KSV Oudenaarde – KSK Heist (13-10-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: KSV Oudenaarde – KSK Heist
Stadium: Burgemeester Thienpontstadion
Capacity: 3.846
Attendance: 1.000
Result: 4-2
Line-ups:

KSV Oudenaarde:
Pieter Merlier – Dieter de Wilde – Klaas van den Bossche – Tom Raes – Viktor de Coker – Ludwin van Nieuwenhuyze – Mathieu de Jonckheere (74. Stijn Meert) – Jesse Martens (81. Ramzi Ben Ahmed) – Mathias Schamp – Alexandre Frutos – Jan de Langhe (50. Dempsey Vervaecke)

1-0 01. Jan de Langhe
2-1 39. Jesse Martens
3-2 62. Alexandre Frutos
4-2 92. Mathias Schamp

KSK Heist:
Jonathan Ruttens – Kurt van Dooren – Bart van den Broeck – Roel Grant (77. Jorn Rijmenams) – Glenn Neven – Yannick Rymenants (69. Simon Vermeiren) – Bart Webers – Yusuf Ozcam (56. Siegerd Degeling) – Matthias Pittoors – Thomas Stevens – Jimmy Fockaert

1-1 26. Bart Webers
2-2 51. Bart Webers

Scorecard

Locatie: 7
Het stadion ligt aan de oevers van de Schelde niet al te ver van het centrum. De andere zijden van het stadion worden omsloten door woningen en andere sportfaciliteiten. In de directe nabijheid van het stadion was het makkelijk om de auto te parkeren. Daarnaast bevinden zich in de directe omgeving van het stadion meerdere kroegen, waar het er gezellig uitzag.

Stadion: 6
Achter beide goals zijn in de vorm van de sintelbaan een aantal treden onoverdekte staantribune. Deze stellen niet heel veel voor en het zicht op het veld is ook niet bijster goed vanaf deze treden. Dan is er volgens goed Belgisch gebruik een overdekte staantribune aan de langezijde van het veld. Aan de andere lange zijde is een grote kantine vanwaar je de wedstrijd ook warm kon volgen. Dan blijft als laatste de hoofdtribune over. Dit is de enige zittribune en is het pronkstuk van het stadion. De aparte dakconstructie en houten banken zorgen voor een leuke tribune. Enige minpunt zijn de palen die ervoor zorgen dat het zicht altijd wel wordt gehinderd. De totale indruk van het stadion is in elk geval redelijk. Het is een geheel dat bij elkaar past. Alleen jammer van de sintelbaan.

Sfeer: 8
Het stadion was aardig volgelopen voor deze wedstrijd. De staantribune was gezellig vol en ook de hoofdtribune zat erg goed vol. Op de onoverdekte vakken stond bijna niemand. Op zich ook wel logisch omdat het weer nu niet direct uitnodigde om onoverdekt te staan. De sfeer werd eigenlijk alleen maar door de supporters van Oudenaarde gemaakt. Er waren een 40-tal supporters vanuit Heist meegereisd, deze lieten zich niet, of in elk geval nauwelijks horen. De sfeer kwam bijna alleen maar uit het staanvak van Oudenaarde, hier stond een groep fanatiekelingen die gedurende het duel meermaals goed te horen waren en dit ook volhielden. Waarom dan toch zo’n hoog cijfer? De manier waarop de mensen om ons heen meeleefden met de ploeg was fantastisch, met als hoogtepunt de golf van ontlading en gejuich die door het stadion ging toen de beslissing viel en Oudenaarde zeker was van de drie punten.

Wedstrijd: 8
De wedstrijd was, ondanks dat het nog zo vroeg in het seizoen was, nu al een zes punten duel. Oudenaarde stond net boven de onderste plaatsen en Heist sluit samen met FC Brussels de ranglijst af. Toen vlak voor aanvang van het duel een wolkbreuk boven het stadion losbarstte hadden we vrij weinig hoop op een leuke wedstrijd. Wat stonden wij dan ook verbaasd toen na reeds 40 seconden Oudenaarde de openingstreffer scoorde. Via een snelle combinatie over de flanken werd de spits vrij gezet voor het doel en deze schoot koel de 1-0 binnen. Nauwelijks een minuut later had het al 2-0 kunnen staan, maar in extremis werd het doelpunt voorkomen. Heist kreeg in de openingsfase werkelijk alle hoeken van het veld te zien. Ondanks dit overwicht werd er maar één maal gescoord door de thuisploeg. Na een minuut of twintig begon Heist wat meer te voetballen en bij de eerste de beste kans werd de gelijkmaker gescoord. Een vrije trap werd van richting veranderd door de spits van Heist en de bal viel dan ook binnen. Heel even leek de thuisploeg de draad kwijt te zijn. Dit was echter maar van korte duur. Verschillende aanvallen van Oudenaarde werden niet afgewerkt en Heist begon wat meer in een resultaat te geloven. Net toen een aanval van de bezoekers werd aangeslagen kreeg een middenvelder van Oudenaarde de bal en haalde vanaf een meter of 25 verwoestend uit. Via de onderkant van de lat vloog de bal, achter de verbouwereerde keeper, tegen de touwen 2-1. Dit was ook het laatste echte wapenfeit in de eerste helft.

De tweede helft werd door de thuisploeg net zo furieus begonnen als de eerste. Ditmaal werd er echter niet direct gescoord en kregen de bezoekers ruimte om aan te vallen. Tijdens een van die aanvallen ging een speler van Heist makkelijk neer in de het strafschop gebied. Tot ontzetting van alles en iedereen die Oudenaarde steunde ging de bal op de stip. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten en de stand was weer gelijk. De wedstrijd werd nu ook wat onvriendelijker en verschillende spelers maakten aanspraak op een tweede gele kaart. Zo ver kwam het gelukkig niet en niveau ging ook weer wat omhoog. Na een goede aanval over de flank werd de daaropvolgende voorzet feilloos binnen gekopt en Oudenaarde had de hernieuwde voorsprong te pakken. In de laatste fase van de wedstrijd zette Heist alles op alles om toch weer gelijk te komen. In deze fase kregen de bezoekers ook twee goede kansen die met kunst en vliegwerk werden weggewerkt. In de laatste minuten van de wedstrijd ging zelfs de keeper van de bezoekers de andere zestien in. De corner werd echter zo slecht genomen dat Oudenaarde kon counteren en op een leeg doel af kon gaan. Heel even leek de aanval gestopt te worden, zover kwam het niet en er ging een zucht van verlichting door het stadion toen de bevrijdende 4-2 werd binnen geschoten.

Verkrijgbaarheid Tickets: 8
Zonder problemen te verkrijgen, enige minpunt is de prijs voor een plaats met beperkt zicht.

Totaal: 7
De wedstrijd werd in de middag gespeeld omdat de lichtinstallatie nog niet voldoende is aangepast om aan de eisen van de tweede klasse te voldoen. Hierdoor was het voor ons mogelijk een ‘dubbel’ te doen. Het kleine stadion is de laagste score, mede door een aantal minpunten. De wedstrijd en de entourage er omheen halen de eindscore wel weer naar boven.

Vanuit de woonwijk zie je de floodlights opdoemen.

België was in de ban van de gemeenteraadsverkiezingen.

België was in de ban van de gemeenteraadsverkiezingen.

De ingang van het stadion.

De hoofdtribune, uiteraard geflankeerd door een grote kantine.

De leuke hoofdtribune.

De achterzijde van de hoofdtribune.

Ouderwetse houten banken.

Een van de korte zijdes.

De onoverdekte tribune achter de goal.

De overdekte staantribune.

Hier is de aparte dakconstructie goed te zien.

Toen de spelers het veld betraden brak er een noodweer los in Oudenaarde.

Toen de spelers het veld betraden brak er een noodweer los in Oudenaarde.

Wedstrijd moment.

De hoofdtribune zat goed vol.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Het publiek op de overdekte staantribune.

De uit Heist meegereisde fans.

Wedstrijd moment.

Feest op de tribunes in Oudenaarde.

Wedstrijd moment.

Ondanks meerdere pogingen kregen de supporters het niet voor elkaar om de vlag goed zichtbaar te krijgen.

Feestvreugde na afloop van het duel.

Panorama van het Burgemeester Thienpontstadion.