HVV Hollandia – Fortuna Sittard (25-09-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: HVV Hollandia – Fortuna Sittard
Stadium: Sportpark Julianapark
Capacity: 2.500
Attendance: 700
Result: 1-0
Line-ups:

HVV Hollandia:
Wencho Farrell – Robert Schutz – Jordy Piek – Nick Velzeboer – Tayfun Candan (83. Thomas de Jong) – Ivo de Heus – Patrick Krop (61. Don Day) – Matthieu Boots – Kalvin Robert – Dave Ninteman – Jelle Huitema (69. Danillo Bisseco)

1-0 74. Kalvin Robert

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Timothy Dreesen (55. Roel Janssen) – Yoann de Boer – Jonathan Hendrickx – Ramon Voorn – Jurjan Mannes – Quin Kruijsen – Abdelaziz Khalouta – Patrick N’Koyi (69. Prince Rajcomar) – Kevin Diaz (62. Ramazin Cevik)

Scorecard:

Locatie: 8
Het sportpark ligt in de pittoreske plaats Hoorn. Op loopafstand van de oude havens bevindt het terrein zich op nog geen 25 meter van het Markermeer. In de oude havens kun je de inwendige mens versterken en naar het sportpark wandelen. Vlakbij het sportpark is een kleine parkeerplaats waar je de auto kunt parkeren. Rondom het sportpark kun je nog even uitwaaien aan de oevers van het Markermeer.

Stadion: 7
HVV Hollandia heeft een leuk sportpark. Aan beide korte zijden heeft het sportpark onoverdekte staanplaatsen. Er zit niet veel hoogte verschil tussen de enkele treden, een klein minpunt. Tegenover het hoofdgebouw staat aan de lange zijde een leuke tribune met zitplaatsen. Als laatste blijft dan de zijde die aan de oevers van het Markermeer grenst. In het gebouw zijn de kleedkamers en de kantine te vinden. Vanuit de kantine zie je hoe dicht het sportpark eigenlijk bij het water ligt. Voor het hoofdgebouw zijn nog ook onoverdekte staanplaatsen te vinden, hier zit wel een significant verschil tussen de treden.

Sfeer: 6
Tijdens de eerste helft werd het merendeel van de sfeer gemaakt door 50 meegereisde fans uit Sittard. Ondanks de harde wind was het gezang goed te horen. De supporters van Hoorn waren vooral te horen bij kansen van de thuisploeg en momenten dat de scheidsrechter dubieuze beslissingen nam. In de tweede helft was dit omgedraaid. De sfeer van de meegereisde fans was meer aan het veranderen in frustratie, terwijl de Noord Hollanders steeds nadrukkelijker te horen waren. Zeker toen Hollandia de wedstrijd naar zich toetrok was het, het thuispubliek dat de boventoon voerde.

Wedstrijd: 5
De wedstrijd werd nadrukkelijk beïnvloed door het weer. De wind kwam met kracht 6 vanaf het Markermeer, waardoor hoge ballen alle kanten op zwabberden. Daarnaast was er voor de wedstrijd een behoorlijke onweersbui over het sportpark getrokken en was het veld spekglad.
Ondanks de moeilijke omstandigheden was de eerste kans voor Fortuna. Een Sittards schot ging naast via een speler van Hollandia. Uit de daarop volgende corner schoot een Fortunees op goal, door de wind ging de bal ruim naast. Fortuna kreeg vervolgens een reeks aan corners achter elkaar. Deze werden allemaal hoog ingebracht en de wind zorgde ervoor dat er maar amper een Fortunees aan de bal kwam uit deze corners. Ondertussen was Hollandia niet onder de indruk van de profs. Sterker nog, het is dat Sittardse doelman een goede redding in huis had anders was Hollandia al voor de rust op voorsprong gekomen. De wedstrijd speelde zich vanaf dat moment veelal op het middenveld af. Waar bijna ieder duel in Hoorns voordeel werd beslist. Toch kreeg Fortuna nog één goede kans voor rust, een gevaarlijke kopbal werd maar net naast gewerkt en de rust werd dan ook met een 0-0 stand bereikt.

In de tweede helft gebeurde waar iedere Fortunees al bang voor was. Hollandia had zich beter aangepast aan de moelijke omstandigheden en kreeg een overwicht op het veld. Wederom werd het gros van de duels op het middenveld verloren en kon Hollandia druk blijven zetten op de Sittardse defensie. Toen het op strijdlust en de wil om te winnen aankwam gaven teveel Fortunezen niet thuis. Gelukkig wist Hollandia het net nog steeds niet te vinden en bleef het hopen op een goede kans. Deze kansen kwamen niet en een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe. Na een snelle aanval kwam de bal op links bij de spits van Hollandia en deze schoot de bal onhoudbaar binnen. Fortuna ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, wederom gingen de veelal hoge ballen door de wind niet de bedoelde richting op en werd de speelwijze niet daarop aangepast. Zonder al teveel moeite wist Hollandia de overwinning dan ook over de streep te trekken. In een lastige wedstrijd wist Hollandia dan ook volledig terecht de profs met een nederlaag naar huis te sturen.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Voor het redelijke bedrag van zes euro kon je door het hele sportpark lopen. Omdat er verder geen beperkingen qua vervoer waren dan ook weer eens een hoog cijfer in Nederland.

Totaal:  7
Beker wedstrijden hebben meestal wel iets speciaals. Als je de laatste jaren naar de uitslagen kijkt zie je steeds vaker profclubs uitgeschakeld worden. Zo ook deze keer, jammer genoeg was het mijn eigen ploeg die ditmaal sneuvelde.
Het sportpark en de omgeving waren in deze wel de pluspunten.

De entree van het sportpark.

Het affiche van deze avond.

Het Markermeer ligt bijna tegen het sportpark aan.

De enige overdekte tribune van het stadion.

...

Het hoofdgebouw.

De onoverdekte staanplaatsen voor het hoofdgebouw.

Vanuit de kantine zie je het Markermeer liggen.

De spelerstunnel.

Een van de gedeelten achter de goal, inclusief lokaal 'wildlife'.

Nogmaals de overdekte tribune.

De tribune van dichtbij.

Naast de tribune zijn ook staanplaatsen.

Achter de andere goal zijn eveneens staanplaatsen.

De meegereisde Fortuna supporters.

De line-ups.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De wedstrijd wordt aandachtig gevolgd.

De wedstrijd wordt aandachtig gevolgd.

Dit zou ook de eindstand zijn.

Wedstrijd moment.

...

Panorama van sportpark Julianapark.

Panorama van sportpark Julianapark.