S.B.V. Excelsior Rotterdam – Fortuna Sittard (03-09-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: S.B.V. Excelsior – Fortuna Sittard
Stadium: Woudestein
Capacity: 3.541
Attendance: 2.134
Result: 3-0
Line-ups:

S.B.V. Excelsior:
Jordy Deckers – Jordy van Deelen – Kevin van Diermen – Mats van Huijgevoort – Tim Eekman – Matthew Steenvoorden – Roland Alberg – Rick Kruijs – Daan Blij (84. Marley Berkvens) – Mick van Buren (58. Niels Vorthoren) – Elvis Manu (80. Nick Soolsma)

1-0 5.   Daan Blij
2-0 63. Timothy Dreesen (eigen goal)
3-0 89. Niels Vorthoren

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Timothy Dreesen – Roel Janssen – Joeri Schroyen – Yoann de Boer (70. Patrick N’Koyi) – Ramon Voorn – Kevin Diaz (69. Jurjan Mannes) – Ramazan Cevik (81. Jordi Briels) – Prince Rajcomar – Abdelaziz Khalouta

Scorecard:

Locatie: 4
In de Rotterdamse wij Kralingen ligt stadion Woudestein. Het stadion is omsloten door groen van een aantal parken gecombineerd met een woonwijk. Toch is de locatie weinig aansprekend. Parkeren kan bij de Erasmus universiteit en in de wijk rondom het stadion heb ik de auto ook al eens kunnen neerzetten.

Stadion: 3
Woudestein zoals het er nu staat is nog relatief nieuw. De eerste wedstrijd werd pas in 2000 gespeeld. Daarnaast is stadion Woudestein in mijn ogen een van de minst aantrekkelijke stadions in Nederland. De hoge metalen wanden in combinatie met een gracht rondom het stadion geven het geheel geen gastvrije indruk. Het hoofdgebouw van het stadion zorgt ervoor dat het cijfer ditmaal iets hoger uitvalt. Eenmaal binnen in het stadion is de indruk ook niet bijster positief. Er zijn vier tribunes die allen vrij ver van het veld afstaan. Op de zowel in het uitvak op de Noordtribune alsmede op de Zuidtribune zijn staanplaatsen gemaakt, dit pluspunt wordt daarentegen gelijk weer teniet gedaan door de hekken en de ballenvangers die het zicht op het veld belemmeren. Met het benoemen van het veld ben ik gelijk bij het grootste minpunt van het stadion aangekomen. Excelsior heeft een kunstgras veld liggen en daar gruwel ik nog steeds van.

Sfeer: 6
In het staanvak op de Robin van Persie tribune stond een groep die sfeer probeerde te maken.  Dit is de eerste keer dat ik bij Excelsior een sfeergroep heb kunnen ontwaren dus kudos daarvoor. Hoewel ik natuurlijk niet helemaal objectief ben, kan ik de sfeer in het uitvak alleen maar als goed waarderen. Zeker de eerst 65 minuten werd het thuispubliek op alle fronten overstemd. Daarna zwakte het, net zoals de wedstrijd, af naar een bedenkelijk niveau.

Wedstrijd: 6
Na de gebruikelijke plichtplegingen begon de wedstrijd gelijk met een stormloop van de Rotterdammers. Met snelle passing werd het middenveld van Fortuna overlopen en vielen er gaten in de defensie. Na amper 5 minuten stond het al 1-0. Direct na de openingstreffer hield de Sittardse keeper de ploeg goed in de wedstrijd met een aantal schitterende reddingen. Pas na een minuut of twintig begint Fortuna een beetje mee te voetballen. Sterker nog, Excelsior begon het lastig te krijgen met het Sittardse spel. De eerste de beste gevaarlijke aanval ging rakelings naast de Kralingse goal. Aan de andere kant waren het de keeper en het zijnet die Excelsior het scoren belette.

De tweede helft kwam er een ander Fortuna het veld op. Vanaf de eerste minuut werd de aanval gezocht. en werd Excelsior ver op eigen helft teruggedrongen. De bezoekers gingen met nog meer drang naar voren voetballen, maar het is een ongeschreven wet in de voetballerij; Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Na een van richting veranderd schot stond de 2-0 op het scorebord. Fortuna probeerde nog wel een snelle aansluitingstreffer te maken en Excelsior kon de wedstrijd niet controleren en kon zich in die fase alleen nog maar beperken tot verdedigen en spaarzaam counteren. Een van die counters, vlak voor tijd, bracht de beslissing in de wedstrijd 3-0.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Vrij verkrijgbaar voor zowel uit- als thuissupporters. Geen verplichte combi of andere beperkingen. Het kan dus wel.

Totaal: 6
Excelsior krijgt een krappe voldoende die voornamelijk tot stand komt door het op een normale manier kunnen bezoeken van het duel. Het stadion valt bij mij niet in de smaak en ook de locatie is niet de allerbeste.

De I.J.B. Albers tribune.

De Robine van Persie tribune (zuidtribune).

Het staanvak op de Robin van Persie tribune.

De Henk Zon tribune.

De noordtribune.

De opkomst der beide elftallen.

De sfeer in het uitvak.

Wedstrijd moment.

Het gevulde stadion.

Het gevulde stadion.

Floodlight

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

Wedstrijd moment.

De geflatteerde, maar harde cijfers.