FC Kray – Wuppertaler SV Borussia (15-09-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: FC Kray – Wuppertaler SV Borussia
Stadium: Am Uhlenkrug (Schwarz Weiss Essen)
Capacity: 9.950
Attendance: 1.252
Result: 0-1
Line-ups:

FC Kray:
Omar Allouche – Nils Kretschmar (86. Ioannis Ketsatis) – Alexander Knieper – Ricardo Zweck – Kevin Kehrmann – Kevin Sokhan-Sanj – Dominik Milaszewski (73. Pascal Nimptsch) – Hyun Jong Mun (65. Matthias Walter) -  Ilias Elouriachi – Timur Karagülmez – Philipp Schmidt

Wuppertaler SV Borussia:
Cristoph Semmler – Marco Neppe – André Wiwerink – Benjamin Reichert – Rachid rl Hammouchi – Robert Fleßers – Tom Moosmayer – Marcel Landers – Mehmet Boztepe (90. Thomas Schlieter) – Marco Quotschalla (73. Laurenz Wassinger) – Christian Knappmann (88. Jan-Steffen Meier)

0-1 53.  Christian Knappmann

Scorecard:

Locatie: 6
Deze wedstrijd mocht niet in de kleine Krayarena een paar kilometer verderop worden gespeeld. Hierdoor was men uitgeweken naar stadion Am Uhlenkrug dat een paar kilometer buiten Kray in Essen ligt. Het stadion ligt aan de zuid kant van Essen. De route die wij hebben gereden voerde ons door de grauwe industriestad zelf. Wat dat betreft was het wel een verademing toen we in de buurt van het stadion kwamen, hier is veel groen te zien en de woonwijk in de buurt zag er niet verkeerd uit. We hebben de auto gewoon langs de doorgaande weg kunnen parkeren en na de wedstrijd was het geen probleem om weg te komen. Wij hebben in de directe omgeving nergens een gelegenheid kunnen vinden om de inwendige mens te versterken. Daarnaast is het stadscentrum ook een eind uit de buurt.

Stadion: 6
In de jaren twintig van de vorig eeuw is het stadion gebouwd en in latere perioden nog verbouwd. De grootste capaciteit die het stadion heeft gehad bedroeg 45.000 plaatsen. Dit wordt heden ten dage bij lange na niet gehaald. Na verscheidene verbouwingen, waarvan de meest recente in 2009 is de capaciteit teruggebracht naar 9.950. Hierdoor is een groot deel van de imposante staantribunes verdwenen. Als je het stadion binnenkomt valt je blik op de achterzijde van de Hoofdtribune, vervolgens loop je via een trap richting de enige tribune achter de goal. Naar goed Duits gebruik is dit een onoverdekte kurve, deze loopt over in de gegengerade welke eveneens onoverdekt is. Het restant van het veld wordt door een graswal omringd.

Sfeer: 6
De sfeer was onwerkelijk. De meegereisde supporters uit Wuppertal waren bijna allemaal in het zwart gekleed ter nagedachtenis aan een eerder die week overleden fanatieke supporters. Derhalve hadden ze geen vlaggen of ander sfeermateriaal bij zich. Het enige spandoek dat werd opgehangen had een beeltenis van de overleden supporter erop. Dit resulteerde in een surrealistisch beeld in het gastenvak en een toch wel indrukwekkend eerbetoon. Aan de kant van FC Kray was er een kleine sfeeractie, alsmede een spandoek om hun medeleven aan de Wuppertaler fans te tonen. Gedurende de wedstrijd waren de Krayer fans bezig met het maken van sfeer zonder echte overtuiging er achter. Verder zat er op de hoofdtribune nog een paar heethoofden die met van alles bezig waren behalve de wedstrijd. Toen Wuppertaler SV een speler wisselde die wat gebaarde richting deze groep leek heel even de vlam in de pan te slaan. Dit werd echter ternauwernood voorkomen door de toegesnelde ordediensten die in grote getale aanwezig waren voor dit duel.

Wedstrijd: 7
In deze wedstrijd was FC Kray de grote underdog. Vorig jaar zijn ze tegen alle verwachtingen in gepromoveerd naar de Regionalliga ondanks hun bescheiden middelen. De tegenstander Wuppertaler SV degradeerde in 2010 vanuit de Dritte liga en probeert zo snel mogelijk weer te promoveren uit de Regionalliga, derhalve waren de bezoekers dan ook de grote favoriet. Nadat de spelers het veld betraden voor de line-ups, liep de selectie van Wuppertaler SV richting het gastenvak om een foto van hun overleden vriend voor het vak neer te zetten.
Daarna begon de wedstrijd direct iets wat me toch wel een beetje verbaasde. De wedstrijd was ook meteen in en stroomversnelling begonnen. Beide ploegen wisten in de begin fase gevaarlijk te worden. Het was Wuppertaler SV dat in die fase het meeste aanspraak maakte op een treffer. Buiten dat het combinatiespel van de Wuppertaler beter was hadden ze ook de lat en de paal al een keer geraakt. Tot aan de rust bleef de brilstand echter op het bord staan. Al had de thuisploeg in de laatste minuut nog een enorme kans op de openingstreffer, deze werd tot ontzetting van de trainer van Kray, op knullige wijze gemist.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel, een dapper strijdend FC Kray hield de technisch betere bezoekers goed in toom. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong wisten te komen. Na een moment van onachtzaamheid kwamen de bezoekers middels een kopbal op een terechte voorsprong. De daaropvolgende twintig minuten gingen de Wuppertaler op zoek naar een tweede treffer, zonder resultaat overigens. Pas toen FC Kray een aantal malen gevaarlijk wist te worden ging men meer verdedigen. De laatste tien á vijftien minuten leverde dit dan ook een patstelling op waardoor de thuisploeg met lege handen achterbeeld.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Buiten de aparte manier van bij de kassa komen, eerst gefouilleerd worden en dan pas een kaartje kunnen kopen, was er geen vuiltje aan de lucht. Ook hier weer schappelijke prijzen voor een staan- of zitplaats.

Totaal: 7
Stadion am Uhlenkrug is door de recente verbouwingen een stuk minder imposant geworden, maar toch is het nog steeds een leuk stadion om te bezoeken. De vreemde sfeer in combinatie met een leuke wedstrijd zorgen voor een ruime voldoende voor deze groundhop.

De achterzijde van de hoofdtribune.

De trap richting de tribunes heeft betere tijden gekend.

Onoverdekte plekken te over in het stadion.

De enige resterende kurve.

De hoofdtribune.

Aan de andere zijde resteert alleen nog een graswal.

Dugouts

De gegengerade.

Steunbetuiging van de FC Kray supporters.

Gevolgd door een kleine sfeeractie.

De line-ups.

De spelers en supporters van Wuppertal treuren samen.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De gevulde tribunes.

De gevulde tribunes.

Nogmaals de kurve.

De gevulde hoofdtribune.

Wedstrijd moment.

Een van de heethoofden in de hekken.

Wedstrijd moment.

De Polizei was druk in de weer na de wedstrijd.

Panorama van stadion am Uhlenkrug.