FC Viktoria Köln – Rot Weiss Oberhausen (02-09-2012)

Ticket

Facts & Figures:

Fixture: FC Viktoria Köln – Rot Weiss Oberhausen
Stadium: Sportpark Höhenberg
Capacity: 10.000
Attendance: 2.830
Result: 2-0
Line-ups:

SC Viktoria Köln:
Dominik Poremba – Cataldo Cozza – Mariusz Kukielka – Jerome Propheter – Sascha Eichmeier -  Mike Wunderlich – Marius Schultens – Christian Schlösser – David Müller (72. Manuel Glowacz) – Fatih Candan (87. Serge Yohoua) – Aziz Bouhaddouz (82. Kevin Reuter)

1-0 26. David Müller
2-0 81. Aziz Bouhaddouz

Rot Weiss Oberhausen:
Patrick Nettekoven – Cristoph Caspari (77. Tobias Hötte) – Benjamin Weigelt – Ken Asaeda – Tim Eckstein – Sebastian Mützel (46. Karoj Sindi) – Jörn Nowak – Hiromu Watahiki (61. Patrick Bauder) – Ralf Schneider – Pascale Talarski – Benjamin Sturm

Scorecard:

Locatie: 7
Aan de westkant van Keulen tussen de bomen is sportpark Höhenberg terug te vinden. Omdat het stadion helemaal aan de rand van de stad ligt, is het behoorlijk ver verwijderd van het centrum. Rondom het stadion is een woonwijk en zijn nog verschillende sportvelden terug te vinden. Parkeren was in de directe omgeving van het stadion geen enkel probleem. Verschillende gratis parkeerplaatsen bevinden zich rondom het stadion. Na de wedstrijd hebben we ook nauwelijks vertraging gehad dus dat is prima geregeld. Buiten de grote fast-food ketens hebben we rondom het stadion geen, andere gelegenheden, om de inwendige mens te versterken gezien.

Stadion: 7
Het stadion ligt prachtig tussen het groen en met beginnende herfstkleuren zag dit er prima uit. De laatste jaren is het stadion  gerenoveerd waardoor de oude kurves achter de goal helemaal verdwenen zijn. Alleen de vorm is nog terug te zien. De onoverdekte gegengerade is ook vernieuwd. Gelukkig is het wel een ouderwetse staantribune gebleven. Daarnaast zijn er sinds kort lichtmasten geplaatst waardoor ook avond wedstrijden gespeeld kunnen worden. Voor de sponsoren is er een grote tent aan de noordzijde van het stadion gezet, iets dat me aan de sponsorruimte bij AGOVV deed denken. De mooiste tribune van het stadion blijft dan nog over. Dit is de overdekte hoofdtribune. Deze tribune is afgewerkt in het groen en lijkt daardoor op te gaan in de bosrijke omgeving. De hoofdtribune was voor deze wedstrijd de enige tribune die voor thuissupporters in gebruik was. De gegengerade was in zijn geheel voor de bezoekers uit Oberhausen. Gelukkig stonden er na afloop van de wedstrijd verscheidene hekken open en hebben we nog wat foto’s kunnen maken.

Wat dan nog een vraagteken blijft is de capaciteit van het stadion. Ik heb de aantallen 12.000 en 10.000 gelezen. Dit lijkt met in de huidige vorm van het stadion echter behoorlijk aan de hoge kant. Wellicht was dit toen de Kurves nog begaanbaar waren maar nu zie ik hier geen 10.000 mensen een wedstrijd kijken. Dit wordt een stuk extra onderzoek.

Sfeer: 8
Er waren behoorlijk wat fans uit Oberhausen meegereisd en die lieten zich goed zien en horen. Ten tijde van de spelers opkomst was er een soort choreo met vlaggen en twee begeleidende tekstdoeken. Aan de kant van Viktoria Köln waren wat vlaggen te zien en werden er ook behoorlijk wat kabaal gemaakt. De sfeer bleef eigenlijk de hele wedstrijd prima. In de tweede helft werd deze iets rauwer, de reden hiervan was de harde wedstrijd. Het stadion zat voor deze wedstrijd met 2.830 toeschouwers goed vol.

Wedstrijd: 8
Vanaf de eerste minuut was het een wedstrijd die wist te boeien. Viktoria Köln maakte hun koppositie meer dan waar. Een furieus begin leide tot verschillende grote kansen die met meer geluk dan wijsheid door de bezoekers uit Oberhausen werden tegengehouden. Na het openingskwartier ging de stormloop van de thuisploeg wat liggen en kwamen de bezoekers ook aan aanvallen toe. Zonder echt gevaar te stichten overigens. Toen Viktoria Köln weer even aanzette waren er veel overtredingen van Oberhausen nodig om de aanvallen te stoppen. Een van de vrije trappen die gegeven werd, werd feilloos binnen geschoten en de thuisploeg kwam terecht op voorsprong. Minuten na de openingstreffer brak de nummer 10 van Viktoria Köln door en ging het strafschop gebied in. Hier maakte hij een opzichte schwalbe en vlak voor het einde van de eerste helft kon hij na zijn tweede geel gaan douchen.

De bezoekers uit Oberhausen speelden dus de hele tweede helft met een man meer. Ik had wel verwacht dat de thuisploeg zich zou gaan ingraven, maar dat viel gelukkig mee. De aanvallen waren wel wat spaarzamer, de grootste kansen bleven toch voor Viktoria.
Dit leidde tot veel frustratie bij de spelers van Oberhausen en de scheidsrechter had alle moeite om de spelers in toom te houden.
De scheidsrechter drukte een enorm stempel op de wedstrijd door een speler van Oberhausen na een schandalige overtreding slechts geel te geven. De speler van Viktoria Köln benoem ik hier wel extra, want wat een beest is dat. De brancard stond al klaar om hem van het veld te dragen. Hier wilde hij niets van weten. Een ijsblok werd in zijn sok geduwd en een paar pijnstillers verder speelde hij gewoon het restant van de wedstrijd uit. Na dit moment was de spanning zowel op het veld als op de tribune te merken. Het kon elk moment uit de hand gaan lopen. Gelukkig waren de gemoederen na een minuut of vijf weer bedaard en kon een ieder zich weer op het voetballen concentreren. Het hoogte punt van de westrijd moest toen nog komen. Nadat Oberhausen verschillende keren dreigend voor de goal kwam, legde Viktoria een vlijmscherpe counter op de mat. Een werkelijk geweldige dieptepass spleet door het middenveld en het hart van Oberhausense defensie, waarna de spits in balbezit kwam en met een subtiele beweging de bevrijdende 2-0 maakte. Zowel op het veld als op de tribune vloog iedereen elkaar in de armen. Het sprookje van de club duurt voort, want de club blijft op de koppositie staan.

Verkrijgbaarheid Tickets: 9
Ik had even met de club gemaild met de vraag of de wedstrijd in het eigen stadion gespeeld zou worden of verplaatst zou worden naar het stadion van 1.FC Köln. Gelukkig werd er in het eigen stadion gespeeld en ik kreeg gelijk de vraag of ze kaarten voor ons moesten wegleggen. Uiteindelijk hebben we ze niet laten wegleggen en gewoon aan de kassa gekocht, dit alles zonder problemen.

Totaal: 8
Ondanks de vernieuwingen is het een leuk stadion om te bezoeken. De goed bezochte wedstrijd die alles in zich had maakte het een leuk bezoek. Komend seizoen staan er nog een aantal leuke wedstrijden op het programma. Indien je de mogelijkheid hebt om een leuke wedstrijd van Viktoria Köln te bezoeken, kan ik het alleen maar aanraden.

De ingang van het sportpark.

De buitenzijde van de hoofdtribune.

De buitenzijde van de hoofdtribune.

De hoofdtribune.

De sponsorruimte.

Door de kleur gaat de tribune op in het groen.

De vorm van de oude kurve is het enige wat er nog van over is.

De line-ups.

Sfeeractie van de Oberhausen supporters.

Sfeeractie van de Oberhausen fans.

Wedstrijd moment.

Spot de zwartkijkers.

De hoofdtribune was goed gevuld voor dit duel.

Het volledige gastenvak.

Het werd er niet vriendelijker op gedurende de wedstrijd.

Nogmaals de gevulde hoofdtribune.

Wedstrijd moment.

Vreugde na de 2-0 overwinning.

De teleurgestelde spelers bedanken het uitvak.

Panorama van sportpark Höhenberg.