide teams hadden redelijk wat techniek en ook het positie spel was verzorgd. De bezoekers kwamen het beste uit de startblokken. Tot grote kansen leidde dit overigens niet. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg ook de beste kansen op de openingstreffer. Toch waren het vlak voor rust de bezoekers die op voorsprong kwamen. De spits van Borinage versierde een, wel heel makkelijk gegeven, strafschop. De strafschop werd daarna ontzettend zwak binnen geschoten en de keeper van Roeselare kon in eerste instantie redding brengen. De rebound werd daarna alsnog binnen geschoten en de bezoekers stonden op voorsprong. Direct na deze treffer klonk het signaal voor de rust.

Direct na de aftrap van de tweede helft kreeg Roeselare een hele goede kans, deze werd prima binnen gewerkt en de stand was weer gelijk. Vanaf dat moment was de thuisploeg de betere en kreeg ook verscheidene kansen. De bezoekers waren op dat moment alleen nog maar bezig om de wedstrijd te frustreren en (harde) overtredingen te maken. Ondanks dat de wedstrijd een stuk fysieker werd probeerde Roeselare voetballend een oplossing te vinden. Dit lukte aardig en een kwartier voor tijd kwam de ploeg dan ook terecht op voorsprong. Niet veel later sloeg de vlam in de pan en ontstond er een flinke vechtpartij op het veld. 1 rode kaart voor de bezoekers en 6 gele kaarten later was de rust weer wat teruggekeerd op het veld. Wat restte was een vrije trap voor de bezoekers, die uit deze vrije trap met tien man de gelijkmaker wisten te scoren. Daarna werd de wedstrijd op het scherpst van de snede uitgespeeld. Door het fysieke spel wisten beide teams geen kansen meer te creëren en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Ook hier geen enkel probleem, maar net zoals bij de middag wedstrijd was de prijs erg hoog voor een plek met beperkt zicht.

Totaal: 6
Een krappe voldoende, met name de locatie en het bijna totaal afwezig zijn van sfeer zijn hier debet aan. Als je een bezoek overweegt zoek dan een wedstrijd uit die meer belangstelling geniet.

De achterkant van de hoofdtribune.

Tribune I, de hoofdtribune.

Tribune II.

Tribune II.

Tribune III.

Tribune III.

De onoverdekte staantribune.

De onoverdekte staantribune.

De aparte spelerstunnel.

Wedstrijd moment.

Links op de hoofdtribune zitten de meegereisde supporters van RBD Borinage.

De 'fanatiekere' supporters van Roeselare.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Roeselare viert de gelijkmaker.

Opstootje op het veld.

Met het scorebord ging van alles mis deze avond.

Het weer werd er niet beter op.

Het weer werd er niet beter op.

Panorama van Schiervelde.

Panorama van Schiervelde.